Can't access TS-451 Explorer or Web

Discussion on setting up QNAP NAS products.
jambos
New here
Posts: 5
Joined: Sat Feb 27, 2016 5:18 pm
Model: TS-x51/x51+/451S

Can't access TS-451 Explorer or Web

Postby jambos » Fri Feb 17, 2017 6:25 pm

Hi,

Sorry if this is in the wrong section, mods please move if so.

Have been on vacation for 2 months and have come back to my Qnap being unaccessable. Through explorer/network folder i just get the "Windows cannot access \\[nasname]" error message.

Trying the ip address (192.168.0.2) in the browser just gives me a "This site can't be reached (192.168.0.2 refused to connect)" error.

I have installed QFinder and it has detected the NAS but with no access.

Image

I have windows 10 installed recently too but not sure if that has anything to do with it. Any help much appreciated.

Thanks,
Dean

User avatar
CylonCenturion
Experience counts
Posts: 1422
Joined: Sun Feb 22, 2015 11:29 pm
Model: TS-x53/x53S/453mini
Location: Netherlands / GDP Area

Re: Can't access TS-451 Explorer or Web

Postby CylonCenturion » Fri Feb 17, 2017 7:05 pm

jambos wrote:Hi,

Sorry if this is in the wrong section, mods please move if so.

Have been on vacation for 2 months and have come back to my Qnap being unaccessable. Through explorer/network folder i just get the "Windows cannot access \\[nasname]" error message.

Trying the ip address (192.168.0.2) in the browser just gives me a "This site can't be reached (192.168.0.2 refused to connect)" error.

I have installed QFinder and it has detected the NAS but with no access.

Image

I have windows 10 installed recently too but not sure if that has anything to do with it. Any help much appreciated.

Thanks,
Dean


You need to answer this.
Screenshots are welcome as well.
Qnap Online Manual

TS-220: FW 4.3.3.0095B20170216
TS-253 8Gb Pro: FW 4.3.3.0095B20170216

Kodi 17 Final from Father_mande
Qsubsonic / nextcloud from Qnap_Stephane

backup:
from TS-253 8Gb Pro to a USB Dockingstation and to a TS-220

HW config:
TS-253 8Gb Pro 2x 4Tb 1 volume WD-RED
TS-220 2x 3 Tb RAID1 WD-RED

jambos
New here
Posts: 5
Joined: Sat Feb 27, 2016 5:18 pm
Model: TS-x51/x51+/451S

Re: Can't access TS-451 Explorer or Web

Postby jambos » Fri Feb 17, 2017 7:20 pm

1. O/S: Win10 Pro 64Bit
2. Qnap TS-451
3. 4.2.0 (20160130)
4. Connected directly to router/modem

6. I have 3x WD 6TB (wdc wd60efrx-68mymn1) HDD Connected. Its formatted in RAID but can't remember which number.

Image

User avatar
CylonCenturion
Experience counts
Posts: 1422
Joined: Sun Feb 22, 2015 11:29 pm
Model: TS-x53/x53S/453mini
Location: Netherlands / GDP Area

Re: Can't access TS-451 Explorer or Web

Postby CylonCenturion » Sun Feb 19, 2017 7:37 pm

jambos wrote:1. O/S: Win10 Pro 64Bit
2. Qnap TS-451
3. 4.2.0 (20160130)
4. Connected directly to router/modem

6. I have 3x WD 6TB (wdc wd60efrx-68mymn1) HDD Connected. Its formatted in RAID but can't remember which number.

Image


can you reboot the modem/router?
Qnap Online Manual

TS-220: FW 4.3.3.0095B20170216
TS-253 8Gb Pro: FW 4.3.3.0095B20170216

Kodi 17 Final from Father_mande
Qsubsonic / nextcloud from Qnap_Stephane

backup:
from TS-253 8Gb Pro to a USB Dockingstation and to a TS-220

HW config:
TS-253 8Gb Pro 2x 4Tb 1 volume WD-RED
TS-220 2x 3 Tb RAID1 WD-RED

jambos
New here
Posts: 5
Joined: Sat Feb 27, 2016 5:18 pm
Model: TS-x51/x51+/451S

Re: Can't access TS-451 Explorer or Web

Postby jambos » Sun Feb 19, 2017 8:56 pm

CylonCenturion wrote:
jambos wrote:1. O/S: Win10 Pro 64Bit
2. Qnap TS-451
3. 4.2.0 (20160130)
4. Connected directly to router/modem

6. I have 3x WD 6TB (wdc wd60efrx-68mymn1) HDD Connected. Its formatted in RAID but can't remember which number.

Image


can you reboot the modem/router?


I have logged into the modem and done a reboot yes, but no difference.


Return to “Turbo Station Installation & Setup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests