TS-673A Freezing during setup [SOLVED]

Discussion on setting up QNAP NAS products.
Post Reply
blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

TS-673A Freezing during setup [SOLVED]

Post by blade80 » Sat Sep 17, 2022 10:03 pm

Initializing my NAS with 2 hard drives but it hangs right here-can't go further...

Any ideas?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by blade80 on Tue Sep 20, 2022 5:47 am, edited 1 time in total.

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 28624
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by dolbyman » Sat Sep 17, 2022 10:10 pm

I think you cannot use username admin on new installs, try something else

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Sat Sep 17, 2022 10:20 pm

rebooted and restarted with another one- same thing- hangs right here.
What a pos of Taiwanese engineering honestly...

NEVER had that many issues with any pc tech before...

P.S. Tried swapping drives between slots 1 and 2 - same thing
When drive is in slot 1 it shows as disk 3....
When i turned it off and put in the 2nd drive it showed them as disks 3 and 4...

Shouldn't they show as disks 1 and 2 and not 3 and 4?

Thanks!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Sun Sep 18, 2022 12:43 am

I wonder if UPS connected via USB might have anything to do with it but I doubt it... Haven't tried unplugging it yet

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Sun Sep 18, 2022 10:15 pm

Yep - letters upper and lower+numbers -8 chars long. I would imagine it will warn you if the pass is not secure but it just sits there with "next" greyed out after i pressed it- i waited over 24hrs-nothing...

I tried multiple -username pass combos -it always freezes here and doesn't go further - opened a ticket already with qnap...
Looks like hds are good at least - as they are identified in disk details...

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Sun Sep 18, 2022 10:36 pm

I tried inserting each one on their own and same story....
I can hit "back" and it will go back to firmware version page but it doesn't go past the "next" on the user creation screen

Yes, specifically selected 673-a to be compatible with 22tb drive. It's on their compatibility page.

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Sun Sep 18, 2022 11:09 pm

Yes, this is my first nas but i don't think i've done anything wrong - at least did not have the chance to yet)
Will see what qnap tech support says

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Mon Sep 19, 2022 12:31 am

Thanks, will see what techs say as they can login remotely.

User avatar
qrusher
Know my way around
Posts: 126
Joined: Thu Mar 15, 2018 9:51 pm
Location: RUserious
Contact:

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by qrusher » Mon Sep 19, 2022 3:49 am

first 1&2 drives slot is m2 ssd drives


cant use admin account for user experience with device
change user account name to other

manual downgrade fw on a different fw version 5.0.0
try install device system on it
crush qnaps like a thanos crushing planets
Updates are compromise between old bug patches and new bugs introduced. 8)
do you backup..then kill it with fire
stuff:mikrotik Crs309-1g-8s+in & s+rj10 x4

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Mon Sep 19, 2022 8:14 am

Thanks!

I don't think 1 and 2nd slots are for ssd drives- these are regular 3.5" bays. The way qfinder shows disks is 1-8 and 673A only has 6 so they start from disk 3 to disk 8 -strange decision... I also tried in slots 3 and 4 - same thing. Tried a variety of usernames....

Downgrading firmware might be a thing to do... I will wait what qnap techs say tomorrow. I specifically wanted latest firmware due to 22TB drives being so new and might not be supported with earlier firmware.

Kunzite
Getting the hang of things
Posts: 96
Joined: Tue Jan 22, 2019 6:47 pm

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by Kunzite » Mon Sep 19, 2022 6:52 pm

As qrusher said, disks 1 and 2 correspond to the 2 M.2 SSD slots - those are internal, there are no bays for them.
There's no other reason to start counting the 3.5" bays from 3.

As for your issue... the obvious things were already mentioned. I would guess the passwords don't match, but that would happen once or twice, not every single time.

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Mon Sep 19, 2022 9:02 pm

Ahh thank you. Makes sense about the internal ssd slots now.

Passwords definitely match. I think it might be a firmware issue as it was just released a few days ago and i might have to downgrade to an earlier version.

blade80
Starting out
Posts: 39
Joined: Thu Sep 08, 2022 5:29 am

Re: TS-673A Freezing during setup

Post by blade80 » Mon Sep 19, 2022 11:37 pm

Downgraded to 2131 and bingo!
Everything works!

Connected APC UPS 1500-works via USB
Doing a raid1 setup with 2 HDDs and will add a 3rd one in the next few days for RAID5.
2145 is a problem firmware it seems!

Post Reply

Return to “Turbo Station Installation & Setup”