Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post your questions about BT download, FTP download, HTTP download, or QGet download software here.
Locked
User avatar
QNAPIvan
Experience counts
Posts: 1021
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:03 pm

Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by QNAPIvan » Sun Oct 21, 2007 3:00 am

Please check your settings:

(1) Port-forwarding: (a or b)
a. Manual port-forwarding:
Check if you have forwarded the BT port range on your NAT router to the LAN IP address of your NAS.

b. UPnP Auto port-forwarding:
Did you enable the UPnP auto-port forwarding on your NAS, and enable the UPnP function on your NAT router?

(2) Go to Network Settings > TCP/IP Configuration
a. Did you input the Default Gateway?
It should be your NAT router's IP address.
(If you didn't input it, your QNAP NAS doesn't know where to send the traffic out !!)

b. Did you configure the DNS IP? (ex: Pri: 168.95.1.1 , sec: 168.95.192.1)
(Lots of the torrent trackers' address are in URL names, without DNS server your QNAP NAS doesn't know how to have the names resolved to IP address )
________________________________________
Product Marketing Director
USA Online Support: http://www.qnap.com/i/useng/before_buy/con_show.php?op=showone&cid=2
Support email: q_supportus@qnap.com
USA Technical Support: +1 909 595 2782

jetnet
First post
Posts: 1
Joined: Thu Jan 03, 2008 2:39 pm

Post by jetnet » Fri Jan 04, 2008 10:42 am

Thanks for the explanation above. I've set all these but the BT speed still keep at 0-few kb. What else should we do to improve the situation?

Thanks,
Alex

User avatar
Ryssen
Know my way around
Posts: 165
Joined: Fri Oct 12, 2007 8:22 am
Location: Sweden

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by Ryssen » Wed Jan 23, 2008 9:06 am

Me too done all settings above except DNS IP (dont know what it should be)but no DL.Not even the test torrent works fine on computer torrent prog.

Edit:Set the DNS to the 1rst to QNAP second to router,its working now!
QNAP TS-453A Firmware v4.3.3 . 4 WD Red.

kamkam828

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by kamkam828 » Sun Feb 17, 2008 8:41 pm

I also have the same problem that 0~2kbyte per sec.
I did set default gateway and Primary & Secdonary DNS.

What is port forwarding? I think I miss this part in my routher setting. Can you give more guideline?

Thanks.

kamkam828

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by kamkam828 » Mon Feb 18, 2008 11:02 am

I tried port forwarding on my Bufflao WYR-G54 wireless router. But the BT speeds remains slow.

Can Qnap support engineer help? :idea:

kamkam828

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by kamkam828 » Wed Feb 20, 2008 12:15 am

I solve it when I update the firmware to 2.0. It's great! :lol:

f11
Starting out
Posts: 37
Joined: Mon Mar 17, 2008 6:53 am

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by f11 » Fri Mar 21, 2008 12:48 am

If you're using a LinkSys wired router (ie BEFSR81, etc), I believe you have to go into the router configuration under "Security" and set the "Block Anonymous Internet Requests" to DISABLED (default is ENABLED). When you're done downloading, DISABLE this function again to hide your router and ports.

I did an unattended download of a 700MB BitTorrent file last night through the TS409 Pro over a DSL internet connection (best download rates I see via PC are in the 150-175KB/s range) and it was completed within 6 hours overnight - so the download rate was at least 32KB/s... I'll have to check the file to see if it shows when the download was completed, as it probably took far less than 6 hours. If it took three hours the rate would be about 64KB/s.

Why I can't get the 130-140KB/s download rate I get through uTorrent on my PC is still a question, though... what's throttling the TS409??
Rod

f11
Starting out
Posts: 37
Joined: Mon Mar 17, 2008 6:53 am

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by f11 » Tue Mar 25, 2008 1:27 pm

Like the others, when I updated to the newest firmware release, I got closer to my expected 150-160KB/s download rate.

eXcited
New here
Posts: 8
Joined: Wed Jan 30, 2008 12:22 am

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by eXcited » Mon Aug 11, 2008 6:57 pm

I have the TS-101

I have 5 big Torrents (each > 15 GB) running. If i start this torrents on my PC , i am downloading with fullspeed (1600 kb/s)

But on the TS-101 i get a maximum downloadrate of 150 kb/s

The BT Ports are opened and forwarded to the NAS. the DNS and gateway are also configured.

What can i make to accelerate the Downloads?

hohohk
New here
Posts: 5
Joined: Mon Aug 25, 2008 12:10 pm

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by hohohk » Mon Aug 25, 2008 12:31 pm

Hi! I also use NAS TS-101
I think the problem is not on the settings,
it is because NAS Download system is without DHT network,
it can only transfer data through trackers,
but nowadays plenty of data transfer trough DHT network,
that's why the speed is greatly affected

If it had DHT network,
can anyone tell me how to enable ?

eXcited
New here
Posts: 8
Joined: Wed Jan 30, 2008 12:22 am

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by eXcited » Mon Aug 25, 2008 4:49 pm

On the TS-101 you can't activate DHT!

hohohk
New here
Posts: 5
Joined: Mon Aug 25, 2008 12:10 pm

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by hohohk » Mon Aug 25, 2008 11:48 pm

eXcited wrote:On the TS-101 you can't activate DHT!

why?
besides, some torrents cannot download, "ERROR!"
most of the problems are trackers connection time out,
but I wonder why cannot automatically reconnet !

mb21
Starting out
Posts: 24
Joined: Sat Oct 11, 2008 4:35 am

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by mb21 » Mon May 04, 2009 2:40 am

If you feel more or less comfortable on the command line you can try to install an alternative BitTorrent client. I installed Transmission on my TS-101 and it's working great :D
I've posted a short how-to on the wiki

bradcapo1
First post
Posts: 1
Joined: Thu Jul 23, 2009 11:16 am

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by bradcapo1 » Thu Jul 23, 2009 11:22 am

Thanks for sharing this useful information. It's great.


taux pret auto - taux pret auto differe selon la rise en compte ... calculent automatiquement le taux pour un prêt automobile donne.

boombastic
Starting out
Posts: 30
Joined: Mon Oct 15, 2007 2:24 pm

Re: Why the speed is 0~2KB/s for all my download tasks ?????

Post by boombastic » Mon Dec 21, 2009 6:28 am

mb21 wrote:If you feel more or less comfortable on the command line you can try to install an alternative BitTorrent client. I installed Transmission on my TS-101 and it's working great :D
I've posted a short how-to on the wiki


I succesfully installed the latest versi of trasmission but ialways get this error:

transmission-remote: (localhost:9091) Error.


can yo uplease help?

Locked

Return to “Download Station and QGet”