Kodi crash every time trying to play video files

DLNA, AirPlay, Chromecast, PS3, XBOX, iTunes, & other media players
CylonCenturion

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby CylonCenturion » Thu Aug 10, 2017 4:52 pm

sybren wrote:
CylonCenturion wrote:
propper wrote:Hi,
this has happened to me as well..
There must have been some compatibility issue of the latest 4.3.3 version with latest HD station and Kodi 17.3.00.. on HS-251+.

I had to downgrade to 4.2.5 NAS firmware to make it work again.
It looked like the sound was garbled.. The Kodi could not find the right driver or what.. and then it crashed..

Spent several hours of backups and reinstalls. Looking for a solution in every update..


from what vendor do you use Kodi?
The notorious qpkg from the qnapclub?


I am using the qpkg from qnapclub and it is causing me problems. Are there any alternatives?


Yes, friend :wink: :wink:
https://father-mande.ovh/Q/F/mykodi17_17.3.0.zip
Avoid kodi from the qnapclub.

sybren
New here
Posts: 9
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:13 pm

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby sybren » Thu Aug 10, 2017 4:58 pm

CylonCenturion wrote:
sybren wrote:
CylonCenturion wrote:
propper wrote:Hi,
this has happened to me as well..
There must have been some compatibility issue of the latest 4.3.3 version with latest HD station and Kodi 17.3.00.. on HS-251+.

I had to downgrade to 4.2.5 NAS firmware to make it work again.
It looked like the sound was garbled.. The Kodi could not find the right driver or what.. and then it crashed..

Spent several hours of backups and reinstalls. Looking for a solution in every update..


from what vendor do you use Kodi?
The notorious qpkg from the qnapclub?


I am using the qpkg from qnapclub and it is causing me problems. Are there any alternatives?


Yes, friend :wink: :wink:
https://father-mande.ovh/Q/F/mykodi17_17.3.0.zip
Avoid kodi from the qnapclub.

Awesome suggestion. Thanks for replying. I'm afraid however that the link is down (The requested URL /Q/F/mykodi17_17.3.0.zip was not found on this server.). Any backups? I also don't mind getting an older version e.g. 17.0 or 17.1. As long as I can play video's again ;-) Thanks again.

User avatar
father_mande
Experience counts
Posts: 4991
Joined: Mon Oct 06, 2008 6:52 pm
Location: Saint Mande, France

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby father_mande » Thu Aug 10, 2017 6:23 pm

Hi,

Retry ... please
Or use the home page ...
https://www.father-mande.ovh/

Philippe.
https://www.father-mande.ovh/
QNAP TS-109 Debian 9 stretch
QNAP TS-459, TS-219P II ... 4.2.6
QNAP TS-269, TS-431+, TAS-x68 ... 4.3.4
QNAP TS-x53, TVS-x73 + UX-500P ... 4.3.4
Qgenie

CylonCenturion

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby CylonCenturion » Thu Aug 10, 2017 9:29 pm

Link works perfect here.

sybren
New here
Posts: 9
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:13 pm

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby sybren » Thu Aug 10, 2017 10:31 pm

father_mande wrote:Hi,

Retry ... please
Or use the home page ...
https://www.father-mande.ovh/

Philippe.

Awesome! Links work! Will check if Kodi works better. Thanks so much.

sybren
New here
Posts: 9
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:13 pm

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby sybren » Thu Aug 10, 2017 11:40 pm

father_mande wrote:Hi,

Retry ... please
Or use the home page ...
https://www.father-mande.ovh/

Philippe.

Thanks again, installed it, and it plays video, but sound is stuttering and sometimes video starts all over again. Any suggestions?

User avatar
father_mande
Experience counts
Posts: 4991
Joined: Mon Oct 06, 2008 6:52 pm
Location: Saint Mande, France

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby father_mande » Fri Aug 11, 2017 9:20 pm

Hi,

Please provide more information ...
QTS / HD_Station versions you use
model of QNAP
information on your link (kind of TV, did you test with other HDMI cable, did you use an AVR ???
information on your settings and list of audio devices available (view by kodi)
information (detail , codecs, encoding profile, etc) of the faulty movie ... eventually provide a link to the movies or a sample

At end add debug option (audio part or audio and video) and redo a test with faulty movies to have a full kodi.log (don't forgot to uncheck option at end ... to don't have biggest kodi.log all the time

ONLY log and detail can open a way to solve your problem
... I use lot of testings video coming from Kodi tests files ... so this files works well ... BUT this can't proof that ALL files can run well

Last, remember, it's a user forum and I am a user like you, no more, ... so we can try to help, but it's also possible to provide same information on Kodi forum to know if similar problem exists ... (only QNAP part are not relevant for kodi forum (two first information requested here before))

Philippe.
NB I have only a x53 Pro (so first generation of x53 series) and a x73 (AMD S.O.C.) so I can't test or know all the specific things relative to each series and models ...
https://www.father-mande.ovh/
QNAP TS-109 Debian 9 stretch
QNAP TS-459, TS-219P II ... 4.2.6
QNAP TS-269, TS-431+, TAS-x68 ... 4.3.4
QNAP TS-x53, TVS-x73 + UX-500P ... 4.3.4
Qgenie

thewalkernz
Starting out
Posts: 30
Joined: Mon Sep 23, 2013 3:44 pm

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby thewalkernz » Sat Aug 12, 2017 1:20 pm

sybren wrote:Thanks again, installed it, and it plays video, but sound is stuttering and sometimes video starts all over again. Any suggestions?


I've experienced the same. Using Father Mande's excellent MyKodi (Qnapclub version is a dog with poor support, worth avoiding):
Under one of the settings (Player, I think) with the setting level set to expert you can toggle OFF two different versions of "Hardware acceleration". With one of the options on I get an instant Kodi exit when trying to play any video file, with the other I get an out of sync & stuttering audio. With both off - it plays fine.

Hope that works for you.

djphat2000
New here
Posts: 8
Joined: Mon Feb 06, 2017 3:33 am

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby djphat2000 » Sun Aug 20, 2017 10:15 pm

Hello all. Thanks Father for the updates for Kodi.
I have a question, but it may be more than can be answered (possibly, hope not).
I have the TS-451+. I had to back out of 4.3.2 some time ago do to my remote control not working anymore. So I am back at 4.2.5 which works fine most of the time with Kodi 17 (RC).
I still use 16 and I believe I am on HD Station 3.1B or A.
I'd like to upgrade to a newer release, but I don't want to go thru all mess if it doesn't work again.

So, can I use 17.3 Father Mandate build on my current install? If so, great I will just use that and rock on. If I need to upgrade other parts. Any one have any luck with my particular model and which versions of firmware/HD station/Kodi I should be at?

Any help would be great, thanks. I also use this for surveillance station and need my camera to work with it as well. I don't recall that breaking before, so I think I should be ok either way.

Thanks!

User avatar
father_mande
Experience counts
Posts: 4991
Joined: Mon Oct 06, 2008 6:52 pm
Location: Saint Mande, France

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby father_mande » Sun Aug 20, 2017 11:09 pm

Hi,

F.Y.I. I write the model and QTS / HD_Station I use for my tests ...
... I try to follow each update to be sure that no regression exist ... BUT this imply that I can't check if mykodi17 works with previous QTS and / or HD_Station

Theoretically it MUST works
1 ... because it's not linked to QTS itself, except for kernel modules change by QNAP (so if lirc problem are not linked to kernel modules ... problem is ONLY linked to HD_Station where lirc is configured) BUT only to HD_Station
2 ... I can test ONLY on model I own (one x53 Pro (first generation) and one x73) ... I am a user like you not QNAP's or QNAP's support member as others ...
... so if something is different due to the CPU / SOC or change in QTS or HD_Station ... I have NO POSSIBILITY TO TEST on this modified models ...

So my recommendation is :
install mykodi17 (.3)
... test it ... if fail ...
... have a look to kodi.log (date_time of the file and content if started), dmesg to see if a kernel problem or segfault is displayed and try to start mykodi17 manually to have in a console the output (ex. for a missing library in your model ... in this case I can try to provide the missing libs ... )

Minimum requirement are QTS 3.x and HD_Station 3.1.x (as I know) but in fact I don't know for QTS 4.2 ... I will move to 4.3 early before mykodi17 first delivery ...

Philippe.
https://www.father-mande.ovh/
QNAP TS-109 Debian 9 stretch
QNAP TS-459, TS-219P II ... 4.2.6
QNAP TS-269, TS-431+, TAS-x68 ... 4.3.4
QNAP TS-x53, TVS-x73 + UX-500P ... 4.3.4
Qgenie

babuja
Know my way around
Posts: 196
Joined: Fri May 13, 2016 1:02 am

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby babuja » Mon Aug 21, 2017 7:54 pm

I'm on TS-251+ with kodi 16 and working great. However i would like to do a kodi clean addons and repos and can't find a way to do a reset. Any ideas guys? And where can i find kodi 16 for download? Tnks guys

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

sybren
New here
Posts: 9
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:13 pm

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby sybren » Sat Nov 11, 2017 7:27 pm

father_mande wrote:Hi,

F.Y.I. I write the model and QTS / HD_Station I use for my tests ...
... I try to follow each update to be sure that no regression exist ... BUT this imply that I can't check if mykodi17 works with previous QTS and / or HD_Station

Theoretically it MUST works
1 ... because it's not linked to QTS itself, except for kernel modules change by QNAP (so if lirc problem are not linked to kernel modules ... problem is ONLY linked to HD_Station where lirc is configured) BUT only to HD_Station
2 ... I can test ONLY on model I own (one x53 Pro (first generation) and one x73) ... I am a user like you not QNAP's or QNAP's support member as others ...
... so if something is different due to the CPU / SOC or change in QTS or HD_Station ... I have NO POSSIBILITY TO TEST on this modified models ...

So my recommendation is :
install mykodi17 (.3)
... test it ... if fail ...
... have a look to kodi.log (date_time of the file and content if started), dmesg to see if a kernel problem or segfault is displayed and try to start mykodi17 manually to have in a console the output (ex. for a missing library in your model ... in this case I can try to provide the missing libs ... )

Minimum requirement are QTS 3.x and HD_Station 3.1.x (as I know) but in fact I don't know for QTS 4.2 ... I will move to 4.3 early before mykodi17 first delivery ...

Philippe.


Hi again, sorry for getting back on such an old topic. Unfortunately I'm still experiencing audio troubles which doesn't allow me to watch any video. I enabled logging, pressed play for a movie and uploaded the result to pastebin: https://pastebin.com/WW2GHsGP
I hope you can see something 'special' in the log.

This is my setup:

Sony HD-55S8505C
Bose 2.1 with digital audio connected to my Sony TV
HS-251+ connected with HDMI (also tried several different HDMI cables)

Software versions
Qnap 4.3.3.0361
HD Station: 3.0.9
mykodi 17.5 (also tried 17.4)

I had to disable 'VAAPI render acceleration', otherwise Kodi will crash immediately. I also tried 'PulseAudio Sound Server' and 'HDA Intel PCH, HDMI' in the audio settings.
I also tried the Qnapcloud version, which is also not working.

=============================


EDIT: O my... I now see that I still had HD Station 3.0.9. There was no update available (how??) in my App Center, however I now manually updated HD Station to v3.1.C trough the website (https://www.qnap.com/nl-nl/app_center/c ... 4.3&seq=42). It is now working for me.
Last edited by sybren on Sat Nov 11, 2017 7:44 pm, edited 1 time in total.

User avatar
father_mande
Experience counts
Posts: 4991
Joined: Mon Oct 06, 2008 6:52 pm
Location: Saint Mande, France

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby father_mande » Sat Nov 11, 2017 7:40 pm

Hi sybren,

Your HD_Station is too old to have the correct libraries
... you need at least HD_Station 3.1.x

They are few series (if I don't count the EOL series) that are not updated for the graphic and video acceleration libraries by QNAP
... TVS-x63, H-251, etc. I don't have an exact list ... but if QNAP don't propose HD_Station 3.1... you are in the list

This include that you can't expect running v17 nor v18 (up to QNAP update HD_Station) or with drastic limitations some are limited to v16 or some less ...

Philippe.
NB in all case attach here the FULL log (zipped) ... because the firsts lines show the exact level of your QNAP basic software
https://www.father-mande.ovh/
QNAP TS-109 Debian 9 stretch
QNAP TS-459, TS-219P II ... 4.2.6
QNAP TS-269, TS-431+, TAS-x68 ... 4.3.4
QNAP TS-x53, TVS-x73 + UX-500P ... 4.3.4
Qgenie

sybren
New here
Posts: 9
Joined: Fri Sep 25, 2015 10:13 pm

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby sybren » Sat Nov 11, 2017 7:46 pm

Thanks Philippe! I didn't know HS-251+ was already that old, I only have it for over 1 year...

Do you know why I was able to update it manually through the website (https://www.qnap.com/nl-nl/app_center/c ... 4.3&seq=42)? Does not make sense for me. However, I am happy that I can play movies again Thanks for helping out!

User avatar
father_mande
Experience counts
Posts: 4991
Joined: Mon Oct 06, 2008 6:52 pm
Location: Saint Mande, France

Re: Kodi crash every time trying to play video files

Postby father_mande » Sat Nov 11, 2017 9:04 pm

Hi,
sybren wrote:Thanks Philippe! I didn't know HS-251+ was already that old, I only have it for over 1 year...

Do you know why I was able to update it manually through the website (https://www.qnap.com/nl-nl/app_center/c ... 4.3&seq=42)? Does not make sense for me. However, I am happy that I can play movies again Thanks for helping out!


If you have an HS-251+ ... seems you can update to 3.1.C ... no idea why it's not proposed as update in your NAS ???

verify if your NAS is really an HS-251+ (and not an HS-251 (without +) and update using your link ...

you can also verify through the helpdesk ... helpdesk is not only for bugs it's also to answer your questions ...

Philippe.
https://www.father-mande.ovh/
QNAP TS-109 Debian 9 stretch
QNAP TS-459, TS-219P II ... 4.2.6
QNAP TS-269, TS-431+, TAS-x68 ... 4.3.4
QNAP TS-x53, TVS-x73 + UX-500P ... 4.3.4
Qgenie


Return to “Media Streaming”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests