ts-228a no power

Printers, HDDs, USB/eSATA drives, 3rd-party programs
Post Reply
Pixelnik
New here
Posts: 5
Joined: Tue Oct 02, 2018 4:37 am

ts-228a no power

Post by Pixelnik » Tue Oct 02, 2018 4:51 am

Hy,
within 3 months my ts-228a is broken. both have the same error. I can not turn it on. No reaction when I use the power switch. The power supply is OK.
Hass anyone the same issue and how can i copy the contents of HDDs whithout a qnap. I want to switch to another NAS.
Two broken systems is to dangerous for me.
thank you for your help

dolbyman
Guru
Posts: 14823
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: ts-228a no power

Post by dolbyman » Tue Oct 02, 2018 5:24 am

sound like this

viewtopic.php?f=45&t=143673&p=686101

reading the contents without a QNAP will be a hard task .. you should have done external backups

Pixelnik
New here
Posts: 5
Joined: Tue Oct 02, 2018 4:37 am

Re: ts-228a no power

Post by Pixelnik » Tue Oct 02, 2018 6:12 am

yes, this is the same issue.
really seems to be very unreliable hardware.
Unfortunately I only have one backup from the first qnap. Data is current but has a different structure.
maybe I will find a Live-Cd from qnap to read the HDD's
As far as I know, uses qnap the ext4 format

dolbyman
Guru
Posts: 14823
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: ts-228a no power

Post by dolbyman » Tue Oct 02, 2018 6:18 am

modern QAP use LVM on top of the mdadm (if there is a raid) ..that makes it MUCH harder to get to your data

Pixelnik
New here
Posts: 5
Joined: Tue Oct 02, 2018 4:37 am

Re: ts-228a no power

Post by Pixelnik » Tue Oct 02, 2018 6:04 pm

Thank you for your help.
yes, does not look good.
So I'll reclaim the TS-288 (is the easiest way) and buy me a synology as soon as possible. the synology never made any problems.

Maximich
New here
Posts: 2
Joined: Wed Oct 03, 2018 5:44 pm

Re: ts-228a no power

Post by Maximich » Wed Oct 03, 2018 5:47 pm

Yesterday, my QNAP TS-228A also stopped turning on. Worked only one month.
Maybe this is a problem in the firmware? The power supply is working. The fan tries to spin and immediately stops.

Pixelnik
New here
Posts: 5
Joined: Tue Oct 02, 2018 4:37 am

Re: ts-228a no power

Post by Pixelnik » Wed Oct 03, 2018 6:05 pm

seems to be a serious hardware error
yesterday they replaced my NAS with a new one. I had to do this, because this was the only way to get my data back.
I am not happy with the 228A. Next time it stops working, i get the money back and buy a synology.
A daily backup is now on my ToDo-List :-)

Maximich
New here
Posts: 2
Joined: Wed Oct 03, 2018 5:44 pm

Re: ts-228a no power

Post by Maximich » Wed Oct 03, 2018 6:34 pm

The problem is that my supplier does not currently have a TS-228a. The nearest service center is 9000 km away. I will give us a supplier, let him solve this problem.

Pixelnik
New here
Posts: 5
Joined: Tue Oct 02, 2018 4:37 am

Re: ts-228a no power

Post by Pixelnik » Wed Oct 03, 2018 7:06 pm

This is bad. Hope your supplier can manage it soon.

baboe
New here
Posts: 3
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:37 am

Re: ts-228a no power

Post by baboe » Fri Aug 23, 2019 5:48 am

I have the same problem with the TS-228A, No power and the power supply is still working fine. After working for 1,4 years it suddenly stops, the replacement was also broken in less then 3 weeks. Whats going on?

baboe
New here
Posts: 3
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:37 am

Re: ts-228a no power

Post by baboe » Fri Aug 23, 2019 5:49 am

How many other people have this problem with this type?

Theliel
Starting out
Posts: 12
Joined: Tue Jun 12, 2018 4:52 am

Re: ts-228a no power

Post by Theliel » Thu Sep 19, 2019 7:59 pm

Another one... Yesterday when I arrived home, my unit was totally dead

ludes
New here
Posts: 2
Joined: Mon May 28, 2018 7:53 pm

Re: ts-228a no power

Post by ludes » Thu Oct 10, 2019 2:31 am

It's my second TS-228A unit that fails in 3 months, very annoying. Seeing that first message of this thread is 1 year old, I wonder why QNAP does not fix what seems to be a design issue.

Post Reply

Return to “Hardware & Software Compatibility”