Move to/Copy to

FTP Server, File Server, DDNS, SAMBA, AFP, NFS
Post Reply
User avatar
shenga
Know my way around
Posts: 176
Joined: Sun May 29, 2011 7:38 pm

Move to/Copy to

Post by shenga » Sat Apr 06, 2019 3:08 pm

TS-251 Latest build - 4.3.6.0895

Have had this problem for a while now. Everytime I try to ''Move to' files using File Station 5, I get "System message - there were input errors - please try again later"

I can "Copy to" perfectly fine. Its just "Move to" which is giving me problems and I cannot see that anyone else are having the same issues.

Fresh ideas much appreciated

User avatar
shenga
Know my way around
Posts: 176
Joined: Sun May 29, 2011 7:38 pm

Re: Move to/Copy to

Post by shenga » Wed Apr 10, 2019 8:00 pm

I guess no one else is experiencing the same problem then?

User avatar
Don
Guru
Posts: 11960
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:56 am
Location: Long Island, New York
Contact:

Re: Move to/Copy to

Post by Don » Wed Apr 10, 2019 10:18 pm

Did the move work?
Read the Online Manuals and use the forum search feature before posting.

It is a recommended to use RAID and have external backups. RAID will protect you from disk failure, keep your system running, and data accessible while the disk is replaced and the RAID rebuilt. Backups will allow you to recover data that is lost or corrupted, or from system failure. One does not replace the other.

Submit bugs and feature requests to QNAP via their Helpdesk app.

NAS: TVS-882BR | F/W: 4.3.6.0895 | 40GB | 2 x M.2 SATA RAID 1 (System/VMs) | 4 x M.2 NMVe QM2-4P-384A RAID 5 (Cache) | 5 x 4TB HDD RAID 6 (Data) | 1 x Blu-ray
NAS: TVS-663 | F/W: 4.3.6.0993 | 16GB | 2 x M.2 NMVe QM2-2P RAID 1 (Cache) | 4 x 4TB RAID 5
Apps: Boinc, Squid, DNSMasq, PLEX, iDrive, QVPN, QLMS, MP3fs, HBS, Entware, DLstation, +others

User avatar
storageman
Experience counts
Posts: 4809
Joined: Thu Sep 22, 2011 10:57 pm

Re: Move to/Copy to

Post by storageman » Wed Apr 10, 2019 10:49 pm

There have been reports of move losing files (maybe fixed today).
Better to use copy + delete if space allows.

User avatar
shenga
Know my way around
Posts: 176
Joined: Sun May 29, 2011 7:38 pm

Re: Move to/Copy to

Post by shenga » Wed Apr 10, 2019 10:53 pm

Drag and drop which opens
Move.JPG
works when selecting any one of the move options.

It appears only Move To gives me this error
Move TO.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
storageman
Experience counts
Posts: 4809
Joined: Thu Sep 22, 2011 10:57 pm

Re: Move to/Copy to

Post by storageman » Wed Apr 10, 2019 11:15 pm

Does copy work?
You've got enough space, right?

User avatar
shenga
Know my way around
Posts: 176
Joined: Sun May 29, 2011 7:38 pm

Re: Move to/Copy to

Post by shenga » Thu Apr 11, 2019 7:26 pm

Yes to both questions.

User avatar
storageman
Experience counts
Posts: 4809
Joined: Thu Sep 22, 2011 10:57 pm

Re: Move to/Copy to

Post by storageman » Thu Apr 11, 2019 8:55 pm

It's coming across that something is locking it
If you have open files it will not move

User avatar
shenga
Know my way around
Posts: 176
Joined: Sun May 29, 2011 7:38 pm

Re: Move to/Copy to

Post by shenga » Fri Apr 12, 2019 3:23 am

Cannot think what would lock it though. Open files, def not. Just seems to be this one command 'MOVE TO' As mentioned above, every other 'MOVE' or 'COPY' or COPY TO' works.

Thanks for giving it a shot.

User avatar
Don
Guru
Posts: 11960
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:56 am
Location: Long Island, New York
Contact:

Re: Move to/Copy to

Post by Don » Fri Apr 12, 2019 3:48 am

I sometimes get an error on move to but the files are moved. I asked you if the moved worked but you never responded.
Read the Online Manuals and use the forum search feature before posting.

It is a recommended to use RAID and have external backups. RAID will protect you from disk failure, keep your system running, and data accessible while the disk is replaced and the RAID rebuilt. Backups will allow you to recover data that is lost or corrupted, or from system failure. One does not replace the other.

Submit bugs and feature requests to QNAP via their Helpdesk app.

NAS: TVS-882BR | F/W: 4.3.6.0895 | 40GB | 2 x M.2 SATA RAID 1 (System/VMs) | 4 x M.2 NMVe QM2-4P-384A RAID 5 (Cache) | 5 x 4TB HDD RAID 6 (Data) | 1 x Blu-ray
NAS: TVS-663 | F/W: 4.3.6.0993 | 16GB | 2 x M.2 NMVe QM2-2P RAID 1 (Cache) | 4 x 4TB RAID 5
Apps: Boinc, Squid, DNSMasq, PLEX, iDrive, QVPN, QLMS, MP3fs, HBS, Entware, DLstation, +others

User avatar
shenga
Know my way around
Posts: 176
Joined: Sun May 29, 2011 7:38 pm

Re: Move to/Copy to

Post by shenga » Fri Apr 12, 2019 5:36 pm

No........when I choose a file, right click and choose MOVE TO, the above (screenshot) system error notice appears and the task doesn't even begin. Nothing happens........

If I select files, drag and drop (also above screenshot) and choose ANY of the MOVE options shown in the screenshot, it works.

tybrid
First post
Posts: 1
Joined: Sun Jul 02, 2017 12:48 pm

Re: Move to/Copy to

Post by tybrid » Sun May 26, 2019 4:09 am

I have also been experiencing this issue when trying to move to via File Station. A bit annoying... Has anyone found the cause and solution other than Copy To?

Erland552
New here
Posts: 6
Joined: Tue Jun 25, 2019 9:48 pm

Re: Move to/Copy to

Post by Erland552 » Thu Aug 08, 2019 10:03 pm

I am experiencing the same problem with my TS-231P and Filestation 5.1.0

This is a basic function that should work. Please devote some resources to fixing it.

dolbyman
Guru
Posts: 14096
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Move to/Copy to

Post by dolbyman » Thu Aug 08, 2019 10:43 pm

please open a ticket..asking the community to fix it is futile

Post Reply

Return to “File Sharing”