Cannot delete camera

Surveillance Station, Surveillance Station Pro, & IP cameras
zuzuzu
New here
Posts: 3
Joined: Tue Feb 23, 2016 5:52 am

Cannot delete camera

Postby zuzuzu » Tue Feb 23, 2016 6:21 am

Hi,
I can't delete this camera as there is no option to remove camera in the action column. Camera status is unsupported.

Can any one help

Image

Thanks.
Last edited by zuzuzu on Tue Feb 23, 2016 6:24 am, edited 1 time in total.

triptheman
New here
Posts: 3
Joined: Mon Feb 24, 2014 10:52 pm

Re: Cannot delete camera

Postby triptheman » Tue Apr 19, 2016 8:37 pm

Tested version 5.1.0.4
have the same problem, can´t edit camera 1 and can´t add a new camera,
just shows "...loading data, please wait.." for ever.
Please someone advise :)

Best regards

AlastairStevenson
Experience counts
Posts: 1748
Joined: Wed Jan 08, 2014 10:34 pm

Re: Cannot delete camera

Postby AlastairStevenson » Wed Apr 20, 2016 4:16 am

That definitely sounds like a case for the QNAP HelpDesk : https://helpdesk.qnap.com/index.php?/Tickets/Submit
TS-431+ as primary storage and media server and a bunch of IP cams under Surveillance Station.

jvdmast
Starting out
Posts: 12
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 pm

Re: Cannot delete camera

Postby jvdmast » Sun Feb 12, 2017 9:48 pm

I know this topic is old, but with the latest firmware and the latest SS, I experience exact this problem. No delete and hangs when adding.
Has anyone found a solution, beside contacting qnap helpdesk?

jvdmast
Starting out
Posts: 12
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 pm

Re: Cannot delete camera

Postby jvdmast » Mon Feb 13, 2017 11:48 pm

I got a response from QNAP support:

Thank you for your support inquiry .
That should be a known issue with Arm series NAS like this TS-212 .
The only solution is to reinitialize this NAS without backup and restore the system settings .

Somehow I feel that this it not a solution but a copy/paste 'answer' that they use if they don't have a real answer?
Or are there really people who had this issue solved that way?

AlastairStevenson
Experience counts
Posts: 1748
Joined: Wed Jan 08, 2014 10:34 pm

Re: Cannot delete camera

Postby AlastairStevenson » Tue Feb 14, 2017 4:55 am

The only solution is to reinitialize this NAS without backup and restore the system settings .

That sounds a bit drastic. And, I'd guess, not the only way to fix that problem.
I'd go back and say that is not acceptable, please specify the SS-specific configuration files to modify.
TS-431+ as primary storage and media server and a bunch of IP cams under Surveillance Station.

jvdmast
Starting out
Posts: 12
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 pm

Re: Cannot delete camera

Postby jvdmast » Tue Feb 14, 2017 5:03 pm

AlastairStevenson wrote:
The only solution is to reinitialize this NAS without backup and restore the system settings .

That sounds a bit drastic. And, I'd guess, not the only way to fix that problem.
I'd go back and say that is not acceptable, please specify the SS-specific configuration files to modify.

Thanks. The imapct is enormous, and manually creating a backup of all data and restoring all data again, and also setting up everything manually would take days.
I asked them if this is really the fix or just a default guess. We'll have to wait another day for a response, seems like I don't have much prio...

In the meantime I found the nvrd config files. I removed the package, removed those config files and reinstalled the package. This caused the package to use clean new config files. My 'wrong' cam is gone now, so that part is solved. But my system still gets stuck at the Please Wait message when I try to add a new camera.

I also installed a fresh Win7-32bit VM under VMware workstation, installed W7-SP1 and updated IE to IE 11. Even this very clean browser setup fails in exact the same Please Wait screen.

jvdmast
Starting out
Posts: 12
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 pm

Re: Cannot delete camera

Postby jvdmast » Tue Feb 14, 2017 10:58 pm

Bummer, response is:
Reinitialize NAS is the solution to solve this problem . I am sorry , I know it is not so easy to back up 1.5TB data and restore the system settings manually after reinitialization .

But it is the only solution so far . Thank you for your understanding

jvdmast
Starting out
Posts: 12
Joined: Fri Apr 05, 2013 11:27 pm

Re: Cannot delete camera

Postby jvdmast » Thu Feb 16, 2017 3:08 am

Finally solved.
I say firmware 4.3.2 build 20170213 (I had 4.3.2 build 20170126) was available, and that fixed it for me.

AlastairStevenson
Experience counts
Posts: 1748
Joined: Wed Jan 08, 2014 10:34 pm

Re: Cannot delete camera

Postby AlastairStevenson » Thu Feb 16, 2017 6:01 am

So it seems it was a bug, not recognised as such by the ticket responder.
Thanks for sharing.
TS-431+ as primary storage and media server and a bunch of IP cams under Surveillance Station.


Return to “Surveillance Station”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests