Surveillance Station/Vmobile issues

QVR Pro, QVR Pro Client, QVR Center and Surveillance Station
Post Reply
martindov
New here
Posts: 3
Joined: Fri Jan 01, 2016 12:30 am

Surveillance Station/Vmobile issues

Post by martindov » Mon Jun 03, 2019 5:02 pm

Hi

I’ve recently setup and configured surveillance station on my TS-251+ (8GB RAM). I have three Hikvision cameras which all work great for live viewing and motion recording events.

Playback using the Vmobile application on iOS worked for around a day and now gives an error when trying to playback. The error is ‘Cannot decode video stream’.

This error is the same across multiple iOS devices. I’ve reinstalled the app, restarted surveillance station and the NAS but error persists.

I was considering refunding the extra channel license I purchased and go with QVR Pro but I found that despite one of my cameras being listed as compatible it doesn’t appear as a model in the dropdown when adding it (it does appear in surveillance station list).

Any guidance appreciated if you have experienced this error before as right now playback whilst away from home is pretty much non-existant as even trying to play the files through Qfile fail.

If I try download them and view them in an app such as VLC on my phone it is just a black image.

Thanks,
Martin

AlastairStevenson
Experience counts
Posts: 2118
Joined: Wed Jan 08, 2014 10:34 pm

Re: Surveillance Station/Vmobile issues

Post by AlastairStevenson » Mon Jun 03, 2019 5:21 pm

I have three Hikvision cameras which all work great for live viewing and motion recording events.
The error is ‘Cannot decode video stream’.
What's the codec set to in the camera web GUI?
Check it's not a proprietary version of a standard, such as Hikvision's h.265+
TS-431+ as primary storage and media server and a bunch of IP cams under Surveillance Station.

martindov
New here
Posts: 3
Joined: Fri Jan 01, 2016 12:30 am

Re: Surveillance Station/Vmobile issues

Post by martindov » Mon Jun 03, 2019 5:35 pm

What's the codec set to in the camera web GUI?
Check it's not a proprietary version of a standard, such as Hikvision's h.265+
I'll get that checked and let you know - will be this evening.

Just to clarify, live viewing works fine using the QVR client on Windows/Mac and also Vmobile. It's just playback of any recordings that is failing on me using Vmobile.

martindov
New here
Posts: 3
Joined: Fri Jan 01, 2016 12:30 am

Re: Surveillance Station/Vmobile issues

Post by martindov » Tue Jun 04, 2019 12:58 am

Video encoding is set to H.264

Post Reply

Return to “Surveillance Solution”