Adding cam to Qvr Pro

QVR Pro, QVR Pro Client, QVR Center and Surveillance Station
Post Reply
peter.pfg
New here
Posts: 3
Joined: Tue Mar 05, 2019 1:51 am

Adding cam to Qvr Pro

Post by peter.pfg » Sat Apr 03, 2021 1:05 am

Hi,

I have two IMOU cameras, pls see below. Both work flawlessly with ODM, happily displaying live video and video streaming.
Only the G22 works with Qvr Pro 2.0 (using ONVIF Profile S). Both cameras have exactly the same firmware.
I have tried drivers for IMOU, Dahua, ONVIF, Generic etc, but all fails.

Are there any obscure settings I have missed?
Is there any debug/verbose log from Qvr Pro to know what is going on?
Any ideas would be mostly appreciated.

/Peter

Device Type IPC-G22
System Version V2.680.0000000.1.R, Build Date: 2019-04-20
WEB Version V3.2.1.722555
ONVIF Version 18.06(V2.4.5.698080)
Security Baseline Version V1.4

Device Type IPC-G26E
System Version V2.680.0000000.1.R, Build Date: 2019-04-20
WEB Version V3.2.1.722555
ONVIF Version 18.06(V2.4.5.698080)
Security Baseline Version V1.4

User avatar
spile
Easy as a breeze
Posts: 362
Joined: Tue May 24, 2016 12:13 am

Re: Adding cam to Qvr Pro

Post by spile » Sat Apr 03, 2021 2:57 pm

Have you tried swapping the cameras to see if it is a difference in settings?
I assume you have already performed a hardware reset on the camera?
Other than that I would open a call to support.

peter.pfg
New here
Posts: 3
Joined: Tue Mar 05, 2019 1:51 am

Re: Adding cam to Qvr Pro

Post by peter.pfg » Sun Apr 04, 2021 4:58 pm

Thank you for the reply spile!
I have done hw reset, yes, and then config same except ip.
Don't understand the swapping, are you referring to the ip?
They both have wifi ip on the same domain, should be the same conditions.
I could trace with Wireshark though, but seems like a long shot.

Using rtsp it is possible to view live with e.g. VLC, which works for both cams.
Anyone know the proper string for RTSP URL in Generic RTSP, how much of the string from ODM to use?
Like '/cam/realmonitor?channel=1&subtype=0&unicast=true&proto=Onvif' or is it ok with '/cam/realmonitor' ?

In general it seems to me the Qvr is very picky on cameras. It's very easy to get a live stream in various ways like browser, VLC, ODM etc but Qvr, oh no.
Then, by providing any sort of debug output or logfile Qnap would probably save substantial support time and make the users happier.

User avatar
spile
Easy as a breeze
Posts: 362
Joined: Tue May 24, 2016 12:13 am

Re: Adding cam to Qvr Pro

Post by spile » Mon Apr 05, 2021 2:05 pm

I wondered if you had different setting for each camera which resulted in the issues you were having. So by swapping the ip camera for each perhaps you could rule this out. On reflection this is probably more effort than manually configuring the camera that doesn’t work.
Before I found a matching config file I had success using one for a different camera but from the same manufacturer.

peter.pfg
New here
Posts: 3
Joined: Tue Mar 05, 2019 1:51 am

Re: Adding cam to Qvr Pro

Post by peter.pfg » Tue Apr 06, 2021 5:29 pm

Now rtsp is working all of a sudden. Same setting as before so kind of a mystery why it kicked alive now.
Not the same service as onvif, no onboard motion detection for instance, but I'll settle on this for now since at least I got a stream.
Thanks again for your replies spile!

Post Reply

Return to “Surveillance Solution”