Network or file permission error.

Windows Access Rights Management
Post Reply
mbutler@marxware.com
New here
Posts: 2
Joined: Wed Nov 04, 2020 11:59 pm

Network or file permission error.

Post by mbutler@marxware.com » Fri Sep 23, 2022 6:29 am

The full message on a Windows 11 machine is: There has been a network or file permission error. The network connection may be lost. (Z:\Year1\Name.docx)

I can open the files but cannot save them. I look at file properties on the windows machine and they are marked read only. I tried using windows "File Explorer" to open the file from the network instead of the shared drive and have the same error.

I installed the QNAP TS-231P3-4G about a month ago. Created the file structure and shares. Went to each user and gave them full permissions to the shares they have access to. I then mapped the drives on their machines using Qfinder. I then copied the files using their machines to the NAS. All was working fine for weeks. Now last week the above message starting to pop up for all users. I updated the NAS at installation before copying files and have not done a update since.

Anyone have a clue why it stopped working? How do I fix it? I saw a similar post which said to remove the shares and then define them again. Is this the answer and if so how often do I need to do this?

TIA Mark

dosborne
Been there, done that
Posts: 966
Joined: Tue May 29, 2018 3:02 am

Re: Network or file permission error.

Post by dosborne » Fri Sep 23, 2022 1:36 pm

What specific firmware version are you running? Since it was working, have you tried a shutdown and restart?
QNAP TS-563-16G 5x10TB Seagate Ironwolf HDD Raid-5 NIC: 2x1GB 1x10GbE
QNAP TS-231P-US 2x18TB Seagate Exos HDD Raid-1
[Deadbolt - Updated Information on Detection, Prevention, Recovery & MORE]
[Deadbolt - How to Reset your NAS]
[Deadbolt - Read your OP_RETURN key YOURSELF]

mbutler@marxware.com
New here
Posts: 2
Joined: Wed Nov 04, 2020 11:59 pm

Re: Network or file permission error.

Post by mbutler@marxware.com » Sat Sep 24, 2022 3:52 am

A reboot did not resolve the issue. Updated the firmware to the latest and no luck either. Saw a warning that the snapshot space was filled. Reconfigured the storage and everything went back to normal.

Post Reply

Return to “Windows”