Domain Server

Questions about using Windows AD service.
Post Reply
amenadiel
New here
Posts: 4
Joined: Thu Aug 18, 2011 11:04 am
Location: Santiago, Chile
Contact:

Re: Domain Server

Post by amenadiel » Fri Feb 14, 2014 9:14 am

Just in case it help someone.

I noticed the init script was failing on

Code: Select all

 if [ `/sbin/getcfg Samba Enable -u -d TRUE` = FALSE ]
        then
            _del_home
            _init_home
            _del_qbox
            _init_qbox
            echo "Starting SMB Services: disabled."
            exit 0
        fi


so I went back to the console and typed

Code: Select all

# /sbin/setcfg Samba Enable TRUE


and that was it. Afterwards I could restart SMB just as normal.

Q_Lover69
Starting out
Posts: 10
Joined: Sat Dec 29, 2012 9:00 am

Re: Domain Server

Post by Q_Lover69 » Wed Dec 03, 2014 11:09 am

Have you finished the Web browser for this app as yet?

Its a very good app and I would like to manage the PDC via the web gui.

Also, have you test this on Windows 8/8.1?
TS-419P QTS 4.0.7 4*1TB HDD RAID 0

Eraser-EMC2-
Been there, done that
Posts: 711
Joined: Sat Oct 13, 2007 5:26 pm
Location: Germany

Re: Domain Server

Post by Eraser-EMC2- » Wed Dec 03, 2014 12:49 pm

No, i stopped the development of the qpkg
because the AD domain controler based on SAMBA 4 is for many NAS availabe now
and my point of interest has changed.
_________________
Windows 7 32/64bit, German
TS-439 , 1x 512GB SSD/1x 512GB Samsung ; SAMBA as NT4 PDC, DHCP/DNS-Server
TS-431+, 1x 1TB WD green, 2x 3TB WD red , 1x 2TB Samsung
TS-220 , 2x 2TB Samsung, for Backup

Jonathan.Meintjes
First post
Posts: 1
Joined: Tue Mar 14, 2017 5:26 pm

Re: Domain Server

Post by Jonathan.Meintjes » Tue Mar 14, 2017 5:44 pm

Hello all,

Guys and Gals i really would appreciate some assistance with my QNAP 431 and setting it up as a Domain Controller. I Have gone through the Manuals way of setting it up
But my seemingly my one server cannot find it. My laptop cannot seem to be added. if someone could guide me through the set up of my NAS as a Domain Controller
and perhaps help aswell with getting my devices to join the Domain id be really grateful. thanks all and if there is any questions i dont mind replying right away .

Best Regards
Jonathan Meintjes

Post Reply

Return to “Windows Domain & Active Directory”