Can't see my music Library

Please post your questions about using the web-based Photo, Music, Video Stations here.
Post Reply
pdes
Know my way around
Posts: 131
Joined: Fri Mar 02, 2012 7:10 am

Can't see my music Library

Post by pdes » Wed Jan 31, 2018 10:06 pm

Hi,

I am using Music Station 5, OS 4.3.4 on a TVS-473.

I have always held my music in Album folders in my main directory. I now want to use MS5 as this, with the Media Streaming add-on allows me to play audio directly to my NAS via USB. However, I have been unable to get MS5 to tap into my music.

I have gone through permissions and re-indexed the library. I have also created a new folder under Multimedia and as the data was transferring, it showed that files were being transferred but when I looked, all I could see was the folders but with no songs. I have looked at the QNAP tutorials but these seem out of date.

I am sure this is a user error/naivety issue but I am stumped. Can anyone offer me a suggestion?

Thanks

IcI_TS451
New here
Posts: 5
Joined: Mon Aug 14, 2017 9:15 pm

Re: Can't see my music Library

Post by IcI_TS451 » Sat Sep 14, 2019 6:28 am

Hopefully this will resolve my problem: viewtopic.php?f=21&t=144703

Not many threads out there discussing missing music.

IcI_TS451
New here
Posts: 5
Joined: Mon Aug 14, 2017 9:15 pm

Re: Can't see my music Library

Post by IcI_TS451 » Mon Sep 16, 2019 7:51 pm

IcI_TS451 wrote:
Sat Sep 14, 2019 6:28 am
Hopefully this will resolve my problem: viewtopic.php?f=21&t=144703

Not many threads out there discussing missing music.
Changing the Multimedia management user account & rescanning / rebuilding the index did not work for me. :cry:

rcblackwell
Getting the hang of things
Posts: 75
Joined: Wed Mar 19, 2014 4:44 am
Location: Stratford, Ontario Canada

Re: Can't see my music Library

Post by rcblackwell » Mon Sep 16, 2019 9:06 pm

pdes wrote:
Wed Jan 31, 2018 10:06 pm
Hi,

I am using Music Station 5, OS 4.3.4 on a TVS-473.

I have always held my music in Album folders in my main directory. I now want to use MS5 as this, with the Media Streaming add-on allows me to play audio directly to my NAS via USB. However, I have been unable to get MS5 to tap into my music.

I have gone through permissions and re-indexed the library. I have also created a new folder under Multimedia and as the data was transferring, it showed that files were being transferred but when I looked, all I could see was the folders but with no songs. I have looked at the QNAP tutorials but these seem out of date.

I am sure this is a user error/naivety issue but I am stumped. Can anyone offer me a suggestion?

Thanks
A different set-up but the same problem. Fixing it required activation of SMB 1.0 before SONOS could see the library( :roll: :!: ). Which version of SMB is running on the TVS-473?
Robert Blackwell
Stratford, Ontario Canada

Primary NAS
QNAP TS-251, Firmware QTS 4.3.6.0875
8 GB, 2 x 4TB WD WD40EFRX HD's in RAID 1 Configuration

Backup NAS
QNAP TS-221, Firmware QTS 4.3.3.0789 Build 20190102
1 GB, 2 x 4TB WD WD40EFRX HD's in RAID 1 Configuration

Post Reply

Return to “Photo Station, Music Station, Video Station”