QMEDIA app and transcode folder

Please post your questions about using the web-based Photo, Music, Video Stations here.
Locked
spbond
Starting out
Posts: 19
Joined: Tue Sep 29, 2015 8:30 pm

QMEDIA app and transcode folder

Post by spbond » Tue Jun 04, 2019 7:01 pm

After suffering from poor performance when viewing MOV files using the QNAP QMEDIA app running on a Sony Android TV I decided to transcode all videos to MP4 on my QNAP TS-253 Pro.

After a couple of days of processing all of my transcoded videos were present in a @TRANSCODE folder. All good!

However the QMEDIA app running on my TV can see all folders but not the @TRANSCODE subfolder which makes the whole transcoding process pointless (from the viewpoint of the Sony Android TV QMEDIA app).

What's going on here? Why can't my QMEDIA client view and play the content of the @TRANSCODE folder?

sanfrancisco
Starting out
Posts: 10
Joined: Sun Jul 26, 2015 1:12 pm

Re: QMEDIA app and transcode folder

Post by sanfrancisco » Thu Jun 20, 2019 6:17 pm

Yes - What are the best practices for this??

I found this post because I have the same problem...
It seems this wasn't thought all the way through...

QuMagie also does not recognize @Transcode directory either...

Advise, please.
Thank you!

User avatar
kdh1968
New here
Posts: 5
Joined: Thu Jan 04, 2018 1:47 am

Re: QMEDIA app and transcode folder

Post by kdh1968 » Wed Jul 28, 2021 2:51 am

I have the same problem and I hope, that somebody from QNAP will answer this posts.
Could we change something in settings, or is it a bug and when will we get an update for the App?

Thank you
HS-251 (FW 4.5.4.1715)
TS-228A (FW 4.5.4.1715)

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 23998
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: QMEDIA app and transcode folder

Post by dolbyman » Wed Jul 28, 2021 2:57 am

Qnap does not come here .. thread marked for closure due to necroposting

Locked

Return to “Photo Station, Music Station, Video Station”