multiple VLANs on one NIC (trunking)

Tell us your most wanted features from QNAP products.
cryptochrome
Been there, done that
Posts: 547
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:26 pm

multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by cryptochrome » Sun Jun 26, 2016 4:12 pm

Hi,

with all the new network switch and virtualization features and even SMB NAS models getting 10 GbE interfaces built in (TVS-x82 series), we still cannot bind multiple VLANs on a single NIC. You can only have one VLAN on a NIC, which kind of defeats the purpose. I would like to request this as a feature. The Linux kernel can do this without problem, it's just a matter of exposing it in QTS.

Thanks

User avatar
schumaku
Guru
Posts: 43672
Joined: Mon Jan 21, 2008 4:41 pm
Location: Kloten (Zurich), Switzerland -- Skype: schumaku
Contact:

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by schumaku » Mon Jun 27, 2016 4:05 am

QTS 4.3 if things are going well!

cryptochrome
Been there, done that
Posts: 547
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:26 pm

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by cryptochrome » Mon Jun 27, 2016 4:08 am

schumaku wrote:QTS 4.3 if things are going well!


Source?

User avatar
schumaku
Guru
Posts: 43672
Joined: Mon Jan 21, 2008 4:41 pm
Location: Kloten (Zurich), Switzerland -- Skype: schumaku
Contact:

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by schumaku » Mon Jun 27, 2016 4:11 am

QNAP internal bug tracking system.

cryptochrome
Been there, done that
Posts: 547
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:26 pm

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by cryptochrome » Mon Jun 27, 2016 4:13 am

Awesome. Thanks for sharing! :)

JBBERLIN
Getting the hang of things
Posts: 50
Joined: Thu May 07, 2009 3:39 am
Location: BERLIN, Germany

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by JBBERLIN » Sat Jul 16, 2016 1:24 pm

+1
Actual:

1x TS-EC1279U-RP @ Xeon E3-1275 QuadCore & 16 GByte ECC RAM ;-) / 10x Constellation ES.2 2TB @ RAID6 + 2x Intel 530 SSD4Cache
2x TS-EC1680U-RP V2 @ Xeon E3-1275L v3 & 32 GByte ECC RAM;) / 6x HGST Helium 8TB @ RAID10 + 2x Samsung 850 mSATA SSD Cache + 10x Sandisk X400 1TB SSD
1x TVS-682 @ i7-6700T & 64 GByte RAM / 4x HGST 6TB @ RAID 10 + 2x m2 SSD SANDISK X400 1TB + 2x SANDISK X400 1TB SATA SSD

My QNAP History:
2x 509 CPU,RAM and 6HDD Mod / 809U CPU & RAM Mod / TS470 CPU & RAM ProMod / TVS471 CPU & RAM Mod / 879Pro Xeon CPU & ECC RAM & Fan EC Mod / 3x 471U-SP CPU & RAM Mod / HS251 No Mod! ;)

kmontebu
First post
Posts: 1
Joined: Sat Apr 27, 2013 12:33 am

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by kmontebu » Fri Aug 26, 2016 10:14 pm

schumaku wrote:QTS 4.3 if things are going well!


When is scheduled release date of QTS 4.3?

It seems to me strange that the multiple vlan on NiC (or in load balancing NIC) is not yet developed. In a virtual environment is a must.

Thanks

A.

trendchiller
Easy as a breeze
Posts: 303
Joined: Sun Nov 29, 2009 6:43 pm
Location: Germany

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by trendchiller » Mon Sep 12, 2016 4:18 am

QTS 4.3 is now Alpha.
But I did not read about this feature by now !?
Would be great to see this !

cryptochrome
Been there, done that
Posts: 547
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:26 pm

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by cryptochrome » Mon Sep 12, 2016 4:48 am

It really puzzles me that this hasn't been implemented yet, given the fact that it's a standard Linux feature and all they need to do is expose it in the QTS gui.

trendchiller
Easy as a breeze
Posts: 303
Joined: Sun Nov 29, 2009 6:43 pm
Location: Germany

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by trendchiller » Mon Sep 12, 2016 6:16 am

+1

JBBERLIN
Getting the hang of things
Posts: 50
Joined: Thu May 07, 2009 3:39 am
Location: BERLIN, Germany

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by JBBERLIN » Mon Oct 10, 2016 9:25 pm

I now test the QTS 4.3 Technical Preview and there is NO multiple VLAN tagging :(
Actual:

1x TS-EC1279U-RP @ Xeon E3-1275 QuadCore & 16 GByte ECC RAM ;-) / 10x Constellation ES.2 2TB @ RAID6 + 2x Intel 530 SSD4Cache
2x TS-EC1680U-RP V2 @ Xeon E3-1275L v3 & 32 GByte ECC RAM;) / 6x HGST Helium 8TB @ RAID10 + 2x Samsung 850 mSATA SSD Cache + 10x Sandisk X400 1TB SSD
1x TVS-682 @ i7-6700T & 64 GByte RAM / 4x HGST 6TB @ RAID 10 + 2x m2 SSD SANDISK X400 1TB + 2x SANDISK X400 1TB SATA SSD

My QNAP History:
2x 509 CPU,RAM and 6HDD Mod / 809U CPU & RAM Mod / TS470 CPU & RAM ProMod / TVS471 CPU & RAM Mod / 879Pro Xeon CPU & ECC RAM & Fan EC Mod / 3x 471U-SP CPU & RAM Mod / HS251 No Mod! ;)

trendchiller
Easy as a breeze
Posts: 303
Joined: Sun Nov 29, 2009 6:43 pm
Location: Germany

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by trendchiller » Mon Oct 10, 2016 9:26 pm

:-(

cryptochrome
Been there, done that
Posts: 547
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:26 pm

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by cryptochrome » Tue Oct 11, 2016 1:12 am

that is more than ridiculous.

Is the technical preview of QTS 4.3 public?

User avatar
schumaku
Guru
Posts: 43672
Joined: Mon Jan 21, 2008 4:41 pm
Location: Kloten (Zurich), Switzerland -- Skype: schumaku
Contact:

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by schumaku » Tue Oct 11, 2016 1:42 am

cryptochrome wrote:that is more than ridiculous.
It's a work-in-progress build. There are several design and implementation mishaps around Network & Virtual Switch along with Virtualisation Station and Container Station resolved.

cryptochrome wrote:Is the technical preview of QTS 4.3 public?
QNAP selected tech preview distribution (from QTS 4.2 Tech Preview I guess).

JBBERLIN
Getting the hang of things
Posts: 50
Joined: Thu May 07, 2009 3:39 am
Location: BERLIN, Germany

Re: multiple VLANs on one NIC (trunking)

Post by JBBERLIN » Tue Oct 11, 2016 1:44 am

It's semi-public ;) google is your friend ;)

(I think it's not allow post a link to img's here in this forum, because they put like this in the read.me)

QTS 4.3.0 Build 20160826

Please note:

The Technical Preview Test Program is confidential and for personal use only.
Do not install the edition on any systems you do not directly control or that you share with others.
Do not blog, post screenshots online, tweet, or publicly post information about the edition.
Actual:

1x TS-EC1279U-RP @ Xeon E3-1275 QuadCore & 16 GByte ECC RAM ;-) / 10x Constellation ES.2 2TB @ RAID6 + 2x Intel 530 SSD4Cache
2x TS-EC1680U-RP V2 @ Xeon E3-1275L v3 & 32 GByte ECC RAM;) / 6x HGST Helium 8TB @ RAID10 + 2x Samsung 850 mSATA SSD Cache + 10x Sandisk X400 1TB SSD
1x TVS-682 @ i7-6700T & 64 GByte RAM / 4x HGST 6TB @ RAID 10 + 2x m2 SSD SANDISK X400 1TB + 2x SANDISK X400 1TB SATA SSD

My QNAP History:
2x 509 CPU,RAM and 6HDD Mod / 809U CPU & RAM Mod / TS470 CPU & RAM ProMod / TVS471 CPU & RAM Mod / 879Pro Xeon CPU & ECC RAM & Fan EC Mod / 3x 471U-SP CPU & RAM Mod / HS251 No Mod! ;)

Post Reply

Return to “Features Wanted”