TS-870 PRO - SATA II vs. SATA III weirdness

Questions about SNMP, Power, System, Logs, disk, & RAID.
Post Reply
cryptochrome
Been there, done that
Posts: 546
Joined: Sat Mar 09, 2013 7:26 pm

TS-870 PRO - SATA II vs. SATA III weirdness

Post by cryptochrome » Thu Sep 18, 2014 9:46 pm

Hi,

so I got me a TS-870 pro, deployed firmware 4.1 and plugged in 8 WD Reds (4*4 and 4*6 TB). All good. Looking through the disk information on QTS, I noticed that disks in slot 1-7 report a connection speed of 3 gbps (SATA II) while slot 8 reports 6 gbps (SATA III). I know it doesn't make a difference for harddrives, but I am still wondering why only the 8th slot would connect at 6 gbps. It has the exact same harddrive make and model as slot 5-7, which only connect at 3 gbps.

By the way, all slots report they are 6 gbps capable and all drives run the same firmware and are SATA III drives.

Any thoughts?

User avatar
doktornotor
Ask me anything
Posts: 7519
Joined: Tue Apr 24, 2012 5:44 am

Re: TS-870 PRO - SATA II vs. SATA III weirdness

Post by doktornotor » Thu Sep 18, 2014 10:32 pm

I'm gone from this forum till QNAP stop wasting volunteers' time. Get help from QNAP helpdesk instead.
Warning: offensive signature and materials damaging QNAP reputation follow:
QNAP's FW security issues
QNAP's hardware compatibility list madness
QNAP's new logo competition
Dear QNAP, kindly fire your clueless incompetent forum "admin" And while at it, don't forget the webmaster!

Post Reply

Return to “System & Disk Volume Management”