TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Questions about using NAS on Mac OS.
noodles_gb
Starting out
Posts: 45
Joined: Sun Apr 10, 2016 6:00 pm

Re: TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Post by noodles_gb » Thu Jan 14, 2021 9:15 pm

I can only seem to back up using AFP and not SMB.

Catalina 10.15.7
QTS 4.5.1.1540 Build 20210107

hulster
New here
Posts: 9
Joined: Wed Nov 06, 2013 6:27 am

Re: TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Post by hulster » Sun Jan 17, 2021 1:31 am

Any news about that?
How did you get it running with AFP?
I have a new TS-453D running 4.5.1.1540 running. I tried both as by manual with a folder created myself and HBS 3.
The share is shown in Time Machine password and user accepted, but it finally does not connect.

It is really a mess on my old 251+ everything was working and my new 453D has already grabbed more of my time then the old in several years.

noodles_gb
Starting out
Posts: 45
Joined: Sun Apr 10, 2016 6:00 pm

Re: TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Post by noodles_gb » Wed Jan 20, 2021 5:36 pm

Mount the share using aft://{NAS IP}/{share name}

But I spoke too soon, it's still not working properly. Restarting the smb service on the NAS seems to fix it temporarily.

napunapu
First post
Posts: 1
Joined: Sat Jan 30, 2021 10:45 am

Re: TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Post by napunapu » Sat Jan 30, 2021 10:50 am

hlpbob007's solution finally worked for me. Some further minor notes:
  • Trying to mount the share first via Finder caused Time Machine not to work
  • At some point I could see the share as double in Time Machine preferences. The one ending with "(TimeMachine).local" worked, the other one not.

funkjunkman
Starting out
Posts: 12
Joined: Sat Jun 27, 2015 7:36 pm

Re: TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Post by funkjunkman » Thu Mar 11, 2021 5:02 am

I found a solution and posted it here

hlpbob007
Starting out
Posts: 21
Joined: Thu Feb 07, 2019 5:12 am

Re: TimeMachine not working after QTS 4.5.1.1456 build 20201015 update

Post by hlpbob007 » Wed May 05, 2021 8:22 pm

After updateing to QTS 4.5.3.1652 Build 20210428 with the latest HBS, issue seems to be resolved. I was able to log in with the TimeMachine user to the QNAP NAS and do the first backup. Need more test, but the problem seems to be solved.

Post Reply

Return to “Mac OS”