Remote access and port forwarding

Post your questions about myQNAPcloud service here.
Post Reply
creakypuppet
Starting out
Posts: 24
Joined: Sat May 07, 2016 3:04 am

Remote access and port forwarding

Post by creakypuppet » Mon Mar 11, 2019 8:08 pm

I have a Qnap ts453a and another server on my internal lan and have an issue connecting to the server remotely.

I have an account with no-ip.com and created a host name but have an issue with the Qnap device.

http://host.jumpto.org:3000 - works as expected, connects to service on server
https://host.jumpto.org:8006 - works as expected, connects to service on server Http://host.jumpto.org - connects to the Qnap which I don’t want

I have only forwarded the 2 ports, 3000 & 8006, so not sure why the Qnap is being shown when a port is not specified

Any suggestions on how to get the QNAP to stop showing? I assume it's something to do with the myQNAPcloud service.

I have not added my no-ip.com account details on the NAS if that makes any difference.

dolbyman
Guru
Posts: 12918
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Remote access and port forwarding

Post by dolbyman » Mon Mar 11, 2019 8:36 pm

is upnp active ?

might be an automatic forwardig

User avatar
rgarjr
Getting the hang of things
Posts: 94
Joined: Tue Aug 14, 2018 5:47 am
Location: Southern California
Contact:

Re: Remote access and port forwarding

Post by rgarjr » Tue Mar 12, 2019 5:58 am

why not use OpenVPN

TS-1677x-1700 RAM= 64GB Kingston HyperX Fury 2666MHz || SSD= 4 x 860 EVO 500GB || PSU/FAN= Corsair SF600 | 3 x NF-A9 || Noctua NH-L12 cooler with NF-A12x25 | 6 x NF-A6 || NETWORK= Emulex Dual 10GbE SFP+
TVS-682-i7-6700K RAM= 64GB Kingston HyperX Fury 2666MHz || SSD: 2 x 860 EVO 1TB || FAN= 1 x NF-A8 | 4 x NF-A6 | Noctua NH-L12 cooler with NF-A12x25 || NETWORK= Emulex Dual 10GbE SFP+
TVS-682-i7-7700 RAM= 64GB Kingston HyperX Fury 2666MHz || SSD: 1 x 860 EVO 1TB || FAN= 1 x NF-A8 | 4 x NF-A6 | Noctua NH-L12 cooler with NF-A12x25 || NETWORK= QXG-10G1T
TS-453Be RAM= 16GB Crucial 1600MHz || HDD= 1 x Seagate 2TB || FAN= NF-A12x25 || NETWORK= QXG-10G1T
QSW-1208-8C 10GbE Switch

mdhwoods
Know my way around
Posts: 178
Joined: Wed Mar 29, 2017 8:30 pm

Re: Remote access and port forwarding

Post by mdhwoods » Tue Mar 12, 2019 8:38 pm

what opens when you goto host.jumpto.org? that should help determine whats happening. take a look at your firewall and make sure port 80 is not being forwarded.

Post Reply

Return to “myQNAPcloud service”