Troubles | DNS and connection to Internet

Post your questions about myQNAPcloud service here.
Post Reply
4ndr3w
New here
Posts: 2
Joined: Sun Aug 11, 2019 4:28 pm

Troubles | DNS and connection to Internet

Post by 4ndr3w » Sun Aug 11, 2019 4:52 pm

Hi all,

My setup:
win7
TS-231P
QTS 4.3.6
NAS connection with USB adapter, static ip and port forwading.
Huawei modem

What happened:
Step 1
Two days ago, I was browsing in the remote nas (via https) I've seen a pop-up "The server is busy or the network is disconnected! Make sure the NAS can be reached and then reload the page".
I thought that at home there had been a down of the network, I then tried to reconnect to the nas but it was impossible.
After a while I ping the nas, everything is ok. I resolved (with nslookup) the url of the NAS mynemanas.myqnapcloud.com and I didn't find anything strange.

Step 2
I went to home and connected with the ip in lan, and the new popup: "The system has detected that your DN server cannot resolve hosts, and some applications might not work properly".
I went into the settings, here the strange troubles, the wifi was back with dynamic ip, I put it back static but it ddin't take the changes or it always returned dynamic with the same settings.
If I tried to disconnect the wifi from the NAS but sometimes crashed.
I tried the NAS even with a cable replacing the ip in port forwarding, but nothing.

Everything was ok before now
I don't know if I was clear and exhaustive in the description (ask me for more info if needed) Sorry for my english but I really can't solve it.

Is it possible that something has changed on the ISP side? Should I contact them? Did they close the doors that allowed me to reach the NAS before?
Problem with FW?

Cheers

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5209
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: Troubles | DNS and connection to Internet

Post by Toxic17 » Sun Aug 11, 2019 5:38 pm

what did port forward?

have you run malware remover?

not sure what is going on with your NAS as its impossible to just guess what happened. you will need to check ALL settings in case something else has changed the way the NAS performed previously.

is your NAS on a UPS power supply? was the power interrupted perhaps?

Hard disks failing, RAID degraded?
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.1.1086 • TVS-463-16GB 4.4.1.1086 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1051 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: TwonkyServer 8.51 • Apache73 v2441.7310 • QSonarr 3.0.3.645 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 4.9.0.1 • Qmono 5.20.1.19 • McAfee 3.0.1 • Lychee 3.2.16 • HBS 3.0.191016 • LEgo v3.1.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+• UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

4ndr3w
New here
Posts: 2
Joined: Sun Aug 11, 2019 4:28 pm

Re: Troubles | DNS and connection to Internet

Post by 4ndr3w » Sun Aug 11, 2019 6:24 pm

what did port forward? No UPnP configuration, I opened in a manual by Forwarding Rules on my router (externe port number provided by ISP)
have you run malware remover? Yes, APP from APP Center

is your NAS on a UPS power supply? No

was the power interrupted perhaps? I don't know maybe a little down on the internet but not power


Hard disks failing, RAID degraded? No

Dillon8
First post
Posts: 1
Joined: Wed Aug 21, 2019 1:15 pm

Re: Troubles | DNS and connection to Internet

Post by Dillon8 » Wed Aug 21, 2019 1:19 pm

If you want to switch to something else, you can change the settings on devices individually TellSubway, or on your router—which obviously supplies wifi to everything else in your home. Those of you happy to go all-in with an alternative DNS can take the router approach, while the device-specific option lets you test the waters.

Post Reply

Return to “myQNAPcloud service”