VPN Routing trouble

Post your questions about myQNAPcloud service here.
Post Reply
User avatar
nasgul
Starting out
Posts: 18
Joined: Sun Feb 05, 2012 7:57 pm

VPN Routing trouble

Post by nasgul » Sun Feb 02, 2020 4:20 pm

This might be a basic and obvious question. SInce I am exploring this for the first time, I am pushing my knowledge.
I have the following set-up (See picture)
  • Local Network with QNAP NAS TS1282, QTS 4.4.1.1101N
    remote Network behind a RUT240 4G Router
    Windows 10 VM running on NAS on local network
    Device connected to RUT240 on remote network
    QVPN Server running PPTP (for testing. Will migrate to OVpn or other when concept is validated)
The W10VM runs a piece of SW which needs to access the device located on the remote network.
This test is to validate the reaction times of the remote device.
I have bveen able to connect the remote device through VPN to the local network and able to ping the VM

But the VM is unable to see/ping the remote device. I assume there is a routing issue on the VPN Server.
eslnet.jpg
Any help would be greatly appreciated
Erik
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Erik (Nasgul)
Vaud, Switzerland
TVS-1282-i7: QTS 4.4.1, 48GB RAM, 2x1TB QM2 RAID1 (System), 4x1TB SSD RAID5 (VM's), 4x16TB RAID5 (Media), 2x8TB HDD RAID1 (Misc), GTX1060, 10GbE NIC, 450W Power
TVS-863+ : QTS4.4.1,16GB RAM, 6x10TB Raid 5 (Backup), 1x500GN SSD (System), 10GbE

Post Reply

Return to “myQNAPcloud service”