myQNAPcloud Unavailable, then available, then unavailable

Post your questions about myQNAPcloud service here.
Post Reply
User avatar
Ja55ie
First post
Posts: 1
Joined: Fri May 22, 2020 10:42 am

myQNAPcloud Unavailable, then available, then unavailable

Post by Ja55ie » Tue May 26, 2020 12:26 am

Hi,

I have set up a new QNAP TS-253B recently and I keep getting email update notification saying:

"Message: [myQNAPcloud] myQNAPcloud Link service for myQNAPcloud website is unavailable. You cannot manage or share the file(s)/folder(s) stored on this QNAP device via myQNAPcloud web site. Error code: -1."

and then another notification saying:

"myQNAPcloud Link service for myQNAPcloud website is ready."

And then these two notifications repeat. I keep getting these two emails saying that the service is unavailable and then saying that it is ready. I received over 22 emails just overnight. I am wondering how to resolve this issue.

Thanks,
| CPU: Intel Core i5-8400 |  Motherboard: MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC  |  CPU Cooler: upHere 5V AC12RGB-CPU |
| GPU: MSI RX 580 GAMING X 8G  |  RAM: G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200 | PSU: EVGA - SuperNOVA 650G2 Gold Certified  |  Keyboard: MSI Vigor GK60 Cherry MX Red Mechanical Keyboard |  Mouse: Logitech G300s Wired Optical Mouse |  Headset: GAMDIAS HEBE E1 Gaming Headset | Displays: ViewSonic XG2402 24.0" 1080p 144 Hz Monitor |  Case: Cooler Master MasterBox NR400 (w/ODD)  |

User avatar
spikemixture
Been there, done that
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2018 11:04 pm
Location: 3rd World

Re: myQNAPcloud Unavailable, then available, then unavailable

Post by spikemixture » Fri May 29, 2020 10:32 am

I started a similar post just now .

Might be the same issue. I am also contacting support
Qnap TS-1277 1700 (48gb RAM) 6x8TB WD White, 2x8TB WD Red - Raid5, 2x M.2 Crucial 1TB (Raid 1 VM),
2x SSD 860 EVO 500gb (Raid1 QTS), 2x SSD 860 EVO 250GB (Cache), 2x M.2 PCIe 970 500gb NVME (Raid1 Plex and Emby server)
GTX 1050 TI
Qnap TVS-1282 i7 (32GB RAM) 8x10TB WD White - Raid 6, 2x M.2 Crucial 500gb (Raid1 VM),
2x SSD EVO 500gb (Raid1 QTS), 2x SSD EVO 250gb (Raid1 Cache), 2x M.2 PCIe Intel 512GB NVME (Raid1-Servers)
Synology -1817+ - 2x10,2x8,2x6 (Ironwolf) 2x6 (WD Red) - SHR
Drobo 5n - 3x2TB WD Green, 2x3TB WD Red - Drobo Raid
ProBox 8 Bay USB3 - 8x4TB Seagate - JBOD
All software is updated asap.
I give my opinion from my experience i.e. I have (or had) that piece of equipment/software and used it! :roll:

User avatar
Moogle Stiltzkin
Ask me anything
Posts: 8962
Joined: Thu Dec 04, 2008 12:21 am
Location: Around the world....
Contact:

Re: myQNAPcloud Unavailable, then available, then unavailable

Post by Moogle Stiltzkin » Fri May 29, 2020 11:15 am

spikemixture wrote:
Fri May 29, 2020 10:32 am
...
just wondering, but how do you setup your qnapcloud?

are you using a reverse proxy? or are you using vpn? :' just curious
NAS
[Main Server] QNAP TS-877 w. 4tb [ 3x HGST Deskstar NAS (HDN724040ALE640) & 1x WD RED NAS ] EXT4 Raid5 & 2 x m.2 SATA Samsung 850 Evo raid1 +16gb ddr4 Crucial+ QWA-AC2600 wireless+QXP PCIE
[Backup] QNAP TS-653A w. 5x 2TB Samsung F3 (HD203WI) EXT4 Raid5
[Backup] QNAP TL-D400S 2x 4TB WD Red Nas (WD40EFRX) single disks.
[^] QNAP TS-659 Pro II
[^] QNAP TS-509 Pro w. 4x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-228
[^] QNAP TS-128
[Mobile NAS] TBS-453DX w. 2x Crucial MX500 500gb EXT4 raid1

Network
Asus AC68U Router|100dl/50ul MBPS FTTH Internet | Win10, WC PC-Intel i7 920 Ivy bridge desktop (1x 512gb Samsung 850 Pro SSD + 1x 4tb HGST Ultrastar 7K4000)


Guides & articles
[Review] Moogle's QNAP experience
[Review] Moogle's TS-877 review
https://www.patreon.com/mooglestiltzkin

User avatar
spikemixture
Been there, done that
Posts: 830
Joined: Wed Mar 07, 2018 11:04 pm
Location: 3rd World

Re: myQNAPcloud Unavailable, then available, then unavailable

Post by spikemixture » Fri May 29, 2020 8:43 pm

Moogle Stiltzkin wrote:
Fri May 29, 2020 11:15 am
spikemixture wrote:
Fri May 29, 2020 10:32 am
...
just wondering, but how do you setup your qnapcloud?

are you using a reverse proxy? or are you using vpn? :' just curious
Neither

I goto Network & Virtual Switch /
(advanced) Access Services - DDNS
Then add myqnapoclound and noip
Qnap TS-1277 1700 (48gb RAM) 6x8TB WD White, 2x8TB WD Red - Raid5, 2x M.2 Crucial 1TB (Raid 1 VM),
2x SSD 860 EVO 500gb (Raid1 QTS), 2x SSD 860 EVO 250GB (Cache), 2x M.2 PCIe 970 500gb NVME (Raid1 Plex and Emby server)
GTX 1050 TI
Qnap TVS-1282 i7 (32GB RAM) 8x10TB WD White - Raid 6, 2x M.2 Crucial 500gb (Raid1 VM),
2x SSD EVO 500gb (Raid1 QTS), 2x SSD EVO 250gb (Raid1 Cache), 2x M.2 PCIe Intel 512GB NVME (Raid1-Servers)
Synology -1817+ - 2x10,2x8,2x6 (Ironwolf) 2x6 (WD Red) - SHR
Drobo 5n - 3x2TB WD Green, 2x3TB WD Red - Drobo Raid
ProBox 8 Bay USB3 - 8x4TB Seagate - JBOD
All software is updated asap.
I give my opinion from my experience i.e. I have (or had) that piece of equipment/software and used it! :roll:

User avatar
Moogle Stiltzkin
Ask me anything
Posts: 8962
Joined: Thu Dec 04, 2008 12:21 am
Location: Around the world....
Contact:

Re: myQNAPcloud Unavailable, then available, then unavailable

Post by Moogle Stiltzkin » Sat May 30, 2020 2:58 am

spikemixture wrote:
Fri May 29, 2020 8:43 pm
Neither

I goto Network & Virtual Switch /
(advanced) Access Services - DDNS
Then add myqnapoclound and noip
oic, thx. so just for the ddns.

did you try out cloudflare for ddns? it can do reverse proxy? has some extra protection. @4:14
https://www.youtube.com/watch?v=NV2eKYmQF6Q
When you first start out, security probably isn’t your first concern. But as your site grows, it becomes increasingly important to ensure your site is protected from any malware and malicious bot.

Luckily, CDNs come to the rescue here as well.

Because CDNs like Cloudflare serve such a large percentage of websites through their distributed networks, they have learned a thing or two. They have built up a massive (and ever growing) list of malicious domains, IP addresses, and other identifiers that indicate a threat to your website.

So if a bot or hacker tries to get into your site, the CDN can step in as a first line of defense and prevent the bad guy from ever getting to your actual server. Pretty neat!
https://incomemesh.com/cloudflare-tutorial/


you have to use containerized apps as well though for more added protection.
https://blog.linuxserver.io/2017/09/17/ ... s-on-qnap/
https://www.trendmicro.com/en_au/what-i ... ocker.html
MikeLagit wrote:
Thu May 14, 2020 3:03 pm
I now have mine running the docker as well. I feel a lot better about it now. :DD

1) Plex is running protected from the system inside a docker with read-only access to my file system
2) No risk of damage if I get hacked through Plex. FACT: Plex forum has an open thread more than 5 years old now asking for basic two-factor authentication for login. It absolutely blows my mind that it's 2020 and Plex hasn't enabled this very basic security feature!! :roll:
3) Plex is running as a user inside my container and not as admin on my regular filesystem

docker pull linuxserver/plex
docker run --restart unless-stopped -d \
--name="plex" \
--restart always \
--net=host \
-e TZ="America/Chicago" \
-e PLEX_CLAIM="claim-QtZ5saMRTPrpuy" \
-e VERSION=public \
-e PUID=1010 -e PGID=100 \
-v /share/docker/appdata/linuxserver-plex/config:/config:rw \
-v /share/docker/appdata/linuxserver-plex/transcode:/transcode:rw \
-v /share/Movies/Movies:/share/Movies/Movies:ro \
linuxserver/plex
To move the QPKG over to the docker, I moved only these folders:
drwxrwxrwx 4 plex everyone 4096 2020-05-07 17:41 Codecs/
drwxrwxrwx 3 plex everyone 4096 2020-05-14 01:50 Logs/
drwxrwxrwx 3 plex everyone 4096 2018-05-10 21:01 Media/
drwxrwxrwx 6 plex everyone 4096 2018-11-25 22:19 Metadata/
drwxrwxrwx 20 plex everyone 4096 2018-12-15 17:23 Plug-ins/
drwxrwxrwx 7 plex everyone 4096 2018-05-10 20:59 Plug-in Support/
-rw-rw-rw- 1 plex everyone 1670 2020-05-14 01:42 Preferences.xml

Copy command:
[/share/docker/appdata/linuxserver-plex/config/Library/Application Support/Plex Media Server] # cp -av /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/PlexMediaServer/Library/Plex\ Media\ Server/[put all the dirs above here] .
Folders not needed (or optional)
drwxrwxrwx 5 plex everyone 4096 2020-05-14 01:52 Cache/
drwxrwxrwx 3 plex everyone 4096 2020-05-14 00:44 Crash Reports/
viewtopic.php?f=354&t=125041&start=45#p752261


i'm assuming you are using it for something like remote plex? :'

then again....
edifus

Cloudflare will suspend your domain if you push Plex through their network.. just be warned..

Hello,

Please be aware Cloudflare is a network provider offering a reverse proxy, pass-through security service. We are not a hosting provider nor do we allow our services to store files, or be linked to file storage sites. Using Cloudflare’s services primarily as an online storage space, including the storage or caching of a disproportionate percentage of images, movies, audio files or other non-HTML content is prohibited.

As such, we have routed your domain off of Cloudflare’s platform for violations of our Terms of Service(ToS). If you believe this to be in error and wish to refute this, please reply to this email and provide us with explicit and specific reason(s) as to why Cloudflare should reinstate your account so that we may review. Please know that Cloudflare has sole discretion on reinstatement of any accounts found to be in violation of our ToS.
https://www.reddit.com/r/PleX/comments/ ... ing_up_as/


But this was exactly the config someone else was using the cloudflare ddns for :D ....
https://blog.awelswynol.co.uk/2018/01/s ... -with-emby

NomadCF

Basicly Zero, you need to turn off most of cloudfares optimization fractures. Otherwise remote emby user will experience issues. And since you've purposefully added another hop. You've actually increase your latency.
https://www.reddit.com/r/emby/comments/ ... t_kind_of/

https://forums.unraid.net/topic/80745-s ... ent=770073


setting up docker containers (for plex or other app you have to search for that. but the concept is similar essentially)
https://emby.media/community/index.php? ... ntry885016
https://emby.media/community/index.php? ... r-station/
https://emby.media/community/index.php? ... +%2Bdocker
NAS
[Main Server] QNAP TS-877 w. 4tb [ 3x HGST Deskstar NAS (HDN724040ALE640) & 1x WD RED NAS ] EXT4 Raid5 & 2 x m.2 SATA Samsung 850 Evo raid1 +16gb ddr4 Crucial+ QWA-AC2600 wireless+QXP PCIE
[Backup] QNAP TS-653A w. 5x 2TB Samsung F3 (HD203WI) EXT4 Raid5
[Backup] QNAP TL-D400S 2x 4TB WD Red Nas (WD40EFRX) single disks.
[^] QNAP TS-659 Pro II
[^] QNAP TS-509 Pro w. 4x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-228
[^] QNAP TS-128
[Mobile NAS] TBS-453DX w. 2x Crucial MX500 500gb EXT4 raid1

Network
Asus AC68U Router|100dl/50ul MBPS FTTH Internet | Win10, WC PC-Intel i7 920 Ivy bridge desktop (1x 512gb Samsung 850 Pro SSD + 1x 4tb HGST Ultrastar 7K4000)


Guides & articles
[Review] Moogle's QNAP experience
[Review] Moogle's TS-877 review
https://www.patreon.com/mooglestiltzkin

Post Reply

Return to “myQNAPcloud service”