[QSonarr] [2.0.0.5338] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

This is the best place for community developers to publish their genius work. Your Apps enrich the QNAP Turbo NAS.
CamTheSnapper
Starting out
Posts: 32
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:58 pm
Location: Queensland, Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by CamTheSnapper » Fri Sep 28, 2018 5:08 pm

Hi Stephane and thanks for your reply. I'm using a QNAP 559 Pro II with firmware 4.2.6. I tried stopping Optware and restarting Sonarr but no luck there. I can't actually recall why Optware is there, I seem to recall that one of my other apps was dependent on it?

I did download and install Malware Remover 3.2.0 and it is running a scan now.

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 3796
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by QNAP_Stephane » Fri Sep 28, 2018 5:18 pm

ok you are on 32bit Intel

actually Qmono is untested on the old x32 firmware (i dont have any device for my test here)

may be you can provide logs from Sonarr, inside /share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

CamTheSnapper
Starting out
Posts: 32
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:58 pm
Location: Queensland, Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by CamTheSnapper » Fri Sep 28, 2018 5:21 pm

Yes I can do that, can I post the txt file here or is there identifying information in it that shouldn't be public?

Edit - No malware detected.

User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Sat Sep 29, 2018 3:49 am

Gryzor wrote:To be honest, I haven't seen any difference, so unless you're having a specific issue you've not been missing much :D


Yeah, I saw that when I updated. But at least I don't get that little pop up asking me to update, it annoyed me :-)
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

CamTheSnapper
Starting out
Posts: 32
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:58 pm
Location: Queensland, Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by CamTheSnapper » Sat Sep 29, 2018 10:20 am

QNAP_Stephane wrote:ok you are on 32bit Intel

actually Qmono is untested on the old x32 firmware (i dont have any device for my test here)

may be you can provide logs from Sonarr, inside /share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG


Thanks for this, I've put the log at http://files.cameronlaird.com/14cf3f1a0eea if that helps?

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 3796
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by QNAP_Stephane » Sat Sep 29, 2018 4:23 pm

look like an issue with sqlite DB

System.Data.SQLite.SQLiteException: database disk image is malformed
database disk image is malformed

stop QSonarr
try to delete content inside /share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG
and restart it

may be it should fix the issue
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

CamTheSnapper
Starting out
Posts: 32
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:58 pm
Location: Queensland, Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by CamTheSnapper » Sat Sep 29, 2018 6:52 pm

Stephane,

THAT HAS WORKED!!!! I am so happy - thanks so much, I actually remembered back in May when this happened to keep a copy of the config backup before the incident occurred so I am back up and running!!!

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 3796
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by QNAP_Stephane » Sun Sep 30, 2018 1:06 am

you are welcome ;)
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

CamTheSnapper
Starting out
Posts: 32
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:58 pm
Location: Queensland, Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by CamTheSnapper » Fri Oct 05, 2018 2:59 pm

Hi again,

You wouldn't believe it but it's stopped again and the log has me baffled :( I've tried restarting QSonarr, restarting both QSonarr and QMono, restarting the QNAP and still nothing. Not sure how this port problem has occurred - any ideas?

18-10-5 14:18:11.2|Info|Bootstrap|Starting Sonarr - /share/MD0_DATA/.qpkg/QSonarr/NzbDrone/NzbDrone.exe - Version 2.0.0.5163
18-10-5 14:18:13.1|Info|AppFolderInfo|Data directory is being overridden to [/share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG]
18-10-5 14:18:16.4|Info|Router|Application mode: Interactive
18-10-5 14:18:17.0|Info|MigrationLogger|*** Migrating data source=/share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG/nzbdrone.db;cache size=-10485760;datetimekind=Utc;journal mode=Wal;pooling=True;version=3 ***
18-10-5 14:18:17.9|Info|MigrationLogger|*** Migrating data source=/share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG/logs.db;cache size=-10485760;datetimekind=Utc;journal mode=Wal;pooling=True;version=3 ***
18-10-5 14:18:18.0|Info|OwinHostController|Listening on the following URLs:
18-10-5 14:18:18.0|Info|OwinHostController| http://*:8800/
18-10-5 14:18:18.8|Info|NancyBootstrapper|Starting Web Server
18-10-5 14:18:22.5|Fatal|ConsoleApp|Address already in use. This can happen if another instance of Sonarr is already running another application is using the same port (default: 8989) or the user has insufficient permissions

User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Fri Oct 05, 2018 3:31 pm

CamTheSnapper wrote:Hi again,

You wouldn't believe it but it's stopped again and the log has me baffled :( I've tried restarting QSonarr, restarting both QSonarr and QMono, restarting the QNAP and still nothing. Not sure how this port problem has occurred - any ideas?

18-10-5 14:18:11.2|Info|Bootstrap|Starting Sonarr - /share/MD0_DATA/.qpkg/QSonarr/NzbDrone/NzbDrone.exe - Version 2.0.0.5163
18-10-5 14:18:13.1|Info|AppFolderInfo|Data directory is being overridden to [/share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG]
18-10-5 14:18:16.4|Info|Router|Application mode: Interactive
18-10-5 14:18:17.0|Info|MigrationLogger|*** Migrating data source=/share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG/nzbdrone.db;cache size=-10485760;datetimekind=Utc;journal mode=Wal;pooling=True;version=3 ***
18-10-5 14:18:17.9|Info|MigrationLogger|*** Migrating data source=/share/MD0_DATA/SONARR_CONFIG/logs.db;cache size=-10485760;datetimekind=Utc;journal mode=Wal;pooling=True;version=3 ***
18-10-5 14:18:18.0|Info|OwinHostController|Listening on the following URLs:
18-10-5 14:18:18.0|Info|OwinHostController| http://*:8800/
18-10-5 14:18:18.8|Info|NancyBootstrapper|Starting Web Server
18-10-5 14:18:22.5|Fatal|ConsoleApp|Address already in use. This can happen if another instance of Sonarr is already running another application is using the same port (default: 8989) or the user has insufficient permissions



Have you tried "SortMyQPKGs"from the QNAP Club repository? I don't know if it will solve your particular issue but after I installed it and re-started my NAS it solved a lot of issues.
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

CamTheSnapper
Starting out
Posts: 32
Joined: Fri Dec 02, 2011 5:58 pm
Location: Queensland, Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by CamTheSnapper » Fri Oct 05, 2018 5:31 pm

I'll install that now and see if it helps. I'm not sure how this happened however Sonarr and Sabnzbd seemed to be trying to run on the same port. Sorted it out eventually but I can't figure out why Sonarr shows the startup port as 8800 when that is the port for Sabnzbd.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Sat Oct 06, 2018 10:16 am

CamTheSnapper wrote:I'll install that now and see if it helps. I'm not sure how this happened however Sonarr and Sabnzbd seemed to be trying to run on the same port. Sorted it out eventually but I can't figure out why Sonarr shows the startup port as 8800 when that is the port for Sabnzbd.


If I had the answer I'd give it to you, I'm baffled as to why that is occurring. And also I use NZBGet.
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Sat Oct 06, 2018 11:43 am

CamTheSnapper wrote:I'll install that now and see if it helps. I'm not sure how this happened however Sonarr and Sabnzbd seemed to be trying to run on the same port. Sorted it out eventually but I can't figure out why Sonarr shows the startup port as 8800 when that is the port for Sabnzbd.



Mine has always shown port 8989

Qsonarr.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

ant191
First post
Posts: 1
Joined: Mon Nov 19, 2018 8:30 am

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by ant191 » Tue Nov 27, 2018 5:35 pm

Hey All,
I keep getting errors in relation to - : Syntax Error after '<!' characters.
I've done a quick google and it points to Qmono being out of date.
Issue is I can't get the latest to run on my nas, it is a bit older TS-559 Pro+. I keep getting an error pointing issues with the libm.so.6 architecture.

When Qmono "Qmono_5.14.0.177_x86_64.qpkg" is installed, it will not boot.
[~] # /opt/Qmono/bin/mono --version
/opt/Qmono/bin/mono: error while loading shared libraries: libm.so.6: wrong ELF class: ELFCLASS32
[~] # /share/MD0_DATA/.qpkg/Qmono/Qmono.sh start
/share/MD0_DATA/.qpkg/Qmono/Qmono.sh: line 24: /usr/share/.mono: is a directory
/opt/Qmono/bin/mono: error while loading shared libraries: libm.so.6: wrong ELF class: ELFCLASS32

When "Qmono_3.10.0.0_x86.qpkg" is installed it boots fine.
[~] # /opt/Qmono/bin/mono --version
Mono JIT compiler version 3.10.0 (tarball Fri Apr 24 14:18:37 EDT 2015)
Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
TLS: __thread
SIGSEGV: altstack
Notifications: epoll
Architecture: x86
Disabled: none
Misc: softdebug
LLVM: supported, not enabled.
GC: sgen

[~] # uname -a
Linux NAS 3.4.6 #1 SMP Fri Oct 26 12:47:07 CST 2018 x86_64 unknown

I can see a few people have run into this, I've done a ton of googling but am stumped on this one.
Any ideas?

antakar
Getting the hang of things
Posts: 96
Joined: Wed Apr 15, 2015 9:08 pm

Re: [QSonarr] [2.0.0.5153] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by antakar » Mon Mar 25, 2019 10:19 pm

My Qsonarr do not start anymore after one of latest QNAP updates.

I am unable to backup config using the UI.

What do I need to backup manually using filesystem?
I intend to install Sonarr 3 as QSonarr 2 could have been disabled by QNAP in the same way NZBget has been disabled...

Not Cool QNAP, not f...n cool!

Post Reply

Return to “Community Apps”