[ Emby ] [ 3.3.0.0 ] Media server

This is the best place for community developers to publish their genius work. Your Apps enrich the QNAP Turbo NAS.
Post Reply
User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 2954
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by QNAP_Stephane » Sun Aug 30, 2015 1:32 am

curtiskam wrote:I've installed the EMBY server on my ts-251. Where can i find my multimedia share so I can add my movie library?


/share/CACHEDEV1_DATA/$your_share

but may be different if you have another configuration (JBOD for example)
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

gjurriens
Starting out
Posts: 13
Joined: Tue Dec 10, 2013 4:31 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by gjurriens » Mon Aug 31, 2015 2:16 am

QNAP_Stephane wrote:updated ot last 5713.1 ;)

I have updated the app, but it still tells me it's 3.0.5675.1
The Qnap app center tells me it's version 1.150825, so that should be good.
Did I do anything wrong?

** EDIT ** Never mind... after another try it seems to be updated to the new version.
Last edited by gjurriens on Mon Aug 31, 2015 2:23 am, edited 1 time in total.

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 2954
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by QNAP_Stephane » Mon Aug 31, 2015 2:22 am

Strange, mine display well :

Version 3.0.5713.1
Emby Server is up to date
Running on http port 8096, and https port 8920.
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

gjurriens
Starting out
Posts: 13
Joined: Tue Dec 10, 2013 4:31 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by gjurriens » Mon Aug 31, 2015 2:24 am

QNAP_Stephane wrote:Strange, mine display well :

Version 3.0.5713.1
Emby Server is up to date
Running on http port 8096, and https port 8920.


Sorry, after another try it did show the updated version. Don't know why...
Thanks for your time.

argonavt
First post
Posts: 1
Joined: Mon Aug 31, 2015 7:25 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by argonavt » Mon Aug 31, 2015 7:40 am

Sorry, but where I can find installation steps for Emby on Qnap?
I downloaded Mono 4.0.2, installed it on computer, downloaded MediaBrouser_1.150
What I need to do next?
Does Emby will work on my QNAP Nas-412U?

gjurriens
Starting out
Posts: 13
Joined: Tue Dec 10, 2013 4:31 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by gjurriens » Mon Aug 31, 2015 12:35 pm

argonavt wrote:Sorry, but where I can find installation steps for Emby on Qnap?
I downloaded Mono 4.0.2, installed it on computer, downloaded MediaBrouser_1.150
What I need to do next?
Does Emby will work on my QNAP Nas-412U?

Your NAS is based on a Marvel chipset, so Emby does not work on your NAS.

flammenwurfer
New here
Posts: 3
Joined: Fri Oct 17, 2014 11:01 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by flammenwurfer » Tue Sep 01, 2015 4:35 am

Awww, bummer. So emby is not working on arm at all huh? Any idea if there's a chance it will in the future?

gjurriens
Starting out
Posts: 13
Joined: Tue Dec 10, 2013 4:31 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by gjurriens » Tue Sep 01, 2015 5:00 am

flammenwurfer wrote:Awww, bummer. So emby is not working on arm at all huh? Any idea if there's a chance it will in the future?

It will not work with this package.
You might get it working by manually installing it, but you need to know that this will not perform smooth (or anything near smooth).
The Marvel chip is just far to weak for this kind of software (transcoding will never happen).

I'm sorry to bring you the bad news.

webregkey
New here
Posts: 5
Joined: Sat Mar 05, 2011 12:57 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by webregkey » Thu Sep 03, 2015 6:12 am

Well, the update killed my installation. Now I get a black empty screen in the media view and a white page with some empty elements in the dashboard. Not too happy about needing to completely remove everything and reinstall it from the start. So beware of the update to the newest version. This is what the index.html looks like now while accessing it on either http or https:

<!DOCTYPE html>
<html class="ui-mobile" lang="en">ev
<head></head>
<body>
<paper-drawer-panel class="mainDrawerPanel mainDrawerPanelPreInit x-scope paper-drawer-panel-0" forcenarrow="">ev
<iron-media-query id="mq" class="style-scope paper-drawer-panel"></iron-media-query>ev
<iron-selector class="left-drawer transition style-scope paper-drawer-panel" activate-event="" attr-for-selected="id">
<div id="main" class="style-scope paper-drawer-panel" style="left:256px;">
<div main=""></div>
<div id="scrim" class="style-scope paper-drawer-panel"></div>ev
</div>
<div id="drawer" class="style-scope paper-drawer-panel" style="width:256px;">
<div class="mainDrawer" drawer=""></div>
</div>
</iron-selector>
</paper-drawer-panel>
</body>
</html>

Update: Removing and reinstalling doesn't help. Neither the previous version nor the newest version work now. Any help is appreciated.

raven-au
Starting out
Posts: 27
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:52 pm

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by raven-au » Thu Sep 03, 2015 6:53 pm

webregkey wrote:Update: Removing and reinstalling doesn't help. Neither the previous version nor the newest version work now. Any help is appreciated.


You might try stopping the app in the QNAP app dash board then wait a little while, log into the NAS via ssh and check that the mono instance is not still running and kill it if it is or just reboot the NAS. Then start the app again from the QNAP app dash board.

Not sure that the database isn't damaged or something but it seems the mono instance isn't properly stopped when the app is disabled and that might also be the case on update.

Might help I don't know.

Ian

webregkey
New here
Posts: 5
Joined: Sat Mar 05, 2011 12:57 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by webregkey » Sat Sep 05, 2015 2:48 am

@raven-au
That's quite correct. Stopping the app doesn't seem to actually stop the app. Only stopping and then rebooting the NAS helps. After that I removed/reinstalled Qmono/Emby and I needed to clear my browser cache and all cookies. Then it started working again.

webregkey
New here
Posts: 5
Joined: Sat Mar 05, 2011 12:57 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by webregkey » Sat Sep 05, 2015 2:55 am

One question though. Am I supposed to be able to update Emby by installing the new version over the old one at all or do I really need to remove the old version and then install the new one after that?

raven-au
Starting out
Posts: 27
Joined: Mon Aug 15, 2011 9:52 pm

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by raven-au » Sat Sep 05, 2015 8:14 am

webregkey wrote:One question though. Am I supposed to be able to update Emby by installing the new version over the old one at all or do I really need to remove the old version and then install the new one after that?


Normally yes, but we'll need to leave the actual answer to that for @QNAP_Stephane

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 2954
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150825 ] Media server

Post by QNAP_Stephane » Sat Sep 05, 2015 3:01 pm

upgrade should work, ineed

new stable will be released today
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 2954
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Emby (Media Browser) ] [ 150905 ] Media server

Post by QNAP_Stephane » Sat Sep 05, 2015 3:30 pm

updated to 3.0.5724 (last stable)

and confirm update work (may need a NAS reboot)
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

Post Reply

Return to “Community Apps”