[ Sonarr 3 ] [ 3.0.3.698 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

This is the best place for community developers to publish their genius work. Your Apps enrich the QNAP Turbo NAS.
User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.266 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Thu Oct 25, 2018 6:18 pm

Although I had to re-set everything migrating to V3 ... it didn't take long to set it all up. I have to say the UI is nice, and its running nice and stable. Thanks @QNAP_Stephane
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 3498
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.273 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by QNAP_Stephane » Sun Nov 11, 2018 6:52 pm

updated
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

lowfi
Know my way around
Posts: 112
Joined: Fri Oct 16, 2015 10:49 pm

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.273 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by lowfi » Sun Nov 11, 2018 10:41 pm

The internal update function is not working?

CommandExecutor Error occurred while executing task ApplicationUpdate: ApplicationName='mono', CommandLine='--debug /share/CACHEDEV1_DATA/SONARR3_CONFIG/sonarr_update/Sonarr.Update.exe 12953 /share/CACHEDEV1_DATA/SONARR3_CONFIG/sonarr_update /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/QSonarr3/Sonarr/Sonarr.exe /data=/share/CACHEDEV1_DATA/SONARR3_CONFIG', CurrentDirectory='', Native error= Cannot find the specified file

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 3498
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.273 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by QNAP_Stephane » Sun Nov 11, 2018 11:11 pm

lowfi wrote:
Sun Nov 11, 2018 10:41 pm
The internal update function is not working?

CommandExecutor Error occurred while executing task ApplicationUpdate: ApplicationName='mono', CommandLine='--debug /share/CACHEDEV1_DATA/SONARR3_CONFIG/sonarr_update/Sonarr.Update.exe 12953 /share/CACHEDEV1_DATA/SONARR3_CONFIG/sonarr_update /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/QSonarr3/Sonarr/Sonarr.exe /data=/share/CACHEDEV1_DATA/SONARR3_CONFIG', CurrentDirectory='', Native error= Cannot find the specified file
yes dont know why
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

User avatar
QNAP_Stephane
Experience counts
Posts: 3498
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:00 am

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by QNAP_Stephane » Sun Nov 18, 2018 5:28 pm

3.0.0.298 online added fix for auto update working now
--------------------------------------------------------------------------
QnapClub AppCenter - https://www.qnapclub.eu
--------------------------------------------------------------------------

User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Mon Nov 19, 2018 1:46 am

QNAP_Stephane wrote:
Sun Nov 18, 2018 5:28 pm
3.0.0.298 online added fix for auto update working now
Thanks Stephane ..
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

Tiberius13
Starting out
Posts: 11
Joined: Sat Dec 01, 2018 3:14 am

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Tiberius13 » Sun Dec 16, 2018 3:08 am

I'm having a (hopefully) minor issue in setting up Sonarr with nzbget on a QNAP NAS.

The issue is that I can't see the "Multimedia" folder when I go to add an TV Show in Sonarr. That is where I would like the shows to end up since it is the default folder for streaming media content on the NAS (although I will initially be using Plex).

I created a 'dockuser' account, and in Environment, I put the PUID and PGID for that user.

I set up nzbget with the following Shared Folders:
/downloads /share/appdata/nzbget
/config /share/appdata/config

and Sonarr with these:
/downloads /share/appdata/nzbget/completed
/config /share/appdata/config
/tv /share/appdata/nzbget/completed/tv

The idea being, the shows will download into the completed folder (and I used the 'tv' category in nzbget and sonarr). (I already see that I probably should have created subfolders under /config for each application)

In Sonarr, I wanted it to store the completed and renamed TV Shows in: /Multimedia/TV Shows/

However, when I got to add a TV Show in Sonarr, I don't get the MultiMedia directory as an option.

If anyone knows how to get MultiMedia available as the location of the finished TV Shows please let me know how. Or, suggest a different configuration for the Share Folders to achieve this end result.

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5295
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Toxic17 » Sun Dec 16, 2018 3:29 am

you need to define the full path, not just /Multimedia

on my setup, mine is set to: /share/CACHEDEV1_DATA/Multimedia/video/TV/
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.1.1216 • TVS-463-16GB 4.4.1.1216 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1161 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: TwonkyServer 8.51 • Apache73 v2441.7310 • QSonarr 3.0.3.645 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 4.9.0.1 • Qmono 5.20.1.19 • McAfee 3.0.1 • Lychee 3.2.16 • HBS 3.0.191016 • LEgo v3.1.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+• UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

Tiberius13
Starting out
Posts: 11
Joined: Sat Dec 01, 2018 3:14 am

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Tiberius13 » Sun Dec 16, 2018 3:42 am

Toxic17 wrote:
Sun Dec 16, 2018 3:29 am
you need to define the full path, not just /Multimedia

on my setup, mine is set to: /share/CACHEDEV1_DATA/Multimedia/video/TV/
Define it where? When I try to add a new Show in Sonarr, and it asks the path for the show, I can't navigate to that path (or at least I don't know how to navigate to it). I see a list of folders like: app, bin, config, defaults, dev, donwloads, etc, home, lib.... But I do not see a 'share' folder or the 'Multimedia' folder.

In Sonarr Settings, Advanced - Environment, for PATH I have this (default settings).... would adding something here make the Multimedia folder visible for Sonarr?
PATH /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin

Thanks again!

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5295
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Toxic17 » Sun Dec 16, 2018 4:00 am

when you add a new show you will be shown a new screen with the first field showing root folder it maybe populated with the correct path or you need to go look for it by clicking in the blank feild and selecting add new path. you are now in a file manager. start typing in the field that is blank.

ie

/share

it should then start showing you the share folder AND its sub folders. if you dont have a "/share folder, then I suggest your installation is screwed up.

I have added 3 screenshots if you get lost but its not that hard to follow. if you dont have this look or no share then there is definitely something wrong with either your sonarr setup, or NAS.
ss1.JPG
ss2.JPG
ss3.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.1.1216 • TVS-463-16GB 4.4.1.1216 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1161 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: TwonkyServer 8.51 • Apache73 v2441.7310 • QSonarr 3.0.3.645 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 4.9.0.1 • Qmono 5.20.1.19 • McAfee 3.0.1 • Lychee 3.2.16 • HBS 3.0.191016 • LEgo v3.1.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+• UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5295
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Toxic17 » Sun Dec 16, 2018 4:05 am

You might also want to go here: http://<NAS IP>:8989/add/import

add the share you want to add new programs to:
ss4.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.1.1216 • TVS-463-16GB 4.4.1.1216 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1161 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: TwonkyServer 8.51 • Apache73 v2441.7310 • QSonarr 3.0.3.645 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 4.9.0.1 • Qmono 5.20.1.19 • McAfee 3.0.1 • Lychee 3.2.16 • HBS 3.0.191016 • LEgo v3.1.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+• UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

Tiberius13
Starting out
Posts: 11
Joined: Sat Dec 01, 2018 3:14 am

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Tiberius13 » Sun Dec 16, 2018 4:12 am

yeah... the /share folder is NOT showing up... hmmm...

I guess that is at the root of my issue...

User avatar
spikemixture
Been there, done that
Posts: 775
Joined: Wed Mar 07, 2018 11:04 pm
Location: 3rd World

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by spikemixture » Wed Jan 09, 2019 2:24 pm

after upgrading my qtier ssd Sonarr3 will not open and gives this error.

SQL logic error no such column: t0.ProfileId
Version 3.0.0.298


tried an older version of app (273)
And tried yesterdays' back up db'

And stopped and started Mono and stopped and started sonarr in different orders
And rebooted NAS - 2x

FYI Radarr is working but Bazarr is not. (OperationalError('database is locked',))

No sure what i did but deleted DB and app opened then closed and added back up DB....and now working again
Qnap TS-1277 1700 (48gb RAM) 6x8TB WD White, 2x8TB WD Red - Raid5, 2x M.2 Crucial 1TB (Raid 1 VM),
2x SSD 860 EVO 500gb (Raid1 QTS), 2x SSD 860 EVO 250GB (Cache), 2x M.2 PCIe 970 500gb NVME (Raid1 Plex and Emby server)
GTX 1050 TI
Qnap TVS-1282 i7 (32GB RAM) 8x10TB WD White - Raid 6, 2x M.2 Crucial 500gb (Raid1 VM),
2x SSD EVO 500gb (Raid1 QTS), 2x SSD EVO 250gb (Raid1 Cache), 2x M.2 PCIe Intel 512GB NVME (Raid1-Servers)
Synology -1817+ - 2x10,2x8,2x6 (Ironwolf) 2x6 (WD Red) - SHR
Drobo 5n - 3x2TB WD Green, 2x3TB WD Red - Drobo Raid
Buffalo LinkStation - 2x2TB WD
ProBox 8 Bay USB3 - 8x4TB Seagate - JBOD
All software is updated asap.
I give my opinion from my experience i.e. I have (or had) that piece of equipment/software and used it! :roll:

Dropnuts
Getting the hang of things
Posts: 70
Joined: Sat Oct 31, 2009 2:09 pm
Location: Australia

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Dropnuts » Fri Jan 11, 2019 6:58 am

I'm running Sonarr 3 [3.0.0.298] on a TS-509.

Mono [5.4.1.6.0]

I'm getting an error that MediaInfo Library could not be loaded libmediainfo.so.0

Code: Select all

[v3.0.0.348] System.DllNotFoundException: libmediainfo.so.0
  at (wrapper managed-to-native) NzbDrone.Core.MediaFiles.MediaInfo.MediaInfo:MediaInfo_New ()
  at NzbDrone.Core.MediaFiles.MediaInfo.MediaInfo..ctor () [0x00006] in M:\BuildAgent\work\63739567f01dbcc2\src\NzbDrone.Core\MediaFiles\MediaInfo\MediaInfoLib.cs:69 
  at NzbDrone.Core.MediaFiles.MediaInfo.VideoFileInfoReader.GetMediaInfo (System.String filename) [0x00021] in M:\BuildAgent\work\63739567f01dbcc2\src\NzbDrone.Core\MediaFiles\MediaInfo\VideoFileInfoReader.cs:43
I have mediainfo installed at /share/MD0_DATA/.qpkg/Entware-ng/bin/mediainfo

I cannot find libmediainfo.so.0 anywhere on the system though. And I can't figure out exactly where Sonarr is expecting to find the file so I could install or symlink to it?
[TS-509] - E7600 C2D CPU, TS-809 firmware on 16GB SSD DOM

User avatar
Skeptical.me
Easy as a breeze
Posts: 405
Joined: Sun Jun 05, 2016 8:58 am
Location: Australia

Re: [ Sonarr 3 ] [ 3.0.0.298 ] Smart PVR for newsgroup and bittorrent users

Post by Skeptical.me » Fri Jan 11, 2019 7:11 am

Dropnuts wrote:
Fri Jan 11, 2019 6:58 am
I'm running Sonarr 3 [3.0.0.298] on a TS-509.

Mono [5.4.1.6.0]

I'm getting an error that MediaInfo Library could not be loaded libmediainfo.so.0

Code: Select all

[v3.0.0.348] System.DllNotFoundException: libmediainfo.so.0
  at (wrapper managed-to-native) NzbDrone.Core.MediaFiles.MediaInfo.MediaInfo:MediaInfo_New ()
  at NzbDrone.Core.MediaFiles.MediaInfo.MediaInfo..ctor () [0x00006] in M:\BuildAgent\work\63739567f01dbcc2\src\NzbDrone.Core\MediaFiles\MediaInfo\MediaInfoLib.cs:69 
  at NzbDrone.Core.MediaFiles.MediaInfo.VideoFileInfoReader.GetMediaInfo (System.String filename) [0x00021] in M:\BuildAgent\work\63739567f01dbcc2\src\NzbDrone.Core\MediaFiles\MediaInfo\VideoFileInfoReader.cs:43
I have mediainfo installed at /share/MD0_DATA/.qpkg/Entware-ng/bin/mediainfo

I cannot find libmediainfo.so.0 anywhere on the system though. And I can't figure out exactly where Sonarr is expecting to find the file so I could install or symlink to it?
If I were you I'd use the search function and search for "libmediainfo.so.0"

However, if I remember correctly I think the solution is to backup your data and delete Sonarr and reinstall. But do a search first.
QNAP TS-253Be 2 x WD Red 6TB RAID1, & 1 x WD Ext. 6TB, QTS: 4.4.1

QVPN, Plex, Radar, Sonarr, Lidarr, NZBGet, NZBHydra 2


ASUS RT-AX88U ASUSWRT-Merlin, Apple iMac 27" 5K 32GB 500GB SSD i5 3.5Ghz. Dell WIN 10 Laptop

Post Reply

Return to “Community Apps”