Page 1 of 1

[SUPPORT] Azure Storage Backup App - slow upload is this normal?

Posted: Tue May 09, 2017 11:37 am
by MrVaughan
Hey guy's

I really want to use this app to connect to our azure blob for general purpose backup but I am snuggling to get past 1Mbps upload. 

We are in the same region as the Azure instance and have 40/40 Mbps fibre optic with no rate limiting going on.

I have tested with different backup job settings like block size and concurrent processing also tested different azure datastore regions with in the same country I am in and even outside the country and only ever get about 1Mbps.

Anyone else having this issue? What can we do to resolve?

Running on a TVS-671 checked CPU/RAM/DISK/NETWORK Usage and there is nothing abnormal going on so should not be any bottlenecks with the hardware its self.

Thoughts?

Thanks

Re: [SUPPORT] Azure Storage Backup App - slow upload is this normal?

Posted: Tue May 16, 2017 8:40 pm
by Parmo
Hi

Im having the same issue... The speed varries, but generaly very slow!

Have no idea, what the cause could be...

Running a QNap TS253 Pro 8gb and 100/100 Mbps Fiber connection

Re: [SUPPORT] Azure Storage Backup App - slow upload is this normal?

Posted: Sun Nov 19, 2017 12:12 am
by jgswinkels
Hi
I see the same issue -> My NAS = TS-453Pro latest FW (11-11-2017 ) Max speed 3 Mbps -> two streams = 4 Mbps/
CPU usage NAS < 15% and Max mem util < 8%
My max upload speed to internet = 25 Mbps

Same data uploaded via my Windows 10 workstation ( data reading from same NAS ) upload speed varies between 23 Mbps and 24 Mbps !!

I think this Hybrid Backup application ( I love it ) is not working optimal.
An update would be VERY nice to speedup the backup. ( I mis a throttle setting in this application ! )

Cheers,
Jan