HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post Reply
Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Mon Aug 05, 2019 10:03 pm

Hi,

I just upgraded from HBS 2.1 to HBS 3.0 and just transfered a volume (500GB) from one of our QNAP to another. After the transfer is complete i wanted to setup the cloud backup again on our 2nd server (3.0) but, when creating a new "storage space" i'm asked for a "bucket name" and can open the drop-down menu because HBS 3.0 is unable to find the 20 containers i already have. HBS 3.0 did't ask for the "region name" as HBS2.x was used to do. So i tried creating a container and hope HBS will ask me the region name, i entered the same name as a container i used to backup this volume for a year now. HBS 3.0 created me a new object container on my cloud provider server and that's when i noticed it choose a region for me automaticaly, and of course not the region we usually use.

I'm using OVH as a cloud provider and having 20 containers in Strasbourg and 1 in Warsow is a no-go (and Strasbourg is much closer...).

- Is the removal of the "region name" field intended or is it just a mistake and it will be added again very soon?
- Is there a way to reinstall an old version of HBS?

If the removal is intended i will go back to the "OpenStack Swift" app wich was more clunky and to be honnest felt like an "end of life" product but at least it's working. Or last resort using a 3rd party app not on the QNAP OS...
I'm glad QNAP is adding 20ish new cloud providers but if it mean loosing functionnality on the existing ones, no thank you. Maybe i didn't look deeply enough, in that case my bad...

Thank you in advance.

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5230
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Toxic17 » Mon Aug 05, 2019 10:08 pm

Could You raise a support call with QNAP directly since there are a number of users having issues with the newer version and the lack of feature sets of previous versions had.
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.1.1086 • TVS-463-16GB 4.4.1.1086 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1051 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: TwonkyServer 8.51 • Apache73 v2441.7310 • QSonarr 3.0.3.645 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 4.9.0.1 • Qmono 5.20.1.19 • McAfee 3.0.1 • Lychee 3.2.16 • HBS 3.0.191016 • LEgo v3.1.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+• UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Mon Aug 05, 2019 10:23 pm

Will do in a few minutes/hours (have to register the new NAS on the qnap website and everything ^^+work)

Thanks for your fast answer (and happy to hear i'm not the only one concerned)

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Tue Aug 06, 2019 12:06 am

Support Ticket raised.

I'll let you know in here :)

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Tue Aug 06, 2019 4:26 pm

Answer from support :

"""
Good morning,

Unfortunately the only version available is now 3.0
Can you send the old vs new change in a form of a video so I can check and if needed escalate?
"""

I won't be able to do the video but joined nice screenshots to the support ticket

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Wed Aug 07, 2019 11:36 pm

Definitive answer from support :

"""
This is set to be like this and unfortunately by design as the older lay-out was also set by design.
"""

So my company will use the "openstack swift" app (qnap store) we were using before going the HBS route but this app hasn't been updated since 2017. Sad to have even bother using HBS 'cause 6 months after, qnap removed some features when releasing the 3.0 and it's now unusable. So all that work for nothing and double cloud backup bill during the migration month...

When everything will be moved back to the old app, i'll make a last test and let you know if it work. Since the 2.1 version was working (the "region" feature was still there) i'll try to update HBS to 3.0 and see if it keep the same region and if i can create containers (what they call now buckets)

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Thu Aug 08, 2019 7:33 pm

I received another answer from support this morning, so to be fully honnest and transparent :

"""
Hi,

I am going to create a third line case for this issue and will inform you as soon as I get feedback from the 3th line.
"""

Bottom line : For anyone, like my company, who need to be able to select the region in openstack (if your cloud provider offer only one region you don't need it else you probably do) don't update to Hybrid Backup Station 3.x. If you don't have access to an older version, just use the "openstack swift" app found in the qnap store. There was no recent update on it but it still do its job fairly well (even if it lack some reporting options and stuff like that)

To help anyone in the same situation, I'll update this thread if something new happen :)

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5230
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Toxic17 » Thu Aug 08, 2019 8:22 pm

Thanks for the update.

it might be worth users asking for a link to download earlier versions if possible from QNAP
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.1.1086 • TVS-463-16GB 4.4.1.1086 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1051 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: TwonkyServer 8.51 • Apache73 v2441.7310 • QSonarr 3.0.3.645 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 4.9.0.1 • Qmono 5.20.1.19 • McAfee 3.0.1 • Lychee 3.2.16 • HBS 3.0.191016 • LEgo v3.1.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+• UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Sat Aug 10, 2019 12:11 am

Bobslubnab wrote:
Tue Aug 06, 2019 4:26 pm
Answer from support :

"""
Good morning,

Unfortunately the only version available is now 3.0
Can you send the old vs new change in a form of a video so I can check and if needed escalate?
"""

I won't be able to do the video but joined nice screenshots to the support ticket
They already answered me that "Unfortunately the only version available is now 3.0" but it cost nothing to ask again. I will do that in my next communication with the support.
They asked this morning to upload a log of the server (i don't know why send a log for a missing function but anything to get this solved :) )and i sent a log from our TVS-1271U-RP and one from our TS-EC1280U (the 1st one with HBS 2.1 and the 2nd with 3.0).

Have a nice weekend

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Mon Aug 26, 2019 11:46 pm

Hello,
I got an update from support this morning. "Good news everyone", the missing "Region" field will be there again in a next update.
We'll be able to continue using HBS with OpenStack Storage.


"""
Good morning,

The issue has been confirmed as a bug and should be solved in the next release.

Hope to have informed you
"""

Bobslubnab
Starting out
Posts: 10
Joined: Wed Apr 20, 2016 10:45 pm

Re: HBS 3.0 : unable to choose region anymore

Post by Bobslubnab » Wed Sep 04, 2019 12:03 am

Hello,

To let you know :
Problem solved! After the last HBS3.0 update, the region field is now present.

Post Reply

Return to “OpenStack Swift”