Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Q'center app, Helpdesk app
Sol-Info
New here
Posts: 9
Joined: Mon Sep 12, 2016 2:39 pm

Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby Sol-Info » Tue May 09, 2017 2:50 pm

Hi,

Since the update 1.5.1012, we are unable to add Qnap server to Q'center.

We use address type qcenter.domain.com port 8080 and registration code.

Port 8080 is open and forwarded to the Q'center.

We have actualy 38 NAS connected but can't add another.

The error is : Q'center Agent : Failed to add..

Version of Qnap : 4.3.3 (Can't connect with 4.2.3 also)

Thank's in advance.

Sol-Info

evilocity
New here
Posts: 2
Joined: Tue May 09, 2017 7:58 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby evilocity » Tue May 09, 2017 8:05 pm

Hello,

Not that it is any help, but I am having exactly the same isssue with 2 NAS out of my fleet. I have about 20 added to Q'Center, Most of them the exact same model as the two with the issue.

My QCenter itself is running on ESX 6.0
QCenter version is: 1.3.519
Model of QNAP having the issue: TS-453A
The issue occurs when using the connector being used between the QNAP and a NAT router. QNAP assistant. There are no VLANs. Straight shot out from the firewall to the Q’Center. The bulk of the QNAPs I have connected are working perfectly in this scenario.

You can successfully authenticate and connect using the connector. The issue occurs when the agent is installed. The form is auto-filled by the connector, the wheel starts whirling, it says 'failed to add' and Q'Center logs an event in the Q'Center
event log.

Event says: Server '192.168.1.15' failed to add to Q'Center. The IP is a generalization, it is always the local IP of the QNAP that failed to add.

Thanks for any information, even if it is just that we have to wait for a patch.

EDIT: Doesn't hurt to say that I've tried extreme measures to verify it isn't being blocked locally, even going so far as to temporarily assign an IP to the Q'Center, put it in a DMZ, then do the same for the QNAP with the problem.

Henningm
Starting out
Posts: 31
Joined: Fri Feb 12, 2010 8:57 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby Henningm » Fri May 12, 2017 2:22 pm

Hi

I see the same issue.

I'm trying to setup Qcenter, and all models are on 4.3.3. - with Qcenter 1.5.1012
The only one I can add is the local QNAP (where the Qcenter is running)

The 2 others are on other network, and I have followed the process, but they all end up stating that they can't add.

One thin I have noticed, is after trying this. If I go into the Qcenter console and try to manually add a device, it throws an error that the subsystem isn't responding.
The only way to solve this is to stop Qcenter, and start it again

Do you also see this behaviour?

- Henning

OnsMart
First post
Posts: 1
Joined: Mon May 15, 2017 8:34 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby OnsMart » Mon May 15, 2017 8:43 pm

Same issue here,
Q'center virtual appliance version: 1.3.519
QNAP TVS-682 firmware: 4.3.3

What I do see in the logs is that adding the server fails when it tries to update the agent on the client from 1.2.101 to 1.3.519
Q_Center.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ebenamou
First post
Posts: 1
Joined: Wed May 17, 2017 7:46 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby ebenamou » Wed May 17, 2017 7:56 pm

Same Issue!
reported Dump to Qnap and wait for theyr answer.

We believe that Fresh new installed Qnap with 4.3.3 are involved with this problem: Q'Agent will not connect : local or remote. It reaches the server bu something hangs...

we also found this error in logs: in ganglia log file "udp apr_pollset_poll returned unexpected status 22 = Invalid argument" no documentation found

Besides, a 4.3.3 Qcenter server accepts 4.3.2 Qcenter Agents: local or remote.

Best Rgrds

Eric
Paris
France

Sol-Info
New here
Posts: 9
Joined: Mon Sep 12, 2016 2:39 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby Sol-Info » Thu May 18, 2017 7:49 pm

No change with the update 4.3.3.0188..

evilocity
New here
Posts: 2
Joined: Tue May 09, 2017 7:58 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby evilocity » Fri May 19, 2017 7:56 pm

Came here to say the same. Updated a QNAP that came with 4.3.3 to the new 4.3.3 release and still seeing the same problem.

Sol-Info
New here
Posts: 9
Joined: Mon Sep 12, 2016 2:39 pm

Re: Unable to add serveur to Q'center 1.5.1012

Postby Sol-Info » Mon May 29, 2017 3:13 pm

It's now working with the new update (1.5.1025).


Return to “NAS Management”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests