TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Q'center app, Helpdesk app
efeene
Starting out
Posts: 30
Joined: Sun Apr 27, 2008 7:39 pm

TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby efeene » Sat Aug 12, 2017 6:35 am

After update the last qts v.4.3.3.0262 get strange app's on AppCenter with a pirate skull icon. What is this?

Image

User avatar
Don
Ask me anything
Posts: 9743
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:56 am
Location: Long Island, New York
Contact:

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby Don » Sat Aug 12, 2017 12:36 pm

What did you update from?
ADVICE - read the manual (online) and use the forum search feature (upper right hand corner) before posting.
Chances are very good you will find your answer.


It is a recommended to use RAID. It is also recommended to have external backups. RAID is designed to protect you from disk failure and keep your system running and data accessible while the disk is replaced and the RAID rebuilt. Backups will allow you to recover data that is lost or corrupted, or from catastrophic system failure. One does not replace the other.

Bugs and feature requests need to be submitted to QNAP via their helpdesk.

Online Manuals
QNAP Helpdesk

NAS: TVS-663 w/UX500P 4TB HGST NAS Drives | QM2-2P w/2 x 250gb RAID 1 cache | F/W: 4.3.3.0262
N/W: Netgear NightHawk R7800 router | SMC gigabit switch[/size]

User avatar
CylonCenturion
Experience counts
Posts: 1774
Joined: Sun Feb 22, 2015 11:29 pm
Location: Netherlands / GDP Area

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby CylonCenturion » Mon Aug 14, 2017 11:19 pm

efeene wrote:After update the last qts v.4.3.3.0262 get strange app's on AppCenter with a pirate skull icon. What is this?

Image

any news?
Qnap Online Manual
Kodi 17.3 from Father_mande

backup:
from TS-253 8Gb Pro to a USB Dockingstation and to a TS-131P

HW config:
TS-253 8Gb Pro 2x 4Tb 1 volume WD-RED FW 4.3.3.0262
TS-131P 2TB WD-Red FW 4.3.3.0277

Dell LapTop I3 1Tb WD-Red
OS: Windows 10 Home 64Bit
Browser: Google Chrome

dolbyman
Ask me anything
Posts: 5520
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dolbyman » Mon Aug 14, 2017 11:35 pm

placeholder icons for broken or missing pictures?

what is the url for those pictures? local or loaded from the net ?

efeene
Starting out
Posts: 30
Joined: Sun Apr 27, 2008 7:39 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby efeene » Tue Aug 15, 2017 8:23 am

I just remove the app's.

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Sat Aug 19, 2017 6:43 am

I am just seeing the same today - does anyone know what this from?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Don
Ask me anything
Posts: 9743
Joined: Thu Jan 03, 2008 4:56 am
Location: Long Island, New York
Contact:

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby Don » Sat Aug 19, 2017 6:50 am

What did you update from?
ADVICE - read the manual (online) and use the forum search feature (upper right hand corner) before posting.
Chances are very good you will find your answer.


It is a recommended to use RAID. It is also recommended to have external backups. RAID is designed to protect you from disk failure and keep your system running and data accessible while the disk is replaced and the RAID rebuilt. Backups will allow you to recover data that is lost or corrupted, or from catastrophic system failure. One does not replace the other.

Bugs and feature requests need to be submitted to QNAP via their helpdesk.

Online Manuals
QNAP Helpdesk

NAS: TVS-663 w/UX500P 4TB HGST NAS Drives | QM2-2P w/2 x 250gb RAID 1 cache | F/W: 4.3.3.0262
N/W: Netgear NightHawk R7800 router | SMC gigabit switch[/size]

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Sat Aug 19, 2017 7:32 am

OK, this seems REALLY weird - I normally just run with the latest firmware and just update with no real thought to it.

I had a closer look and could NOT remove these Icons.
What I also found was that I could not do anything else with any other icons either - and yet the system seemed to still be performing as normal.
BUT I certainly DIDN'T like the look of this.

I have then simply gone back and reverted to the previous Firmware.
https://www.qnap.com/en-au/download?mod ... y=firmware
4.3.3.0238 build 20170703
Just use Control Panel --> Firmware Update --> Change from Live Update to next and then apply this manually

Curiously enough I also found a section that indicated that this unit was now somehow authorised to get Apps from External sources....??
I certainly didn't set this + now I cannot find the same setting/option in the unit.
But now it's all back to normal and working fine

From what I'm looking at it's almost like the Firmware has been possibly compromised?
I will no longer be blindly updating when I get notifications.
I'll be interested what others find out....??

dolbyman
Ask me anything
Posts: 5520
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dolbyman » Sat Aug 19, 2017 7:43 am

my question regarding the picture source still stands

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Sat Aug 19, 2017 7:48 am

They appeared to be local to the unit - but was unable to do much as most of the dropdown menuing wasn't working.
Rather than mess inside it discovering why, I was focusing on getting it back into a known good state.

Now that I have recovered to something that works I have manually downloaded the latest firmware from QNAP and applying it to see what happens.
If that is still good, I will then manually revert again and this time go back and repeat the original step of a LiveUpdate to the firmware and report back.

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Sat Aug 19, 2017 7:59 am

OK - confirmed, even applying the latest Firmware from QNAP ends up with this situation.
All seems to work fine, apart from these three NEW icons in the AppCenter.

Personally I don't know what they are - and I CERTAINLY CAN'T understand why QNAP might be adding things with this sort of iconography?

What I have also found is that under App Center --> there is now General/AppRepository/Update
General lists --> Check button for Allow Installation of non-QNAP Apps
I have not been seeing this previously?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Sat Aug 19, 2017 8:07 am

So at this point I'm manually reverting BACK to the earlier Firmware.

And while NOT an expert on Firmware at ALL - I would generally advise folks NOT to go with the new firmware until such time as QNAP qualifies:
    What these Icons are for?
    How come they are imaged as they are?

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Sat Aug 19, 2017 8:19 am

OK - posted to Support
#MMX-114-77423

efeene
Starting out
Posts: 30
Joined: Sun Apr 27, 2008 7:39 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby efeene » Sat Aug 19, 2017 8:55 am

I update dowloading from Live update. But I suspect if downgrade to previous firware all app remains the same.

-> dcaddick please share answer support.

dcaddick
New here
Posts: 8
Joined: Tue Sep 23, 2014 7:38 pm

Re: TS-119P II after update 4.3.3.0262 get strange app's in AppCenter

Postby dcaddick » Mon Aug 21, 2017 12:45 pm

The reply I got from QNAP is interesting??
Anyone care to elaborate or provide other feedback...?

I'm not real sure they have understood, or possibly just missed the point I'm trying to make here?

Thank you for contacting QNAP.

The apps shown are not QNAP apps, and are likely Malware. If you do not know the source of the apps, please remove them by clicking on the drop down under the apps and select remove. "MyQNAPCloud" app in the screenshot is a known Malware and should be removed.

It is also recommended to install Malware Remover v2.2.1, and if there are Malware picked up, it is best to change the passwords for all users on the NAS.

Regards,
Michael Fan
Technical Support Engineer
QNAP Systems, Inc.


Return to “NAS Management”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest