Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post Reply
User avatar
fribse
Experience counts
Posts: 2080
Joined: Mon Feb 11, 2008 2:50 am
Location: Greve, Denmark
Contact:

Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by fribse » Mon Oct 24, 2016 8:58 pm

Hi there

I've tried installing the Xopero system to one of my NAS'.
First time I tried defining the storage manually.
I have installed the client software, and I've tried creating some backup sets, but nothing is stored, and backups are aborted.
So I tried uninstalling it, apparently it doesn't clean up after itself, so when I reinstalled it, it still showed all the config.
So I tried searching for folder pertaining to xopero, and found a couple of them on the raids, and thus I removed them.
Now I've reinstalled it, and it now shows the 'first run wizard' when I start the management console.
But when I choose automatic for storage (as opposed to first time), it now gives me a message that the discs can't be listed.
So something is off, I would like to make a complete cleanup of the app, and start over, but this isn't done by the uninstall, and I can't find info about what to clean out.
Best regards
Fribse

NO, RAID is NOT backup - Use RAID-Certified 24x7 drives for raid
HOWTO's:
Make automatic backup of ALL MySQL databases http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=32&t=15628

NAS-659 Pro II (3 GB Ram), Raid1, Survailance station, local backup destination + NAS-853A (16 GB Ram), Virtualization Station, Plex, iDrive
Network: Fritz!Box 7560 + 24p SG200 + 2x8p SG200 + 8p POE EdgeCore + 300/300 mbit Internet

User avatar
fribse
Experience counts
Posts: 2080
Joined: Mon Feb 11, 2008 2:50 am
Location: Greve, Denmark
Contact:

Re: Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by fribse » Tue Oct 25, 2016 12:12 am

Now I've searched through the entire NAS, and still no luck, I doubt this works at all.
I've tried both as imaging, and as a backup of a few files.

I see this error:
Error:
Sending file error.
Message:
Typeinitialiseringsfunktionen for 'Opero.Common.IO.CRC32Reader' udløste en undtagelse.
Windows 10 is in danish.
Best regards
Fribse

NO, RAID is NOT backup - Use RAID-Certified 24x7 drives for raid
HOWTO's:
Make automatic backup of ALL MySQL databases http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=32&t=15628

NAS-659 Pro II (3 GB Ram), Raid1, Survailance station, local backup destination + NAS-853A (16 GB Ram), Virtualization Station, Plex, iDrive
Network: Fritz!Box 7560 + 24p SG200 + 2x8p SG200 + 8p POE EdgeCore + 300/300 mbit Internet

User avatar
fribse
Experience counts
Posts: 2080
Joined: Mon Feb 11, 2008 2:50 am
Location: Greve, Denmark
Contact:

Re: Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by fribse » Fri Oct 28, 2016 1:44 pm

So, with the complete lack of functionality for me, I doubt I will sacrifice $180 to get the commercial version...
Best regards
Fribse

NO, RAID is NOT backup - Use RAID-Certified 24x7 drives for raid
HOWTO's:
Make automatic backup of ALL MySQL databases http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=32&t=15628

NAS-659 Pro II (3 GB Ram), Raid1, Survailance station, local backup destination + NAS-853A (16 GB Ram), Virtualization Station, Plex, iDrive
Network: Fritz!Box 7560 + 24p SG200 + 2x8p SG200 + 8p POE EdgeCore + 300/300 mbit Internet

Xopero_team
Starting out
Posts: 19
Joined: Thu Mar 26, 2015 9:33 pm

Re: Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by Xopero_team » Wed Nov 23, 2016 11:05 pm

Hello Fribse,

Sorry for delay. To be able to advise you anything, we need application logs from Xopero agent on Windows. Without them we don't have enough information.
Xopero in trial version has a license for technical support. Therefore ideally would be if you report an issue using the form available on the website: http://support.xopero.com/hc/en-us/requests/new
You can find more information at xopero.com

Best regards,
Marta from Xopero Team

User avatar
fribse
Experience counts
Posts: 2080
Joined: Mon Feb 11, 2008 2:50 am
Location: Greve, Denmark
Contact:

Re: Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by fribse » Mon Jan 02, 2017 8:51 pm

Hi Marta

I'll have a look at it again then, it has been deleted of the systems a long time ago.

So what you are saying is that if I use the 'Free Forever' I can't get support, but if I install the Trial I can???
Let me quote your own email to me:
"Xopero Team (Xopero Backup)

Oct 24, 09:13 CEST
Hello Kenneth,

Xopero Free Forever does not include technical support.
I invite you to read the instructions available on the website: http://wiki.xopero.com/index.php/User_manual

Regards,
Marta Melon"
Best regards
Fribse

NO, RAID is NOT backup - Use RAID-Certified 24x7 drives for raid
HOWTO's:
Make automatic backup of ALL MySQL databases http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=32&t=15628

NAS-659 Pro II (3 GB Ram), Raid1, Survailance station, local backup destination + NAS-853A (16 GB Ram), Virtualization Station, Plex, iDrive
Network: Fritz!Box 7560 + 24p SG200 + 2x8p SG200 + 8p POE EdgeCore + 300/300 mbit Internet

Xopero_team
Starting out
Posts: 19
Joined: Thu Mar 26, 2015 9:33 pm

Re: Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by Xopero_team » Tue Jan 03, 2017 6:38 pm

Hello,

Xopero Free Forever is limited up to three devices in contrast to the Xopero Pro which trial is fully functional, but limited up to 30 days of free usage. I'm sorry, but free version doesn't have a license for technical support.

Your earlier issue (about you mention) concerned a VHD backup, that's why you got a link to manual.

Regards,
Marta from Xopero Team

User avatar
fribse
Experience counts
Posts: 2080
Joined: Mon Feb 11, 2008 2:50 am
Location: Greve, Denmark
Contact:

Re: Xopero doesn't work on TS-659ProII

Post by fribse » Sat Nov 10, 2018 4:19 pm

It finally got fixed, there were bugs in the software, so it couldn't handle a non-english windows.
It works perfectly now.
Best regards
Fribse

NO, RAID is NOT backup - Use RAID-Certified 24x7 drives for raid
HOWTO's:
Make automatic backup of ALL MySQL databases http://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=32&t=15628

NAS-659 Pro II (3 GB Ram), Raid1, Survailance station, local backup destination + NAS-853A (16 GB Ram), Virtualization Station, Plex, iDrive
Network: Fritz!Box 7560 + 24p SG200 + 2x8p SG200 + 8p POE EdgeCore + 300/300 mbit Internet

Post Reply

Return to “Xopero”