Plex stopped working - blank web page

Plex allows you to aggregate all your personal media and access it anywhere you go. Enjoy your own media on all your devices with the Plex Media Server.
Post Reply
laserfocus
New here
Posts: 8
Joined: Mon Oct 09, 2017 6:43 am

Plex stopped working - blank web page

Post by laserfocus » Thu Jun 10, 2021 2:50 pm

Plex (v1.21.1) was working fine on TS-873. In the middle of streaming it stopped working. Clicking on the Plex icon on the QTS desktop causes the web page to say "Problem loading page" and "The connection has timed out"
I tried downloading and installing the latest (v1.23.2) but that did not fix anything.
Also, the icon is set to display on ever user's page, but does not appear anywhere except in App Center.
Plex still runs fine on my 451.
What's going on?

User avatar
Moogle Stiltzkin
Guru
Posts: 10142
Joined: Thu Dec 04, 2008 12:21 am
Location: Around the world....
Contact:

Re: Plex stopped working - blank web page

Post by Moogle Stiltzkin » Thu Jun 10, 2021 2:58 pm

did u try stop plex app. then start plex app? does it work after that?

for plex are you doing remote over the internet? or are you doing lan streaming?

also post a thread on the plex forum to get help from there as well :'
NAS
[Main Server] QNAP TS-877 (QTS) w. 4tb [ 3x HGST Deskstar NAS & 1x WD RED NAS ] EXT4 Raid5 & 2 x m.2 SATA Samsung 850 Evo raid1 +16gb ddr4 Crucial+ QWA-AC2600 wireless+QXP PCIE
[Backup] QNAP TS-653A (Truenas Core) w. 4x 2TB Samsung F3 (HD203WI) RaidZ1 ZFS + 8gb ddr3 Crucial
[^] QNAP TL-D400S 2x 4TB WD Red Nas (WD40EFRX) 2x 4TB Seagate Ironwolf, Raid5
[^] QNAP TS-509 Pro w. 4x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-253D (Truenas Scale)
[Mobile NAS] TBS-453DX w. 2x Crucial MX500 500gb EXT4 raid1

Network
Qotom Pfsense|100dl/50ul MBPS FTTH | Win10, WC PC-Intel i7 920 Ivy bridge desktop (1x 512gb Samsung 850 Pro SSD + 1x 4tb HGST Ultrastar 7K4000)


Guides/articles
[Review] Moogle's QNAP experience
[Review] Moogle's TS-877 review
https://www.patreon.com/mooglestiltzkin

VikRum
New here
Posts: 2
Joined: Sat Dec 31, 2016 2:26 am

Re: Plex stopped working - blank web page

Post by VikRum » Sat Jun 19, 2021 2:11 am

I am facing the same issue. It was a while I had updated my NAS(TS-251+) and Plex Media Server, before that, it's been running for a few years without any issues.

Post update,
Firmware - 4.5.3.1697
PMS Version - 1.21.1

First, i tried updating my existing PMS server and the update went through fine, but when i tried opening it, it simply hung and timed out. Thinking there might have been some issue with the update, I stopped and removed that PMS instance and installed a fresh copy off "All Apps", but the result is the same, when you try opening it, it just tries to load, and times out.

I tried some troubleshooting, like checking if the n/w access and port are up. Used my Mac Laptop on the same network to try accessing it using "nc -vz <host> <port>" that came back with a success.

So I am not sure what is going on here? Any ideas to troubleshoot this further. Clearly, there seems to be a problem, since someone else too seems to be encountering this.

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 23522
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Plex stopped working - blank web page

Post by dolbyman » Sat Jun 19, 2021 2:14 am

best to check the plex error logs and open/join a thread in the plex forums

VikRum
New here
Posts: 2
Joined: Sat Dec 31, 2016 2:26 am

Re: Plex stopped working - blank web page

Post by VikRum » Sat Jun 19, 2021 3:44 am

I did some more troubleshooting and i guess i seem to have figured out the problem. Here’s what i did, might prove helpful for anyone else that might face similar problems.

I ssh’ed into the installation and checked the logs, there it showed me the following error messages,

Jun 18, 2021 09:49:31.078 [0x7f0525e50780] DEBUG - Completed forward migration 20201103130000.
Jun 18, 2021 09:49:31.102 [0x7f0525e50780] DEBUG - HttpServer: Listening on IPv6 as well as IPv4.
Jun 18, 2021 09:49:31.102 [0x7f0525e50780] ERROR - HttpServer: Error binding acceptor: Address already in use
Jun 18, 2021 09:49:31.102 [0x7f0525e50780] ERROR - HttpServer: Error opening acceptor on IPv6, falling back to IPv4: Address already in use
Jun 18, 2021 09:49:31.102 [0x7f0525e50780] ERROR - HttpServer: Error binding acceptor: Address already in use
Jun 18, 2021 09:49:31.102 [0x7f0525e50780] ERROR - Error: Unable to set up server: listen: Address already in use (N5boost10wrapexceptINS_6system12system_errorEEE)

So clearly there was problem starting the server, but the default port (32400) was still accessible via telnet/nc. Plus when i stopped PMS from QTS Desktop the logs did not update, no indication of “server shutting down” or anything for that matter. It stayed at the above logs.
But when i ran netstat, i could still see a process namely “Plex Media Server” running, which is odd, since i just stopped the server. So then i killed that process and restarted the PMS all over again and that solved the problem.

So what i feel now, looking back, is that stale PMS service was running all along even though on the QTS desktop i see one app for PMS which i started/stopped/removed/etc and that seemed broken and was messing up with the latest app.

Post Reply

Return to “Plex Media Server”