HD STation & Plex Server draining CPU

Plex allows you to aggregate all your personal media and access it anywhere you go. Enjoy your own media on all your devices with the Plex Media Server.
Max1mizer
Starting out
Posts: 11
Joined: Sun Mar 26, 2017 8:54 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by Max1mizer » Fri Nov 17, 2017 5:42 am

simonz21 wrote:Apparently they are escalating the issue, but I haven't seen hdsfusemnt since yesterday!

16/11/17 Actually, forget that, it's back.


They have to make an update on it, I didn't believe you honestly when you said it stopped 8)

simonz21
Starting out
Posts: 34
Joined: Sat Dec 01, 2012 12:18 am

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by simonz21 » Fri Nov 17, 2017 4:30 pm

Max1mizer wrote:
simonz21 wrote:Apparently they are escalating the issue, but I haven't seen hdsfusemnt since yesterday!

16/11/17 Actually, forget that, it's back.


They have to make an update on it, I didn't believe you honestly when you said it stopped 8)


Wishful thinking! They did log onto my box remotely, so there was a chance they did something. Probably just copying my Star Trek collection.

simonz21
Starting out
Posts: 34
Joined: Sat Dec 01, 2012 12:18 am

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by simonz21 » Sat Nov 18, 2017 3:06 pm

And it's not just hdsfusemnt. This morning it's plexhometheater and the CPU us at 100% flat out...

Process Name User PID Status CPU Usage Memory
hal_daemon admin 7792 Sleeping 0.5 % 4.6 MB
plexhometheater admin 11458 Running 62.78 % 14.4 MB
python admin 11656 Sleeping 0.25 % 4.7 MB
hdsfusemnt admin 23633 Sleeping 15.38 % 190.8 MB
Plex Media Serv admin 28291 Sleeping 13.9 % 34.4 MB
kernel_processes admin 0 Running 2.23 % 0 KB

TazUk
Starting out
Posts: 21
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by TazUk » Tue Nov 21, 2017 9:54 pm

I'm seeing a resource usage issue with hdsfusemnt as well on a TS-453 Pro running 4.3.3 build 20171101 with HD Station 3.2.1 (I use Kodi rather than Plex which isn't showing any unusual resource usage).

I raised a helpdesk ticket on 17th Nov and am only now getting it looked at, although the guy looking at the ticket seems more interested in the fact the box had a RAM upgrade (2 1/2 years ago!).

I should have learnt by now to check these forums before installing QNAP updates..
TS453-Pro (4 * WD Red 3TB : RAID 5)
TS212P (WD Red 4TB + WD Red 3TB : JBOD)

simonz21
Starting out
Posts: 34
Joined: Sat Dec 01, 2012 12:18 am

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by simonz21 » Wed Nov 22, 2017 1:18 am

FYI

Hi

Our dev team has confirmed it is a bug, it will be fixed in HD Station version 3.2.2.

Thanks.


Best wishes

QNAP Systems, Inc. Tony.Yeh

Max1mizer
Starting out
Posts: 11
Joined: Sun Mar 26, 2017 8:54 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by Max1mizer » Thu Nov 23, 2017 8:55 am

father_mande wrote:bad but best : downgrade to HD_Station 3.1.C attention remove all new update coming with 3.2.1 especially Chrome and QTS ... but perhaps some other ...


Now I know why Chrome and QTS don't work after downgrade ... Well more things don't work like even Music Staion PhotoStation, YouTube and more... Loading loading and nothing happens. Not needed use only KODI from you 17.6 which works fine. That's it.

Sylrob
Know my way around
Posts: 147
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:13 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by Sylrob » Sat Nov 25, 2017 5:08 am

Hi guys,

I revert back to 3.1.c as suggested in this thread an d now |I have no sound in Plex home theater and all the other application in HD station simply don't start when I choose it on screen ?.

BTW before reverting back I also loose files on my drive, anyone also loose some application and have to reinstall again. I loose sickrage compeltly and have to reinstall

I think I'm stuck with and HD station that now simply don't work !

TS470 pro firmware 4.3.4.0387 HD station at 3.1.c now

Best regards,

Sylvain
Using TS 220,TS-470PRO, TVS 871 and more

TazUk
Starting out
Posts: 21
Joined: Tue Feb 03, 2015 2:32 am

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by TazUk » Sat Nov 25, 2017 5:19 am

I've found that if I restart HDStation every night after 6pm it drops to normal CPU usage until the following day.
Hardly ideal but it seems to be the path of least hassle for me.
TS453-Pro (4 * WD Red 3TB : RAID 5)
TS212P (WD Red 4TB + WD Red 3TB : JBOD)

Sylrob
Know my way around
Posts: 147
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:13 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by Sylrob » Sat Nov 25, 2017 7:06 pm

Philippe,
No problem I just wanted to share my experience with 3.2.1 which is simply ** for Ts 470 pro firmware 4.3.4.0387
I downgrade to 3.1.c and I don't use it !
I cast on chromecast my movies for now, hope that Qnap will do something really fast !. I sent them a ticket today

Best regards
Sylvain
Using TS 220,TS-470PRO, TVS 871 and more

Sylrob
Know my way around
Posts: 147
Joined: Thu Sep 15, 2011 11:13 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by Sylrob » Tue Nov 28, 2017 6:32 am

Hi All.

Anyone here have a trick to know which update version Qnap suggest for the Hd Station BEFORE clicking Update button and have to revert back again because it was 3.2.1! :0). Really don`t want to install 3.2.1 again !

Best Regards,
Sylvain
Using TS 220,TS-470PRO, TVS 871 and more

mipuglie
Starting out
Posts: 13
Joined: Thu May 25, 2017 11:04 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by mipuglie » Mon Dec 04, 2017 10:48 pm

father_mande wrote:Hi,
TazUk wrote:better but with potential issues : stay in 3.2.1 and at start of each day for ex. restart HD_Station (use Web Admin or manage a cron tab ... but in this case don't use the shell script but use the qpkg services tools)
... ... the time before real problem to unusable state depend of your activity in HD_Station (kodi for ex. use lot of resources) and the memory you have in your system
... ... based on my own test on my own models (so not a real bench about ... )
... ... on TS-x53 pro with 8 GB is around 2 days time when you MUST do a restart
... ... on TVS-X73 with 24 GB it's between 4 and 5 days (always depend of the activity)
... ... and users report less delay for low memory system (2 GB / 4 GB for ex.)

Philippe.


How can I manage automatically the restart of HD Station? What is the qpkg services tools?

Thank you,
Regards.

mipuglie
Starting out
Posts: 13
Joined: Thu May 25, 2017 11:04 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by mipuglie » Tue Dec 05, 2017 5:56 pm

father_mande wrote:Hi,
mipuglie wrote:How can I manage automatically the restart of HD Station? What is the qpkg services tools?
Thank you,
Regards.


I use cron and qpkg_service command

Code: Select all

 # qpkg_service
Usage: qpkg_service [-t timeout] {start|stop|restart|enable|disable|start_dependency|stop_dependency|get_start_dependency|get_stop_dependency} {QPKG Name}


To avoid problem with QTV (empty screen due to race condition) I use a script with stop / delay + wait end of hdsfusemnt (the one with --mount-type hds NOT the same use by CodexPack --mount-type cdx) because they need some time ... so don't restart too early HD_Station ... then start HD_Station again

Philippe.


Can you share this script? Is already published somewhere?
Regards,
Michele

mipuglie
Starting out
Posts: 13
Joined: Thu May 25, 2017 11:04 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by mipuglie » Tue Dec 05, 2017 9:40 pm

Hi Philippe,

below you can find an update on the hdfusemnt issue. After many days waiting for an answer by Qnap support team, few minutes ago they wrote:

"Hello Michele,

"hdsfusemnt" process issue has been fixed on HD Station 3.2.2 version."

mipuglie
Starting out
Posts: 13
Joined: Thu May 25, 2017 11:04 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by mipuglie » Tue Dec 05, 2017 11:06 pm

Even I did not find it. I think it's coming soon. I try to ask to the support.

mipuglie
Starting out
Posts: 13
Joined: Thu May 25, 2017 11:04 pm

Re: HD STation & Plex Server draining CPU

Post by mipuglie » Wed Dec 06, 2017 7:20 pm

father_mande wrote:Hi,
mipuglie wrote:Even I did not find it. I think it's coming soon. I try to ask to the support.


Thanks, not a problem to wait ... because after it's for test and verification ... so keep the script in case of ... promise will be not as we expect ... :lol:

Philippe.


QNAP Support Team this morning wrote:

That version is not released yet.
It should arrive soon.

Post Reply

Return to “Plex Media Server”