Need help: A server could not be found

Plex allows you to aggregate all your personal media and access it anywhere you go. Enjoy your own media on all your devices with the Plex Media Server.
Post Reply
JumboCactuar
Starting out
Posts: 28
Joined: Sun Mar 25, 2018 11:05 pm

Need help: A server could not be found

Post by JumboCactuar » Mon Apr 23, 2018 9:13 pm

Hi,
I installed Plex Media Server on my QNAP TS-253A-4G

Can access using port 32400 but it just says:

A server could not be found. Download and install Plex Media Server, and it will appear here.

Reinstalled/ Restarted NAS etc... And still same

Any help appreciated

Im on 4.3.4

LowBoost
Starting out
Posts: 37
Joined: Sat Nov 13, 2010 10:18 am

Re: Need help: A server could not be found

Post by LowBoost » Sun Dec 16, 2018 11:57 pm

I jus installed PMS in my QNAP and want to transfer from Windows to QNAP, but I need to configure the initial library first.
I am having the same issue, "The site can't be reached".

There was a similar thread to this but no resolution listed.
Production NAS: TS-1277-1600-64G FW: 4.3.5.x
RAM: 64GB QNAP
OS/Apps: 2 x Samsung 860 Evo 1TB M.2s (RAID-1)
Cache: 2 x Samsung 860 Evo 250GB 2.5 SSD (RAID-1)
VMs: 2 x Samsung 970 Evo 1TB M.2s NVMe (RAID-1)
Data: 5 x 12TB Seagate Enterprise Helium (RAID-6)
Network: QNAP Dual-Port 10GbE SFP+
UPS: APC Smart UPS 1500C
Media Boxes: AppleTV 4, Nvidia ShieldTV Pro, Roku Sticks


Backup NAS: TS-873-4G FW: 4.3.6.x
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury Kit DDR4-2666
Network: QNAP Dual-Port 10GbE SFP+

dolbyman
Guru
Posts: 15241
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Need help: A server could not be found

Post by dolbyman » Mon Dec 17, 2018 12:09 am

just installed plex as a test and it worked just fine (standalone setup without login to any plex account)
media folder is indexing right now

I have a single thick storage pool .. no cache

LowBoost
Starting out
Posts: 37
Joined: Sat Nov 13, 2010 10:18 am

Re: Need help: A server could not be found

Post by LowBoost » Mon Dec 17, 2018 12:24 am

Here's the proper solution to the issue.

Q23: Can not claim Plex Media Server
If this is a first install, and after the install, you click on the Plex icon in the QNAP App-Center, in order to open the Plex Media Sever (PMS) page, you will fail due to the fact, that it tries to access PMS using the secure HTTPS protocol.
Sadly, unless claimed, PMS will only respond to pure HTTP calls, until claimed, and as such, simply remove the s from https://...
After claiming the PMS, all will work nicely
Production NAS: TS-1277-1600-64G FW: 4.3.5.x
RAM: 64GB QNAP
OS/Apps: 2 x Samsung 860 Evo 1TB M.2s (RAID-1)
Cache: 2 x Samsung 860 Evo 250GB 2.5 SSD (RAID-1)
VMs: 2 x Samsung 970 Evo 1TB M.2s NVMe (RAID-1)
Data: 5 x 12TB Seagate Enterprise Helium (RAID-6)
Network: QNAP Dual-Port 10GbE SFP+
UPS: APC Smart UPS 1500C
Media Boxes: AppleTV 4, Nvidia ShieldTV Pro, Roku Sticks


Backup NAS: TS-873-4G FW: 4.3.6.x
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury Kit DDR4-2666
Network: QNAP Dual-Port 10GbE SFP+

Post Reply

Return to “Plex Media Server”