Plex server not powerful enough

Plex allows you to aggregate all your personal media and access it anywhere you go. Enjoy your own media on all your devices with the Plex Media Server.
Post Reply
Cowsland
New here
Posts: 8
Joined: Tue Apr 26, 2016 2:13 am

Plex server not powerful enough

Post by Cowsland » Wed May 01, 2019 4:05 am

Installed plex server on my ts451+
Client on nvidia shield
Keep getting server not powerful enough message :shock:
Not sure what i am doing wrong

dolbyman
Guru
Posts: 13671
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Plex server not powerful enough

Post by dolbyman » Wed May 01, 2019 4:06 am

not much info to go with

are you transcoding ? do you have a plexpass(for hardware assisted transcoding support)?
what are the codecs of the files in question ?
etc.

User avatar
Moogle Stiltzkin
Ask me anything
Posts: 7289
Joined: Thu Dec 04, 2008 12:21 am
Location: Around the world....
Contact:

Re: Plex server not powerful enough

Post by Moogle Stiltzkin » Wed May 01, 2019 4:09 am

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1274624273

https://support.plex.tv/articles/201774 ... my-server/


basically prior to NAS purchase, you refer to the CPU requirements for what transcoding for what video resolution and bit rate, then purchase one that can handle the task. if you simply just buy and later expect it to transcode stuff it may not be able to handle, you won't have a nice time :S

the ones that mention hardware accelerated transcoding is referring to intel quick sync, which requires a plex pass.

there is also nvidia transcoding via models that support installing a graphics card, but there's not been much mentioned how well that performs.

i use a TS-877 with a ryzen cpu, it has a high enough passmark for transcoding 1080p high bit rate videos just fine.
NAS
[Main Server] QNAP TS-877 w. 4tb [ 3x HGST Deskstar NAS (HDN724040ALE640) & 1x WD RED NAS ] EXT4 Raid5 & 2 x m.2 SATA Samsung 850 Evo raid1 + 16gb ddr4 Crucial + QWA-AC2600 wireless adapter.
[Backup] QNAP TS-653A w. 5x 2TB Samsung F3 (HD203WI) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-659 Pro II 1x 4TB HGST Deskstar NAS
[^] QNAP TS-509 Pro w. 4x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-228 w. 1x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS)
[^] QNAP TS-128
Mobile NAS TBS-453DX w. 2x Crucial MX500 500gb EXT4 raid1

Network
Asus AC68U Router|100dl/50ul MBPS FTTH Internet | Windows 10, WC PC-Intel i7 920 Ivy bridge desktop (1x 512gb Samsung 850 Pro SSD + 1x 4tb HGST Ultrastar 7K4000)


Guides & articles
[Review] Moogle's QNAP experience
[Review] Moogle's TS-877 review

https://www.patreon.com/mooglestiltzkin

User avatar
Moogle Stiltzkin
Ask me anything
Posts: 7289
Joined: Thu Dec 04, 2008 12:21 am
Location: Around the world....
Contact:

Re: Plex server not powerful enough

Post by Moogle Stiltzkin » Wed May 01, 2019 4:13 am

anyway i just checked for the ts-451+. based on the chart 1080p transcode can work but you may have issues with high bit rate.

but seems if you use the hardware accelerated quicksync using a plex pass, that may be able to handle 1080p just fine (supposedly)
NAS
[Main Server] QNAP TS-877 w. 4tb [ 3x HGST Deskstar NAS (HDN724040ALE640) & 1x WD RED NAS ] EXT4 Raid5 & 2 x m.2 SATA Samsung 850 Evo raid1 + 16gb ddr4 Crucial + QWA-AC2600 wireless adapter.
[Backup] QNAP TS-653A w. 5x 2TB Samsung F3 (HD203WI) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-659 Pro II 1x 4TB HGST Deskstar NAS
[^] QNAP TS-509 Pro w. 4x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-228 w. 1x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS)
[^] QNAP TS-128
Mobile NAS TBS-453DX w. 2x Crucial MX500 500gb EXT4 raid1

Network
Asus AC68U Router|100dl/50ul MBPS FTTH Internet | Windows 10, WC PC-Intel i7 920 Ivy bridge desktop (1x 512gb Samsung 850 Pro SSD + 1x 4tb HGST Ultrastar 7K4000)


Guides & articles
[Review] Moogle's QNAP experience
[Review] Moogle's TS-877 review

https://www.patreon.com/mooglestiltzkin

User avatar
Trexx
Experience counts
Posts: 4796
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:50 am
Location: Minnesota
Contact:

Re: Plex server not powerful enough

Post by Trexx » Wed May 01, 2019 4:44 am

Please check the Plex forums (Nvidia Shield / Android TV Client) for this issue. There are a couple known issues related to the Plex client for Nvidia Shield and poorly encoded files.

Now there are a couple things such as subtitles (certain formats/methods) that will force the PMS Server to transcode when the Nvidia Shield would normally be able to direct play them.

Again the Plex forums in the Nvidia Shield Client section and QNAP server section are the best areas to track down the potential cause of your particular issue.
Paul

Model: TS-877-1600 FW: 4.4.1.x
QTier (HDD): [RAID-5] 6 x 3TB HGST DeskStar NAS QTier (SSD): [RAID-1] 2 x 1TB WD Blue m.2's
(SSD): [RAID-1] 2 x 500GB Evo 860
RAM: Kingston HyperX Fury 64GB DDR4-2666
GPU: EVGA GTX 1060, ACX 2.0(1 Fan), 6GB
UPS: CyberPower AVR1350 Ext. Backup: USB 3.0 Seagate 5TB
Media Boxes: Nvidia ShieldTV Pro, AppleTV 4k, Various Roku's

Model: TVS-673 32GB FW: 4.4.1.x Test/Backup Box
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAS RAID Rebuild Times | Live QTS Videos | | QNAP NAS Guide | Information needed when you ask for HELP | QNAP Links, Tutorials, etc.
2018 Plex NAS Compatibility Guide | QNAP Plex FAQ | Moogle's QNAP Faq

Cowsland
New here
Posts: 8
Joined: Tue Apr 26, 2016 2:13 am

Re: Plex server not powerful enough

Post by Cowsland » Wed May 01, 2019 5:29 am

Yup it's the subs
Working ** with subs off

Post Reply

Return to “Plex Media Server”