Plex stopped working

Plex allows you to aggregate all your personal media and access it anywhere you go. Enjoy your own media on all your devices with the Plex Media Server.
Post Reply
cejones
New here
Posts: 6
Joined: Sat Apr 03, 2010 9:55 pm

Plex stopped working

Post by cejones » Fri Jan 01, 2021 9:06 am

I was uninstalling unused Apps off my Qnap today and somehow broke my Plex server. I do not use any of the Qnap apps so I uninstalled CodexPack

Well, that apparently broke all the links that my Plex server used to point to my media. Plex server was running, but when I tried to play anything, it failed with an error stating the media was not on disk.

I went through each library and changed the location to /share/ShareName/ from the previous location was contained CodexPack in the name. I do like the more succinct path...

But, after doing this, I restarted the Plex server and while Qnap thinks it is up and running with no startup errors, when I try to go to the IP address of the Plex server, it just spins and never connects.

Any advice is appreciated. (I know, I screwed it up)

Family is in revolt.

Chris
Austin, TX

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 22809
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Plex stopped working

Post by dolbyman » Fri Jan 01, 2021 11:59 am

plex brings its own codecs..so codex pack should not have an effect

tried to uninstall and reinstall plex?

cejones
New here
Posts: 6
Joined: Sat Apr 03, 2010 9:55 pm

Re: Plex stopped working

Post by cejones » Fri Jan 01, 2021 1:01 pm

Thanks. That is why I uninstalled Codex pack, thinking it was unnecessary. I'll try removing and reinstalling Plex.
Thank you.

User avatar
sharper9
Know my way around
Posts: 188
Joined: Fri Jun 06, 2008 6:10 pm

Re: Plex stopped working

Post by sharper9 » Fri Jan 01, 2021 11:57 pm

Plex is no longer working.
Have uninstalled and reinstall, still no joy.
Had problems a few months back with folders but managed to sort that but not using the multimedia directory for data.
Now I cant add anything new to what used to be a working directory.
now PLEX can not see qnap......
All the best

TS251A 8GB 2 x 3TB JBOD for LMS and loads of other stuff. 2 Hikvision DS-2CD2342WD-I
Firmware 4.4.3.1354 - Windows 10. + 2 x iPads

User avatar
moody_blue
Know my way around
Posts: 138
Joined: Tue Jan 10, 2017 9:23 am

Re: Plex stopped working

Post by moody_blue » Sat Jan 02, 2021 12:19 am

dolbyman wrote:
Fri Jan 01, 2021 11:59 am
tried to uninstall and reinstall plex?
Never do that. It will destroy your metadata, including all manual corrections and index of viewed media.

Plex support must always be requested in the Plex forum.
QNAP TS-253A 8G QTS 4.5.1.1495
Plex Media Server 1.21.1.3766
OpenHAB 3.0.0.M3
Unifi 6.0.41
GLPI 9.5.3

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 22809
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Plex stopped working

Post by dolbyman » Sat Jan 02, 2021 12:21 am

Might be a good question for the Plex forum.

They might be able to help with aid of error logs etc.

@moody_blue ... where did OP say that all this data MUST stay intact ? ..metadata/thumbnails/etc can be rebuild ...

User avatar
sharper9
Know my way around
Posts: 188
Joined: Fri Jun 06, 2008 6:10 pm

Re: Plex stopped working

Post by sharper9 » Sat Jan 02, 2021 12:24 am

dolbyman wrote:
Sat Jan 02, 2021 12:21 am
Might be a good question for the Plex forum.

They might be able to help with aid of error logs etc.

@moody_blue ... where did OP say that all this data MUST stay intact ? ..metadata can be rebuild ...
Where is the Plex forum?
Here or Plex forum?
All the best

TS251A 8GB 2 x 3TB JBOD for LMS and loads of other stuff. 2 Hikvision DS-2CD2342WD-I
Firmware 4.4.3.1354 - Windows 10. + 2 x iPads

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 22809
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Plex stopped working

Post by dolbyman » Sat Jan 02, 2021 12:25 am


User avatar
moody_blue
Know my way around
Posts: 138
Joined: Tue Jan 10, 2017 9:23 am

Re: Plex stopped working

Post by moody_blue » Sat Jan 02, 2021 12:28 am

dolbyman wrote:
Sat Jan 02, 2021 12:21 am
@moody_blue ... where did OP say that all this data MUST stay intact ? ..metadata/thumbnails/etc can be rebuild ...
but not viewing history, nor manual corrections, which are often necessary due to the fact that Plex builds metadata from sources that have errors or missing data.
QNAP TS-253A 8G QTS 4.5.1.1495
Plex Media Server 1.21.1.3766
OpenHAB 3.0.0.M3
Unifi 6.0.41
GLPI 9.5.3

Post Reply

Return to “Plex Media Server”