[QIoT] High CPU Utilisation

QIoT technology to allow you to explore potential IoT business opportunities.
Smart home/Smart building/Smart City/
Post Reply
GeekyTim
Starting out
Posts: 14
Joined: Mon Nov 24, 2014 12:42 am

[QIoT] High CPU Utilisation

Post by GeekyTim » Wed Jan 17, 2018 7:26 pm

I started QIoT the other day, and created one 'thing', although I've not connected anything to it. Today I was running a VM, which seemed rather slow. On inspecting the CPU use on my NAS (453B) I noticed that QIoT is taking up 25% CPU, although it's not actually doing anything.

What could be happening?

Tim
Tim

-------------------------------------------------------------------------
QNAP TS-453B-8GB 16TB
QNAP TS-219P

User avatar
Trexx
Experience counts
Posts: 4503
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:50 am
Location: Minnesota
Contact:

Re: [QIoT] High CPU Utilisation

Post by Trexx » Wed Jun 27, 2018 5:04 am

I would suggest opening a helpdesk ticket with QNAP if you are still having the issue.

Also just an FYI, I would recommend providing QTS version & build, Container Station version , etc. when posting issues like this in the forums as many times the issue can be specific to certain configuration etc.
Paul

Model: TS-877-1600 FW: 4.3.5.x
QTier (HDD): [RAID-5] 6 x 3TB HGST DeskStar NAS QTier (SSD): [RAID-1] 2 x 525GB Crucial MX300 m.2's
(SSD): [RAID-1] 2 x 500GB Evo 860
RAM: Kingston HyperX Fury 32GB Kit DDR4-2666
GPU: EVGA GTX 1060, ACX 2.0(1 Fan), 6GB
UPS: CyberPower AVR1350 Ext. Backup: USB 3.0 Seagate 5TB
Media Boxes: Nvidia ShieldTV Pro, AppleTV 4, Roku Stick

Model: TVS-673 32GB FW: 4.3.5.x Test/Backup Box
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAS RAID Rebuild Times | Live QTS Videos | | QNAP NAS Guide | Information needed when you ask for HELP | QNAP Links, Tutorials, etc.
2018 Plex NAS Compatibility Guide | QNAP Plex FAQ | Moogle's QNAP Faq

User avatar
andersoncheng
Starting out
Posts: 47
Joined: Mon Dec 25, 2017 10:48 am
Contact:

Re: [QIoT] High CPU Utilisation

Post by andersoncheng » Mon Jul 02, 2018 10:14 pm

GeekyTim wrote:I started QIoT the other day, and created one 'thing', although I've not connected anything to it. Today I was running a VM, which seemed rather slow. On inspecting the CPU use on my NAS (453B) I noticed that QIoT is taking up 25% CPU, although it's not actually doing anything.

What could be happening?

Tim


Could you provide QIoT version and QTS version ?

User avatar
andersoncheng
Starting out
Posts: 47
Joined: Mon Dec 25, 2017 10:48 am
Contact:

Re: [QIoT] High CPU Utilisation

Post by andersoncheng » Mon Jul 02, 2018 10:15 pm

from the release note:

https://www.qnap.com/en/app_releasenote ... hoose=QIoT

QIoT Suite Lite 1.1.111
( 2018/03/02 )
[Improvement]
- Reduced CPU loading

User avatar
andersoncheng
Starting out
Posts: 47
Joined: Mon Dec 25, 2017 10:48 am
Contact:

Re: [QIoT] High CPU Utilisation

Post by andersoncheng » Mon Aug 27, 2018 1:47 pm

a new release for x86 NAS, you may try this version !

QIoT Suite Lite 1.1.298
( 2018/08/09 )
[ New features ]
1. Support port setting
2. Support download logs
3. Reduce CPU usage

[ Improvement ]
1. Improved usability of dashboard
2. Various bug fixes

Post Reply

Return to “QIoT”