Page 10 of 13

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Mon Aug 10, 2020 1:52 am
by Bagus01
Same issue here with a TS453-pro systeem booting, have tried almost everything what is described but nothing helps.
Hopefully Qnap will come with a good solution for every one on this forum with the same issue.
Otherwise they will loose a lot of customers.

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Mon Aug 10, 2020 8:31 am
by dolbyman
you need to contact qnap..otherwise they do not know about you

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Tue Aug 11, 2020 2:13 am
by bigue
Another TS-453 Pro user here with the identical scenario. Unit is dead. I did contact QNAP but they were no help and suggested buying another unit. I did point out the many users having the same issue, however the rep said they were "unaware" of this being an issue.

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Tue Aug 11, 2020 4:16 pm
by nicopra
Same problem here with my TS-653 Pro.

Got an email telling me: [Hardware Status] System fan 1 failed.

Fans and NAS were running fine but I shut it down and now my NAS is stuck in Boot.

Will try to reboot without disks and contact QNAP if it's not working.

Seems it's far from a coincidence as it's happening to so many of us at the same time... QNAP has to answer us with more than "buy a new one"

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Tue Aug 11, 2020 6:40 pm
by bilak
Yes exactly, I’ve contacted the support and response was send us 320$ we will repair your unit :(

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Wed Aug 12, 2020 3:39 am
by chiralconsciousness
Another TS-853 Pro here with identical failure as others have described... no solution yet.

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Thu Aug 13, 2020 4:15 pm
by nicopra
Update:

I opened a ticket at QNAP support, describing the issue and which LEDs were on when starting without disks after unplugging the power plug for an hour.

QNAP answer:
"This seems to be a motherboard or a back plane problem.
Unfortunately this unit is EOL End Off Life. So there are no spare parts available anymore at our RMA department.
But if you purchase another 6 bay or more NAS you can just install your HDD's in that other system and start it up."

When I told them about so many owners having the exact same issue at the same time the answer was: "I'm very sorry for you this happend with your NAS. But the TS-X53 series is one of the most sold models worldwide."

Sounds like planned obsolescence to me.

I encourage all of you having that same issue to contact them, mentioning that forum thread. Perhaps they may react differently.

I will live with my backups for a while, checking if something changes. If not, I'm far from sure my next NAS will be a QNAP

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Fri Aug 14, 2020 5:58 pm
by NAS_Q_User
Regarding the new cases did these occur shortly after a Firmware Update?

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Sat Aug 15, 2020 12:36 am
by nicopra
Not for me (about 10 days after the last firmware update)

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Sun Aug 16, 2020 5:51 pm
by NAS_Q_User
I got a mail with a QNAP Trade-in Programme yesterday.

Unfortunately too late since I already bought a new NAS.

First trade-in Programme I was ever informed of so I wonder if it has to do with my support tickets.

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Sat Aug 22, 2020 3:54 pm
by nicopra
NAS_Q_User wrote: ↑
Sun Aug 16, 2020 5:51 pm
I got a mail with a QNAP Trade-in Programme yesterday.

Unfortunately too late since I already bought a new NAS.

First trade-in Programme I was ever informed of so I wonder if it has to do with my support tickets.
Do you mind sharing a link to that trade-in program? I didn't get it and can't find it doing a web search.

Thanks

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Sun Aug 23, 2020 5:41 am
by NAS_Q_User
nicopra wrote: ↑
Sat Aug 22, 2020 3:54 pm
NAS_Q_User wrote: ↑
Sun Aug 16, 2020 5:51 pm
I got a mail with a QNAP Trade-in Programme yesterday.

Unfortunately too late since I already bought a new NAS.

First trade-in Programme I was ever informed of so I wonder if it has to do with my support tickets.
Do you mind sharing a link to that trade-in program? I didn't get it and can't find it doing a web search.

Thanks
Sure,

here you go: https://www.qnap.com/event/2020/de-trade-in/de-de

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Sun Aug 23, 2020 7:58 pm
by __PJAU
Another here. TS-453 Pro fell off the network 20200822, found it with fans running hard and SYSTEM BOOTING on LCD. No recent firmware updates applied.

Had been rock solid up until this point.

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Fri Aug 28, 2020 4:58 am
by itsjustdibella
Turns out ue to the fact that because my 'System Rebooting' does nothing and that I do not hear any beep sounds when restarting the NAS, that my motherboard is shot and I need a new NAS. Does anyone know how to fix these perhaps?

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Posted: Fri Sep 04, 2020 5:32 am
by scar0x
Another one here. TS-453 ... SYSTEM BOOTING >>>>>,,,,

Turned off NAS, Removed drives, Turned it back on without drives.. NO luck.

Now I have all our data sitting here on raid 5 drives.. not sure what to do.
Looking to take the drives out and insert them into a SYNOLOGY, after purchasing it... Can any one forsee any issues with that... ?

I really do not want QNAP after reading this thread any longer.