QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Introduce yourself to us and other members here, or share your own product reviews, suggestions, and tips and tricks of using QNAP products.
meerkat00
New here
Posts: 5
Joined: Wed Jan 13, 2021 10:05 am

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by meerkat00 » Thu Jan 14, 2021 4:28 am

Not that I blame QNAP for this, as it's Intel's bug, but just for a change, I'm going to try a Synology NAS, as I've never tried one before.

I ordered a DS720+. The CPU is Intel Celeron J4125 4-core 2.0 GHz, burst up to 2.7 GHz. It also has h/w encryption.

I'm assuming that post-C2000 CPUs are not subject to this particular failure (https://en.wikipedia.org/wiki/Silvermont#Erratum).

p.s. Special thanks to @Yippym (1st identified the Intel bug on this thread) and to @yujungchang (for the fix)!

perles
First post
Posts: 1
Joined: Sun Jan 03, 2021 6:09 am

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by perles » Thu Jan 14, 2021 11:15 am

Just for the record, 100 Ohms resistor trick "fixed" my Qnap TS-251 from 2015. Thanks for the hard work guys.

Parlendir
New here
Posts: 6
Joined: Tue May 30, 2017 12:19 am

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Parlendir » Thu Jan 14, 2021 10:31 pm

meerkat00 wrote:
Wed Jan 13, 2021 2:51 pm
Wow - the 100 ohm resistor fix worked perfectly on my 5 year old 2 bay TS-251! Thanks all!

I want to replace it anyway, as I now don't trust it. But all the similar home models still use Atom or Celeron processors. Will they end up with the same failure eventually?

A $300-$400 NAS should last longer than 5 years. I checked Synology NAS's too, and it's the same with them (Atom & Celeron cpus).

I'm not willing to shut mine off when not in use, as it would be too much trouble to boot it up every time I wanted to use it, and it takes way too long.
I am in the same situation as you.
And there is for example the synology ds1621+ which is animated by a ryzen, if intel scares you.
TS451 - 3*3To WD Red - Raid 5 - QTS 4.4.2.1310

meerkat00
New here
Posts: 5
Joined: Wed Jan 13, 2021 10:05 am

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by meerkat00 » Fri Jan 15, 2021 1:57 am

Nice! That would be overkill for my needs though.

Acccrew
New here
Posts: 3
Joined: Thu Jan 14, 2021 12:50 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Acccrew » Sat Jan 16, 2021 12:02 am

I am in the same situation:
TS 653 Pro - I have ordered the resistor and hoping this will fix the issue
I also have a TS 451 - does anyone know if it may also have the issue

If i had to get another QNAP what models would be ok to get?

thank you in advance

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 21780
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by dolbyman » Sat Jan 16, 2021 12:16 am

x51 is also affected .. yes

Acccrew
New here
Posts: 3
Joined: Thu Jan 14, 2021 12:50 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Acccrew » Sat Jan 16, 2021 12:39 am

@dolbyman thanks for your response. So in the end I will have two QNAPS with potential of failure. I am surprised no one launches a lawsuit against QNAP so we can all get some credit for all the money that was spent on these duds.

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 21780
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by dolbyman » Sat Jan 16, 2021 12:41 am

Feel free to investigate that with your legal council .. I don't have a unit with that issue

Acccrew
New here
Posts: 3
Joined: Thu Jan 14, 2021 12:50 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Acccrew » Sat Jan 16, 2021 1:35 am

Just got my resistors delivered and installed in which took 2 minutes. All is working fine! Thanks @yujungchang and the rest of the team

dawsonkm
Starting out
Posts: 46
Joined: Sun May 01, 2016 9:20 am
Location: New Jersey, USA

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by dawsonkm » Sat Jan 16, 2021 6:37 am

Acccrew wrote:
Sat Jan 16, 2021 12:39 am
@dolbyman thanks for your response. So in the end I will have two QNAPS with potential of failure. I am surprised no one launches a lawsuit against QNAP so we can all get some credit for all the money that was spent on these duds.
This isn't just a Qnap issue. Any vendor that used the C2000 processor with this flaw would have/had this problem. It was fixed in later steppings.
This was an industry wide problem. Popular low power processor.
TS-431X2 QTS 4.4.3.1439 - Static Vol 4 x 8TB Hdd Raid 5 Using 10GBE
TS-431X2 QTS 4.4.3.1439 - Static Vol 4 x 8TB Hdd Raid 5 Using 10GBE
TS-431P2 QTS 4.4.3.1439 - Static Vol 4 x 8TB Hdd Raid 5
TS-431P2 QTS 4.4.3.1439 - Static Vol 4 x 8TB Hdd Raid 5
TVS-1282T QTS 4.4.3.1439 - Static Vol 8 x 4TB Hdd Raid 6, Static Vol 6 X 1TB SSD Raid 5 Using 10GBE

Pesca65
Starting out
Posts: 16
Joined: Tue Mar 12, 2019 3:54 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Pesca65 » Mon Jan 18, 2021 7:07 pm

Hello everyone and congratulations on the forum.
Can this also be done with a TS-453Mini?
Thanks

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 21780
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by dolbyman » Mon Jan 18, 2021 11:15 pm

no need to congratulate on every other post ..(not even sure why at all)

open up your nas a check for the pins in question

Pesca65
Starting out
Posts: 16
Joined: Tue Mar 12, 2019 3:54 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Pesca65 » Tue Jan 19, 2021 4:29 pm

I couldn't find them.
Could you tell me where the pins are?
Thanks

jimmyjimmy
First post
Posts: 1
Joined: Thu Jul 06, 2017 8:06 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by jimmyjimmy » Mon Jan 25, 2021 8:21 pm

It works!

Back to business again.

Thanks for the help.

Zodie666
First post
Posts: 1
Joined: Tue Jan 26, 2021 8:17 pm

Re: QNAP TS-453 Pro stuck on "SYSTEM BOOTING"

Post by Zodie666 » Thu Jan 28, 2021 3:31 pm

Hiya, just adding that the bug also affects the IS-453S which has an E3845 CPU. Similar failure scenario, sudden failure with no POST and as others have linked to the site with this CPU issue https://www.servethehome.com/another-at ... vli89-bug/

Post Reply

Return to “Users' Corner”