QWA-AC2600: Clients no Internet connection

Don't miss a thing. Post your questions and discussion about other uncategorized NAS features here.
derlordis0n
New here
Posts: 3
Joined: Sun Jan 24, 2016 5:48 pm

QWA-AC2600: Clients no Internet connection

Postby derlordis0n » Thu Oct 11, 2018 2:39 pm

Hello everyone,

this is about the following adapter: https://www.qnap.com/en/product/qwa-ac2600

Setup: The 2.4Ghz band is used to connect to the router for Internet access, the 5Ghz band is used as an access point via WirelessAP. The NAS has an Internet connection and a client can also connect to the access point. However, the Internet connection is not passed on to the clients. How can I change this?


Network.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dolbyman
Guru
Posts: 10149
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: QWA-AC2600: Clients no Internet connection

Postby dolbyman » Thu Oct 11, 2018 9:50 pm

dont think anyone here uses wifi adapter on the qnap .. horrible idea

if you need wifi access, let the router handle it

derlordis0n
New here
Posts: 3
Joined: Sun Jan 24, 2016 5:48 pm

Re: QWA-AC2600: Clients no Internet connection

Postby derlordis0n » Fri Oct 12, 2018 2:39 am

dolbyman wrote:dont think anyone here uses wifi adapter on the qnap .. horrible idea

if you need wifi access, let the router handle it


Are all of your 10k posts that counterproductive? I´m asking for help and input and this is what you´ve got?
Back to topic: Anyone knows how to setup the virtual switch?

dolbyman
Guru
Posts: 10149
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: QWA-AC2600: Clients no Internet connection

Postby dolbyman » Fri Oct 12, 2018 3:47 am

gist of it was .. best to ask qnap .. they pushed out those products .. hardly anyone uses them

so your best bet in terms of support is QNAP helpdesk
https://helpdesk.qnap.com/

But if any other user wants to take a shot at this config .. go ahead

User avatar
spikemixture
Easy as a breeze
Posts: 283
Joined: Wed Mar 07, 2018 11:04 pm
Location: 3rd World

Re: QWA-AC2600: Clients no Internet connection

Postby spikemixture » Wed Oct 17, 2018 8:56 pm

@ derlordis0n

I too wish to know how this works as mine is arriving in 7 days

I assumed you d/l the new app " WirelessAP Station "

The way I read this card (and briefly watching the qnap videos here http://tinyurl.com/ydxntbjs the purpose is an access point to take a load off your router.
I have about 25 wireless clients (and 30 hardwired) connected now so to relieve some of that can't be a bad thing.

When mine arrives I will watch the setup part again of the video...
Qnap TVS-1282 - HD - 6x8TB Wd Red, 2x 8TB Iron Wolf - Raid 6
PCI-e - M.2 - 2x Samsung 960 Evo 250gb - Static (Raid 1) - PMS --- SSD - 2x Samsung 860 Evo 500gb - Static (Raid 1) - VM etc
SSD - 2x Samsung 860 Evo 250gb - Static (Raid 1) - Cache --- M.2 - 2x Samsung 850 Evo 250gb - Raid 1 - Qtier
Back up - Synology -1817+(2x10, 4x6, 2x4) Raid SHR & Drobo 5n - 5x4tb Seagate & Buffalo LinkStation -2x 4TB Seagate = about 80TB as backup
TV client boxes - present and past - 2xShield Pro (2015 & 2017), Shield 16gb 2017, ATV4, Xbox 360 & one, FireStick, Fire TV, Roku3, Roku4, Chromecast, Samsung & LG Smart TV's and multiple android phones and tablets.
All my software updated as soon as it's available.
I give my opinion from my experience!
:roll:


Return to “Miscellaneous”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests