NAS Could Not Retrieve App Information List

Don't miss a thing. Post your questions and discussion about other uncategorized NAS features here.
CylonCenturion

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by CylonCenturion » Sun Mar 12, 2017 2:32 am

garreffster wrote:I just typed the following command (based on a google search):

wget -O /dev/null http://speedtest.tele2.net/10GB.zip

It started downloading on my NAS at about 3.5 MB/s, then said "Connection close at byte xxxxxxx. Retrying." It reconnected for a few seconds at around 2 MB/s, then closed the connection again. I assume it keeps closing and reopening the connection because it is just repeating a short speed test?


please quote me to have a quick answer...

My simple conclusion is that your NAS has no active / enabled internet connection,

How old are the cables from Modem to NAS?
Do you use Powerline or similair exotic hardware?

Regards

garreffster
Starting out
Posts: 10
Joined: Sat Mar 11, 2017 8:38 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by garreffster » Sun Mar 12, 2017 3:25 am

CylonCenturion wrote:
garreffster wrote:I just typed the following command (based on a google search):

wget -O /dev/null http://speedtest.tele2.net/10GB.zip

It started downloading on my NAS at about 3.5 MB/s, then said "Connection close at byte xxxxxxx. Retrying." It reconnected for a few seconds at around 2 MB/s, then closed the connection again. I assume it keeps closing and reopening the connection because it is just repeating a short speed test?


please quote me to have a quick answer...

My simple conclusion is that your NAS has no active / enabled internet connection,

How old are the cables from Modem to NAS?
Do you use Powerline or similair exotic hardware?

Regards


The ethernet cable is brand new. It was included in the box with my NAS. I don't use Powerline or any exotic hardware. Just a coax from the wall into my Modem/Router, and then a new ethernet cable from there to my NAS.

Were the results of my speed test not indicative of an active connection? It was downloading the 10 GB file. It wasn't moving very fast but it was doing something...

CylonCenturion

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by CylonCenturion » Sun Mar 12, 2017 3:25 pm

garreffster wrote:
CylonCenturion wrote:
garreffster wrote:I just typed the following command (based on a google search):

wget -O /dev/null http://speedtest.tele2.net/10GB.zip

It started downloading on my NAS at about 3.5 MB/s, then said "Connection close at byte xxxxxxx. Retrying." It reconnected for a few seconds at around 2 MB/s, then closed the connection again. I assume it keeps closing and reopening the connection because it is just repeating a short speed test?


please quote me to have a quick answer...

My simple conclusion is that your NAS has no active / enabled internet connection,

How old are the cables from Modem to NAS?
Do you use Powerline or similair exotic hardware?

Regards


The ethernet cable is brand new. It was included in the box with my NAS. I don't use Powerline or any exotic hardware. Just a coax from the wall into my Modem/Router, and then a new ethernet cable from there to my NAS.

Were the results of my speed test not indicative of an active connection? It was downloading the 10 GB file. It wasn't moving very fast but it was doing something...


can you give some screenshots?

sm4llz
New here
Posts: 3
Joined: Sun Feb 26, 2017 10:35 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by sm4llz » Mon Mar 13, 2017 12:07 am

Hi all. I just connected my TVS-871 this morning and am getting things setup and have this same exact issue. I"m going to try and download an older firmware and see what happens.

sm4llz
New here
Posts: 3
Joined: Sun Feb 26, 2017 10:35 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by sm4llz » Mon Mar 13, 2017 12:18 am

I just installed 4.2.3 build 20170121 and rebooted and everything seems to be working correctly now.

garreffster
Starting out
Posts: 10
Joined: Sat Mar 11, 2017 8:38 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by garreffster » Mon Mar 13, 2017 9:00 pm

So I woke up this morning and the App Center loaded perfectly with no issues. I didn't reboot, change any settings, or roll back the firmware. I'm glad everything works now, but a little puzzled over what the issue was... maybe someone at QNAP headquarters tripped over a wire on the way out Friday afternoon, and nobody noticed until they came back in on Monday?

I still have an open help ticket, so if/when they respond I will let you guys know what they say. Thanks for the help everyone.

wkovacs
First post
Posts: 1
Joined: Mon Mar 06, 2017 9:42 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by wkovacs » Tue Mar 14, 2017 6:13 am

I have a TVS-473. The same error happened to me. I just got home from work and voila', the App Center is back. Must of been on Qnap's side.

QPeter
Starting out
Posts: 44
Joined: Sun Jul 26, 2009 6:01 am
Location: Tilburg, The Netherlands

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by QPeter » Tue Apr 04, 2017 6:53 am

I also had a problem with the App center to connect.
In my case it was the "Gateway" setting that was empty.
The gateway address shown was the same IP address as the NAS Ethernet IP.
I went to Network - TCP/IP - IP Address - Edit
Then enter the Gateway IP (often the IP of your router)
That fixed it for me.
QNAP TS-639pro RAID 6 WD2002FYPS's
QNAP TS-831xu RAID 5 4x 8TB 2x SSD

User avatar
Peke
Starting out
Posts: 34
Joined: Mon Nov 16, 2009 7:34 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by Peke » Sun Jul 09, 2017 3:25 am

Hi,
I've found workaround for this so https://store.qnapclub.eu/store/en.xml works again

I've downloaded https://store.qnapclub.eu/store/en.xml to smb://WEB/qnapeu/en.xml folder on NAS set third party respiratory to http:/127.0.0.1:8080/qnapeu/en.xml and all worked including Install :) This is QNAP bug 100% as regular QNAP Store works. Problem looks like in non Valid Certificate and permanent 301 redirection from http://store.qnapclub.eu/store/en.xml

To make it Automatic I installed WEBCroneTAB https://www.qnapclub.eu/index.php?act=d ... pkg_id=231 and created new daily CronJob with a single command line "wget --no-check-certificate -O /share/Web/qnapeu/en.xml https://store.qnapclub.eu/store/en.xml" to keep me updated

Hope this helps you.

Peke,
TS-459 Pro II 4.2.6.20170628
Peke,
---------------------------------
QNAP TS-459 Pro II 4.2.6

Fiansari
First post
Posts: 1
Joined: Tue Oct 10, 2017 4:19 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by Fiansari » Tue Oct 10, 2017 4:25 am

I had the same issue , searched a lot and tried to change network adapters settings with no luck , at the end I found that the time settings for some reason was set manually and was wrong , months back , so I changed to automatic using NTP and then things started working back again as normal.

BillInEdmonton
First post
Posts: 1
Joined: Mon Oct 19, 2020 2:33 am

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by BillInEdmonton » Mon Oct 19, 2020 2:36 am

I have a similar problem, I suspect something might not be set up correctly. However, I noticed it is easy to manually install packages (it is on the top right). From there you can browse applications and choose what you want to install; that seems to work fine for me.

User avatar
OneCD
Ask me anything
Posts: 7931
Joined: Sun Aug 21, 2016 10:48 am
Location: "... there, behind that sofa!"

Re: NAS Could Not Retrieve App Information List

Post by OneCD » Mon Oct 19, 2020 3:03 am

* topic locked to prevent further necroposting *

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Locked

Return to “Miscellaneous”