Got this error

Don't miss a thing. Post your questions and discussion about other uncategorized NAS features here.
Post Reply
mjuhl123456
New here
Posts: 6
Joined: Thu Sep 19, 2013 2:44 pm

Got this error

Post by mjuhl123456 » Tue Jan 15, 2019 3:02 pm

Hi,

Get this error;

[Hardware Status] NAS out of memory. Started kill process: 6248 "mongod". Disable some applications to free up memory, or expand the system memory.

Anyone have same issues?

B/rgs Mads

P3R
Guru
Posts: 10923
Joined: Sat Dec 29, 2007 1:39 am
Location: Stockholm, Sweden (UTC+01:00)

Re: Got this error

Post by P3R » Tue Jan 15, 2019 3:21 pm

Only when being low on RAM. :wink:
RAID have never ever been a replacement for backups. Without backups on a different system (preferably placed at another site), you will eventually lose data!

A non-RAID configuration (including RAID 0, which isn't really RAID) with a backup on a separate media protects your data far better than any RAID-volume without backup.

All data storage consists of both the primary storage and the backups. It's your money and your data, spend the storage budget wisely or pay with your data!

alokeprasad
Easy as a breeze
Posts: 376
Joined: Tue Aug 25, 2015 7:06 pm

Re: Got this error

Post by alokeprasad » Tue Jan 15, 2019 6:14 pm

mjuhl123456 wrote:
Tue Jan 15, 2019 3:02 pm
[Hardware Status] NAS out of memory. Started kill process: 6248 "mongod". Disable some applications to free up memory, or expand the system memory.
Anyone have same issues?
What was the NAS doing when you saw that?
I'm getting low RAM messages when using Hybrid Backup Sync to restore files from a USB HDD to my storage volume.
viewtopic.php?f=15&t=146175
NAS: TS-453Be
RAM:Crucial 8GB Kit (2 x 4GB) DDR3L-1600 SODIMM CT2KIT51264BF160B
QTS: 4.3.6.0993 build 20181228
HDD's: RAID 6: Four 8TB WD Red (WD80EFAX)
USB HDD: One 8 TB WD Mybook (WDBBGB0080HBK-NESN)
Switch: Netgear GS108

mjuhl123456
New here
Posts: 6
Joined: Thu Sep 19, 2013 2:44 pm

Re: Got this error

Post by mjuhl123456 » Thu Jan 17, 2019 4:52 pm

Hi,

I sleep because it was at night.
Im running containerstation, virualizationstation, QVRpro.
B/rgs Mads

zefal
Starting out
Posts: 12
Joined: Thu Oct 04, 2018 11:57 pm

Re: Got this error

Post by zefal » Thu Aug 15, 2019 5:40 pm

Hi,

I also get this error message now and again. I'm trying to trace what application uses mongoDB.

It doesn't appear to affect anything running on the box, I just get the error. I don't actually see the NAS run out of memory either.

I run plex, OpenVPN (built-in), hybrid backup/sync and container station (two containers - pihole/unifi)

Anyone have any ideas? Would like to get to the bottom of it.

Thanks,

Paul

dolbyman
Guru
Posts: 14334
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Got this error

Post by dolbyman » Thu Aug 15, 2019 9:34 pm

nas model?
firmware version?
how much ram?

zefal
Starting out
Posts: 12
Joined: Thu Oct 04, 2018 11:57 pm

Re: Got this error

Post by zefal » Fri Sep 06, 2019 6:03 pm

Sorry, I forgot to subscribe to this thread:
TS-453be 8GB RAM
Firmware now: 4.3.6.0933 (had this issue for many firmware revisions - no difference)

My RAM is always about about 70% free. I just get this message every week or so periodically, without any symptoms of any issues. Just this log message about mongod

Post Reply

Return to “Miscellaneous”