Cant copy large files

FTP Server, File Server, DDNS, SAMBA, AFP, NFS
Post Reply
QSISteve
Know my way around
Posts: 171
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:07 pm

Cant copy large files

Post by QSISteve » Mon Jul 20, 2020 11:48 pm

I have a problem with my TVS951X.

I cant copy large files to the shares. I get the attached message. I can copy smaller files without a problem. The machine I'm copying from is Windows 10.

I've confirmed the following:
AFP and ACL are enabled and my user does have full access to the folder. I've tried both as an individual user and as part of a user group.
I've tried all flavours of SMB1-3

I had QNAP Tech support have a look but they went away scratching their heads.

I also have an HS-251+ where I dont have an issue.

TVS is setup as a ADDC.

Anybody any thoughts?

SteveJ
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

dolbyman
Guru
Posts: 19691
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Cant copy large files

Post by dolbyman » Mon Jul 20, 2020 11:56 pm

So you are using Apple Stuff (because you said AFP is active) but then on top a DC running on the QNAP ? (don't even know if Apple stuff can join domains .. never had any Applethings)

RAM of your NAS original ?

What Firmware is the NAS running ?

QSISteve
Know my way around
Posts: 171
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:07 pm

Re: Cant copy large files

Post by QSISteve » Tue Jul 21, 2020 12:34 am

Not using apple stuff. Therefore do I need AFP?

Firmware 4.4.3.1354
SteveJ

torch1
Getting the hang of things
Posts: 92
Joined: Thu Jul 04, 2019 4:53 am

Re: Cant copy large files

Post by torch1 » Tue Jul 21, 2020 1:43 am

No - even if you have any kind of recent Mac you don't need AFP...SMB is the "new" AFP :-)

Is Win/Mac/NFS > Advanced Options > Enable Asynchronous I/O checked?

QSISteve
Know my way around
Posts: 171
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:07 pm

Re: Cant copy large files

Post by QSISteve » Wed Jul 22, 2020 9:59 pm

Disabled AFP. Confirm Asynchronous IO is checked.

Problem still present.

SteveJ

dolbyman
Guru
Posts: 19691
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Cant copy large files

Post by dolbyman » Wed Jul 22, 2020 10:20 pm

What about the RAM as aksed before ?

QSISteve
Know my way around
Posts: 171
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:07 pm

Re: Cant copy large files

Post by QSISteve » Wed Jul 22, 2020 11:09 pm

Sorry RAM is 32GB of which 26GB is free at the moment.

SteveJ

dolbyman
Guru
Posts: 19691
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Cant copy large files

Post by dolbyman » Wed Jul 22, 2020 11:19 pm

OK so that is non default RAM, test with the original RAM and see if it still happens

All sorts of bad thing can happen with non compatible RAM

viewtopic.php?f=45&t=153717
viewtopic.php?f=25&t=155420

torch1
Getting the hang of things
Posts: 92
Joined: Thu Jul 04, 2019 4:53 am

Re: Cant copy large files

Post by torch1 » Wed Jul 22, 2020 11:20 pm

Have you looked at the System logs on the QNAP?
Otherwise try running Wireshark https://www.wireshark.org/#download on the PC that is having the issue.

QSISteve
Know my way around
Posts: 171
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:07 pm

Re: Cant copy large files

Post by QSISteve » Thu Jul 23, 2020 12:23 am

Think we might of hit the nail on the head. I've crucial memory in the TVS.

Ill try and source some ripjaws.

SteveJ

QSISteve
Know my way around
Posts: 171
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:07 pm

Re: Cant copy large files

Post by QSISteve » Mon Jul 27, 2020 10:09 pm

Memory replaced. Problem solved.

SteveJ

Post Reply

Return to “File Sharing”