QuMagie is not re-indexing new photos

Please post your questions about using the web-based Photo, Music, Video Stations here.
Post Reply
coupeborgward
Starting out
Posts: 35
Joined: Mon May 23, 2016 6:10 pm

QuMagie is not re-indexing new photos

Post by coupeborgward » Tue Jan 05, 2021 3:23 pm

Hi there

I just noticed that new photos are not getting picked up my QuMagie. I guess the indexing might not get updated in real time which QuMagie is relying on.

Any settings I can change to get this working.

Using TS-251 with latest firmware

ukpbrown
New here
Posts: 3
Joined: Mon Jan 11, 2021 12:09 am

Re: QuMagie is not re-indexing new photos

Post by ukpbrown » Mon Jan 11, 2021 12:44 am

It was the same for me. I added a load and nothing re-indexed.

It did however when I did a reboot. Obviously I am hoping that is not the answer

coupeborgward
Starting out
Posts: 35
Joined: Mon May 23, 2016 6:10 pm

Re: QuMagie is not re-indexing new photos

Post by coupeborgward » Tue Jan 12, 2021 12:42 pm

yep I noticed the same this morning. I had to restart the qnap due to an update of the firmware. It started working after that. So not sure if the firmware update did the trick or the reboot :)

ukpbrown
New here
Posts: 3
Joined: Mon Jan 11, 2021 12:09 am

Re: QuMagie is not re-indexing new photos

Post by ukpbrown » Tue Jan 12, 2021 5:38 pm

I'm not sure is the answer, to reboot every time you add some photo's :-) I was hoping for a live solution :-)

coupeborgward
Starting out
Posts: 35
Joined: Mon May 23, 2016 6:10 pm

Re: QuMagie is not re-indexing new photos

Post by coupeborgward » Wed Jan 13, 2021 7:14 am

just did a test after the firmware update. My qnap is now successfully indexing new photos without a reboot of the device. So all good for now

oliver.jennrich
First post
Posts: 1
Joined: Wed Aug 08, 2018 4:54 am

Re: QuMagie is not re-indexing new photos

Post by oliver.jennrich » Sat Jan 16, 2021 10:28 pm

I'm not sure that it has anything to do with the firmware - certainly QuMagie is not "volunteering" to indexing new photos after I added them. However, there is a (relatively) easy way to "encourage" the indexing:

1) log into your NAS via ssh
2) issue the command

Code: Select all

/etc/init.d/QMediaService.sh restart
This is (more or less) what happens at a reboot.

john.w.zerbe
First post
Posts: 1
Joined: Tue Jan 19, 2021 3:57 am

Re: QuMagie is not re-indexing new photos

Post by john.w.zerbe » Tue Jan 19, 2021 5:40 am

Mine wasn't indexing new photos and I stupidly used the "reindex" button and promptly lost all my face tags. I then found there was no way to restore them.

Post Reply

Return to “Photo Station, Music Station, Video Station”