QSync clients disconnecting

FTP Server, File Server, DDNS, SAMBA, AFP, NFS
Post Reply
zmaj!
New here
Posts: 2
Joined: Sun Oct 18, 2015 3:41 am

QSync clients disconnecting

Post by zmaj! » Sun Mar 28, 2021 7:13 pm

After updating Qsync to 4.3.0.4, clients (all on Win10) cant connect to server. Tried with different versions of clients (4.5, 5.0 and 5.1) - same issue.

Removed NAS from client, readded it with success but still it cant connect & sync.

Running Qsync on TS251. Tried rebooting clients, qsync service and qnap - still the same.

Any hints?

stuartmw12
Starting out
Posts: 13
Joined: Sun Dec 08, 2019 4:39 am

Re: QSync clients disconnecting

Post by stuartmw12 » Sun Mar 28, 2021 10:37 pm

I'm having the same issue on my TS-251+. Running version 4.5.2 1594. QSync on Win 10 at first connects then immediately disconnects. When I try a connection test it fails yet it does see the folders on the NAS!!

stuartmw12
Starting out
Posts: 13
Joined: Sun Dec 08, 2019 4:39 am

Re: QSync clients disconnecting

Post by stuartmw12 » Mon Mar 29, 2021 1:41 am

Well I fixed mine. I went into the APP section and disabled Qsync then re-enabled it and now it works!!

winnertaco
New here
Posts: 4
Joined: Fri Oct 30, 2020 8:34 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by winnertaco » Thu Apr 08, 2021 3:04 pm

Qnap 569PRO firmware 4.3.4.1632
My qsync 3.0.3.01 stop working. all client disconnected and when i try to reconnect i receive a message: wrong user name and password

Tried to reset all password and recheck all setting in Qsync, it's ok but not working!
Tried with different versions of clients (4.5, 5.0 and 5.1) same issue

Client mix windows 10 and windows 8

archimede333
Starting out
Posts: 18
Joined: Wed Sep 21, 2011 11:11 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by archimede333 » Fri Apr 09, 2021 4:18 am

winnertaco wrote:
Thu Apr 08, 2021 3:04 pm
Qnap 569PRO firmware 4.3.4.1632
My qsync 3.0.3.01 stop working. all client disconnected and when i try to reconnect i receive a message: wrong user name and password

Tried to reset all password and recheck all setting in Qsync, it's ok but not working!
Tried with different versions of clients (4.5, 5.0 and 5.1) same issue

Client mix windows 10 and windows 8
Same issue with my TS-869 :S

User avatar
PJGM
Easy as a breeze
Posts: 261
Joined: Mon Aug 08, 2011 8:49 pm
Location: Portugal

Re: QSync clients disconnecting

Post by PJGM » Sat Apr 10, 2021 4:54 am

winnertaco wrote:
Thu Apr 08, 2021 3:04 pm
Qnap 569PRO firmware 4.3.4.1632
My qsync 3.0.3.01 stop working. all client disconnected and when i try to reconnect i receive a message: wrong user name and password

Tried to reset all password and recheck all setting in Qsync, it's ok but not working!
Tried with different versions of clients (4.5, 5.0 and 5.1) same issue

Client mix windows 10 and windows 8
Hi All,

Same here...

After downgrade to previous firmware it's working again.

Waiting for a fix to this.

All the best

pjgm
QNAP TS-239Pro II+ w/ 2 x WD 3TB Red WD30EFRX in JBOD |FW: 4.2.6
QNAP TS-469Pro w/ 4 x WD 4TB Red WD40EFRX in RAID 5 |FW: 4.3.4.1129

winnertaco
New here
Posts: 4
Joined: Fri Oct 30, 2020 8:34 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by winnertaco » Sat Apr 10, 2021 1:55 pm

it's a big problem!!! we hope qnap will fix it soon

CasperBE
New here
Posts: 5
Joined: Sat Jun 16, 2012 4:18 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by CasperBE » Sat Apr 10, 2021 8:14 pm

Same problem here since the update to QTS 4.3.4.1632 build 20210324

Incorrect username or password while trying to connect to Qsync

I've tried with disabling and re-enabling Qsync Central, and also with rebooting my QNAP NAS, both without success.

Can we expect a fix for this soon QNAP?

User avatar
spile
Easy as a breeze
Posts: 373
Joined: Tue May 24, 2016 12:13 am

Re: QSync clients disconnecting

Post by spile » Sun Apr 11, 2021 2:47 pm

Have you opened a call?

winnertaco
New here
Posts: 4
Joined: Fri Oct 30, 2020 8:34 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by winnertaco » Mon Apr 12, 2021 8:19 pm

Yes now i open a new case of study into qnap assistance!

smithnb
Starting out
Posts: 17
Joined: Wed Jun 13, 2012 10:02 pm
Contact:

Re: QSync clients disconnecting

Post by smithnb » Wed Apr 14, 2021 6:30 pm

Same issue here with a TS-269Pro after upgrade to firmware 4.3.4.1632 Build 20210324 and Qsync Central 3.0.3.01
Client on Win 10 connects no problem to my TS-219P II running Qsync Central 3.0.2.01
Did all the other checks - stop, start, reinstall Qsync, created a new user, changed password etc.
Raised a support ticket on the issue

med44
Starting out
Posts: 11
Joined: Tue Mar 05, 2013 11:05 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by med44 » Sat Apr 17, 2021 5:36 am

Same problem for me: bad paswword !!!
Qnap please fix this quick. :lol:
Last edited by med44 on Sat Apr 17, 2021 5:57 am, edited 1 time in total.

med44
Starting out
Posts: 11
Joined: Tue Mar 05, 2013 11:05 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by med44 » Sat Apr 17, 2021 5:56 am

I just get Qsync Central update to 3.0.3.2, restart my qsync app and it works !!!

My conf: Qnap TS269 Pro / Firmware 4.3.4.1632 Build 20210324

real-napster
First post
Posts: 1
Joined: Thu Apr 22, 2021 5:05 pm

Re: QSync clients disconnecting

Post by real-napster » Thu Apr 22, 2021 5:14 pm

I've been having connection issues with Qsync on my MacBook running macOS Big Sur since the beginning.
We have a TS-832XU in use. I installed QSync on my MacBook and connected the QNAP via QID (with email address + password).

But now it happens that every day the QNAP loses the connection to the NAS(?) and the Qsync client then says "Connect...". Even if the client runs for a few minutes, nothing happens. Workaround for me currently: Edit connection, select mode "QID" and then enter username + password again and then the connection is there again.

i got macOS Big Sur with the latest QSync-Client.

But the problem has always existed, not just with the latest firmware version. Can someone help me there?

Post Reply

Return to “File Sharing”