Hero to QES upgrade possible?

Post Reply
pbrunnen
Starting out
Posts: 18
Joined: Wed Sep 14, 2011 6:40 am

Hero to QES upgrade possible?

Post by pbrunnen » Thu Apr 08, 2021 3:28 am

Hello all,
I'm trying to determine if I can switch to QES from QuTS Hero for a TS-h1886XU-RP.
Been having issues with Enterprise SED drives not being in Hero and I was curious of my options.

Thanks!

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 22764
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Hero to QES upgrade possible?

Post by dolbyman » Thu Apr 08, 2021 3:36 am

I would ask this in a ticket with QNAP

So far there is only these combos

QTS
QuTS/QTS
QES/QTS

pbrunnen
Starting out
Posts: 18
Joined: Wed Sep 14, 2011 6:40 am

Re: Hero to QES upgrade possible?

Post by pbrunnen » Thu Apr 08, 2021 3:54 am

Hello dolbyman,
Ok. I'll try calling them then... Support is painfully slow to respond to tickets.

Might you happen to know what the best forum to post questions related to Hero and SED drives might be? I posted onto someone's unanswered thread with the same symptoms under System & Disk Volume Management, but there were no replies.

Thanks!

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 22764
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Hero to QES upgrade possible?

Post by dolbyman » Thu Apr 08, 2021 3:59 am

As the forum is not visited by QNAP, service tickets would be your best chance

Well...presales is attended by one QNAP(QNAPdanielFL) guy..so post there (Presales..pretending to be interested in buying) or on Reddit

Both are answered by the same person

pbrunnen
Starting out
Posts: 18
Joined: Wed Sep 14, 2011 6:40 am

Re: Hero to QES upgrade possible?

Post by pbrunnen » Thu Apr 08, 2021 4:42 am

Hello dolbyman,
Well, I was looking to post here to see if the collective knowledge might be able to help. Support hasn't been helpful; I've had a ticket open for over a week. I finally pushed yesterday on the phone and got back a response that the drives I have are not on the compatibility list and thus they are unwilling to help...

Thanks!

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 22764
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Hero to QES upgrade possible?

Post by dolbyman » Thu Apr 08, 2021 4:52 am

I understand .. but all our combined knowlage cannot tell you about plans that qnap might have or not.

None of us have insider infos, we are all users.

Post Reply

Return to “QES Operating System (QNAP Enterprise Storage OS)”