Container Station uninstall stuck

Q'center app, Helpdesk app
st167
New here
Posts: 7
Joined: Tue Mar 14, 2017 5:15 am

Container Station uninstall stuck

Postby st167 » Tue Apr 03, 2018 1:02 am

Hello,

I am trying to remove Container Station and Linux Station from my TS-251+ (firmware v 4.3.4.0537), both the applications are showing "removing" under their icon in Application Station. It is stuck there :' . I restarted NAS multiple times but status does not get changed.

Any suggestions ?

Thank you.

User avatar
Trexx
Experience counts
Posts: 3913
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:50 am
Location: Minnesota
Contact:

Re: Container Station uninstall stuck

Postby Trexx » Tue Apr 03, 2018 2:42 am

I would open a helpdesk ticket with Qnap for this.

There are several changes that get made with Container Stations installation/deinstallation that make it more complicated than a "simple" QPKG to manually fix an install/uninstall issue.
Paul

Model: TS-877-1600 FW: 4.3.4.0551
QTier (HDD): [RAID-5] 6 x 3TB HGST DeskStar NAS QTier (SSD): [RAID-1] 2 x 525GB Crucial MX300 m.2's
(SSD): [RAID-1] 2 x 240GB Inland Pro's
RAM: Kingston HyperX Fury 32GB Kit DDR4-2666
GPU: EVGA GTX 1060, ACX 2.0(1 Fan), 6GB
UPS: CyberPower AVR1350 Ext. Backup: USB 3.0 Seagate 5TB
Media Boxes: Nvidia ShieldTV Pro, AppleTV 4, Roku Stick

Model: TVS-673 32GB FW: 4.3.4.x Test Box
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAS RAID Rebuild Times | Live QTS Videos | | QNAP NAS Guide | Information needed when you ask for HELP | QNAP Links, Tutorials, etc.
2018 Plex NAS Compatibility Guide | QNAP Plex FAQ | Moogle's QNAP Faq

st167
New here
Posts: 7
Joined: Tue Mar 14, 2017 5:15 am

Re: Container Station uninstall stuck

Postby st167 » Tue Apr 03, 2018 3:32 am

Thank you.

esbeeb
New here
Posts: 6
Joined: Sat Jul 14, 2018 2:56 pm

Re: Container Station uninstall stuck

Postby esbeeb » Sat Jul 14, 2018 3:15 pm

I too am running into this problem, on a TS-251A. Any word on a fix? @st167, was a bug report filed with tech support?

I'm trying to trim back unneeded apps, as the QNAP is performing slowly.

QNAP, your App Center is an embarrasment, if you cannot remove apps as offered to the user! I'm an old-school linux user, and I'm used to software management being like 100x more reliable than this (with say, "sudo apt-get remove container-station") on the command line.

I can't remotely log into the Qnap now, and it will take a couple of days to get to it, to do a hard-reset... :(

esbeeb
New here
Posts: 6
Joined: Sat Jul 14, 2018 2:56 pm

Re: Container Station uninstall stuck

Postby esbeeb » Sat Jul 14, 2018 6:25 pm

By the way, I updated the firmware earlier today, and rebooted, just before stepping on this landmine. So my firmware is up to date, right up to whatever firmware version is the current one (at the time of this post).

esbeeb
New here
Posts: 6
Joined: Sat Jul 14, 2018 2:56 pm

Re: Container Station uninstall stuck

Postby esbeeb » Sun Jul 15, 2018 1:52 pm

Ok, I'm fairly certain what happened. I'll try to explain it as a warning to others. My TS-251A has 2 network interfaces. Both were in use, both connected to different internal LAN subnets. One interface was on the 192.168.0.0/24 subnet, one was on the 172.16.0.0/24 subnet. There was a "Virtual Switch" in the Qnap for each of these subnets (seen in "Network & Virtual Switch" app, then look at "Virtual Switch" tab). I also had Virtualization workstation set up, with a few VMs running. Each VM needed to be on Virtual Switch 2, and were set that way.

When I removed the "Container Station" app, Virtual Switch 2 got silently deleted! My VMs needed that! So their networking changed to use IPs from Virtual Switch 1. That wrecked all my port forwarding needed to access these VMs remotely (not to mention the port forwarding needed to access the Qnap Web management interface itself!!).
:-0

I had to recreate Virtual Switch 2, and set all the VMs to use it again. Then I had to change the port forwarding for the qnap web management interface to work again.
:S


Return to “NAS Management”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest